0744 300 309 / 0744 303 717 |
Garantia calitatii!
de la 632 euro
persoana in camera dubla

Plecari

06.08.2024, 03.09.2024, 17.09.2024

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Cod oferta: 03-45270
Print Friendly, PDF & Email

Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!

 

Perioada Loc in camera dubla
03.05; 28.05; 16.07, 06.08, 03.09; 17.09 632 euro

Itinerariu

Balcani Patrimoniul Mondial UNESCO, Serbia ,Bosnia & Herțegovina , Croația, Muntenegru, Albania, Macedonia, Kosovo, Bulgaria

Servicii incluse

- Transport cu autocar climatizat
- 10 cazări hotel de 3*;
- 10 mic dejun;
- Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.
- Asigurare de insolventa/faliment a agentiei

Servicii neincluse

- Excursiile opționale si Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
- Asigurare medicala + storno;

Program

Circuit Balcani 11 zile Autocar

  • Ziua 1. București – Belgrad

Ne imbarcam in autocar la ora 6.30 dimineata din Autogara Centrala – București și plecam pe ruta Craiova – Drobeta Turnu Severin. Oprim la Taverna Sarbului, delectandu-ne inca de pe teritoriul romanesc cu primele savori sarbești. Trecem Dunarea la Porțile de Fier și continuam drumul pe malul sarbesc al fluviului pana la Cetatea Golubaț. Aflata la 4 km de localitatea omonima, cetatea se inalța spectaculos pe stancile inalte de bazalt, imaginea sa oglindindu-se in apele line ale Dunarii Ajungem dupa-amiaza tarziu in Belgrad. La inceput, ne incearca un puternic sentiment de deja vu: aceleași cladiri stereotipe, bulevarde largi flancate de blocuri de locuințe, cartiere urbanizate in stilul caracteristic al epocii comuniste. Apoi totul se schimba și putem sa admiram cladirile și monumentele istorice imbaiate in lumini ambientale, atracțiile pe care le vom vizita in urmatoarea zi. Pornim spre hotel pentru cazare.

  • Ziua 2. La pas prin Belgrad …

Micul dejun ne pregatește pentru un tur intensiv al unui oraș care are multe de povestit. Asediul nostru incepe prin Poarta Leopold, punctul de acces catre centrul istoric. Belgradul s-a ridicat pe vechea Cetate Singidunum, fondat de un trib celtic și transformat de romani intr-un centru de aparare la granița imperiului. Cetatea se afla in Parcul Kalemegdan, un spațiu ce se intinde pana la malurile Dunarii și ale Raului Sava. La distanța de cațiva pași zarim: Poarta Zindan, Poarta lui Despot, Fantana Romana, Biserica Ruzica, Muzeul de Istorie Naturala, Monumentul Recunoștinței Franceze, Poarta Vidin și Turnul cu Ceas.

Lasam in urma cetatea și facem o scurta oprire la Catedrala Ortodoxa Arhanghelul Mihail, construita la ordinele domnitorului Milos Obrenovic, in 1837 iar peste drum zarim si Palatul Printesei Ljubica.

Ne continuam plimbarea pe artera pietonala Kneaz Mihajlov, faimoasa pentru cafenelele și magazinele en vogue. Aici gasim un oraș vibrant, plin de viața și istorie, cu edificii civile in stil neoclasic sau baroc ce poarta amprenta Habsburgica de sec. XIX. Dupa ce ajungem in Piața Republicii, intram in Skadarlija, cartierul boem al Belgradului, corespondent al celebrului Montmartre din Paris, cu o puzderie de cafenele și carciumi unde odinoara iși faceau veacul scriitori, artiști și actori la sfarșitul secolului al XIX-lea. Cateva dintre localuri: Dva Jelena, Zlatni Bokal și Tri Sesira mai primesc și astazi oaspeți. In carciumi, notele muzicale readuc atmosfera de inceput de secol XX, cu chansonete, folk sau jazz autohton și clinchet de pahare, acompaniate de o animație vesela și voci petrecarețe.

Moment de ragaz (timp liber):

Așa cum grecii au tavernele, iar francezii bistrourile și sarbii se mandresc cu ale lor “kafana”, locul ideal pentru o experiența gastronomica autentica sarbeasca. Meniul este variat, insa trebuie sa gustați o plejskavica, un fel de burger de vita condimentata și prajita la gratar, stropita cu sosul delicios de kaimak, servita cu chifle proaspete, verdeața, ceapa și legume dupa plac. Alternativa poate fi cevapi (un soi de mititei sarbești) la gratar, buni de-ți lasa gura apa. Așa ca, sa aveți pofta! Prețurile sunt modeste iar mancarea delicioasa și porționata cu generozitate.

Continuam vizita cu Catedrala Sf. Sava, cea mai impunatoare catedrala ortodoxa din Balcani, incendiata de catre turci in 1595 și reconstruita in secolul al XIX-lea. De aici, pornim spre Belgradul nou ca sa aflam de ce mai dainuie nostalgia epocii Josif Broz Tito.

Trecem peste Raul Sava și admiram fosta cladire a Comitetului Central al Partidului Comunist cunoscut și ca Palatul Federației, Turnul Genex și Centrul Sava. Intram in epoca Tito vizitand Mausoleul in care este inmormantat si care se afla in Casa Florilor. Aici sunt expuse cadourile, obiectele personale, o colecție impresionanta de bastoane, decorațiile, mașinile lui Tito – printre care și un Rolls Royce Phantom V din 1960. E posibil sa ai impresia ca te-ai intors in timp, lipsește doar o fanfara militara, uniformele și steagurile cu secera și ciocanul. Revenim la timpul present si pornim pe ulițele stramte și strambe din Zemun, candva un cartier mai rau famat care actualmente a prins culoare și curaj și iși traiește a doua tinerețe. Intre noi fie vorba, aici se gasește cel mai bun street-food din Belgrad. Oprire obligatorie la Cetatea Zemun cu al sau Turn Millenium… și moment pentru poze. Cazare la același hotel din Belgrad.

  • Ziua 3. Belgrad – Oplenac – Mokra Gora – Sarajevo

Revigorați și energizați dupa micul dejun și cafeaua aromata, ne ocupam locurile in autocar și ne pregatim de o zi memorabila. Prima noastra oprire este la Topola un loc incarcat de funebra istorie a monarhiei din Serbia. Aici se afla Biserica Sf Gheorghe in a carei se odihnesc cei mai importanți regi și membri princiari ai dinastiei Karadjordjević. Interiorul edificiului in stil neo-bizantin impresioneaza prin bogația culorilor din fresce, mozaicul superb, coloanele albe de marmura. Plecam cu satisfacția ca nu am ratat poate cea mai emblematica atracție turistica a Serbiei, cel putin așa ne spun localnicii. Dupa Oplenac drumul nostru se indreapta spre orașul Mokra Gora. N-am fi insistat asupra acestui orașel, dar nu ne-ar fi iertat-o nimeni din grup sa ajungem atat de aproape de Drvengrad, unde au fost amenajate decorurile pentru turnarea filmului Zivot je Cud” (Viața e un miracol) regizat de Kusturica. Și-acum, chiar putem spune ca am vazut tot ce era mai important in Serbia.

Drum liber in fața, in autocar avem de povestit, de schimbat impresii și de temperat nerabdarea de a vedea alte meleaguri de poveste. Ajungem in curind in Sarajevo, capitala statului ex-yugoslav Bosnia și Hertegovina. Sarajevo ni se dezvaluie indrazneț, dupa ce a trecut printr-o restaurare complexa dupa razboiul devastator intre 1992-1996. Cafenelele primitoare și magazinele pline de chilipiruri ne amintesc de amprenta profund-otomana imprimata de-a lungul timpului de negustorii turci. La sud și la nord, cartierele de pe dealuri sunt presarate cu case bosniece cu acoperișuri roșii și minaretele nenumarate par sa atinga munții din apropiere. Pentru a cunoaște istoria zbuciumata a orașului, putem vizita Muzeul Tunel, la care ajungem cu unul dintre coloratele tramvaie care zumzaie pe bulevardele din Sarajevo. Cartierul Ilidza, cu minunatul sau parc Vrelo Bosne, se aseamana unei paduri, fiind plin de copaci seculari și strabatut de raul Bosna, ce izvoraște din munții care se zaresc in peisaj. Acum 4.000 de ani aici se afla o așezare numita Aquae Sulphurae, intemeiata de romani. Rațe și lebede se scalda in voie, pe muzica delicatelor cascade care impanzesc locul. Seara cazare la hotel in Sarajevo.

 

  • Ziua 4. Sarajevo – Mostar – Medjugorje

Dimineața, dupa micul dejun, pornim spre Mostar. Centrul comercial al Herțegovinei de secole, Mostar are o arhitecura otomana perfect conservata. Vizitam celebrul sau Pod Vechi peste raul Neretva, ridicat in secolul al XVI-lea. Mergem in Blagaj și vedem Blagaj Tekke, o moschee musulmana ridicata pentru practicanții cultului Dervish. Continuam sa exploram taramurile mistice ale Herțegovinei.

Plecam spre Medjugorje, al carui nume se traduce „intre munți” și care este binecuvantat cu o clima mediteraneana blanda. Orașul a devenit in 1981 loc de pelerinaj dupa ce Fecioara Maria ar fi aparut in fața mai multor copii. Cazare in zona Mostar.

Moment de ragaz (timp liber):

Mancarea bosniaca este un amestec echilibrat intre bucataria vestica și cea estica, iar cafeaua poate fi considerata inima vieții sociale. Este tare, dar cu o finețe aparte, se prepara in vase din cupru denumite dzezva și ritualul presupune sa o amesteci și sa o torni singur in cana fildzan dupa ce este trecuta printr-o sita. Nu uita ca gustul este pus in evidența de cuburi de zahar sau o bomboana tradiționala!

  • Ziua 5. Medjugorje – Dubrovnik – Kotor – Cetinje

Plecam spre Croația, ajungem dupa-amiaza la Dubrovnik și patrundem in interiorul cetații cu strazi albe din calcar și cladri baroce impunatoare. Orasul Dubrovnic a fost intemeiat in secolul al XVI-lea, adapostind in portul sau o flota comerciala recunoscuta timp de secole in intreaga lume. Intram animați de o curiozitate: De ce a fost ales Dubrovnic de echipa serialului Urzeala Tronurilor ca loc de filmare? De indata ce pornim la pas prin vechiul oraș, gasim și raspunsul: scenografia este perfecta pentru scenele pline de fantezie din serial. Palatele superbe, capele renascentiste cladiri venetiene și vile elegante cu influente baroce strajuiesc straduțele pavate cu piatra cubica. Avem motiv sa oprim la Biserica Franciscana cu cea mai veche farmacie din lume. Apoi ne atrag ca niște magneți fortareata Lovrijenac și Minceta. Mergem pe Stradun – principala artera pietonala din cetate, și vedem alte vestigii ale gloriei acestui oraș-port: biserica San Salvadore, Palatul Rectorilor, superbul Palat Sponza, Turnul cu Ceas, simbol al orasului, Biserica Sf. Vasile, Manastirea Dominicana, Portul vechi si Fortareata Ravelin. Admiram Catedrala din Dubrovnik – cu o istorie interesanta – o impresionanta bazilica bizantina a carei re-construcție in sec. al XII-lea ar fi fost finanțata de insuși marele rege cruciat Richard Inima de Leu. Apoi ne facem timp pentru cumparaturi, pentru a savura o cafea si admira peisajul citadin.

Drumul pana la orașul venețian Perast din Muntenegru, prin superbul Fiord Kotor, pare desprins dintr-un film. Timp liber in Perast. Va propunem optional o plimbare cu barca pana pe Insula Ostrov unde vizitam biserica Gospa od Škrpjela -„Fecioara de pe stanci” , unde se rugau marinarii inainte de a pleca pe mare.Facem un tur al frumosului Kotor, unde trecutul și prezentul coexista armonios. Ne plimbam printr-un labirint medieval de muzee, biserici și palate venețiene care-ți va pune sangele in mișcare. Vizitam Catedrala Sf. Tryphon, un monument arhitectural și istoric din secolul al V-lea. Plecam spre Cetinje, unde innoptam.

  • Ziua 6. Cetinje – Shkodra – Tirana – Durres

Savuram micul-dejun insoțit de o cafea tare și plecam spre Shkodra. Vizitam aici Castelul Rozafa și aflam legenda locului care se aseamana cu cea a meșterului Manole, Rozafa fiind soția celui mai tanar dintrei cei trei frați care incercau sa construiasca ziduri pentru castel, ca a doua zi sa le gaseasca daramate. Ne transpunem in vremuri medievale, fiind captivați de diversitatea fascinanta a orașului. Vedem Moscheea de Plumb, construita de Mehmet Pasa Bushati dupa modelul Moscheei Albastre din Istanbul, dar avand acoperișul confecționat din plumb.

Pornim spre Durres, al doilea oraș ca marime din Albania și poarta Albaniei spre Marea Adriatica. Grecii corintieni, negustori și navigatori prin excelența, au vazut potențialul acestui loc, construind așezarea in sec VII i.H. și dandu-i denumirea de Epidamos. Vizitam cladirile emblematice precum Muzeul Național de Arheologie, cel mai mare Amfiteatru Roman din Balcani, Turnul și Zidul Venețian. Vila Regelui Zog, reminiscența a monarhiei albaneze, e inconjurata de un peisaj care te face sa ințelegi de ce grecii din Corfu au fondat Durres acum 2.600 de ani.

Moment de ragaz (timp liber):

Veți ințelege cu adevarat spiritul albanez dupa ce veți gusta tave kosi – miel cu ierburi aromate la cuptor peste care se toarna un sos preparat din iaurt sau un patellxhanet mbushur, o vanata cu umplutura de carne frageda tocata de miel, aromata cu mirodenii, care este perfecta alaturi de un vin local. Puțina lume știe ca Albania este una dintre țarile europene cu cea mai indelungata tradiție viticola, așa ca merita sa savurați cel puțin un pahar de vin vechi din soiurile Shesh i bardhe sau Shesh i zi, specifice zonei Durres. Rasfațați-va cu unul dintre deserturile tradiționale, despre care mulți gurmanzi spun ca sunt foarte asemanatoare cu cele din Afganistan și Turcia.

Ne indreptam spre Tirana, capitala Albaniei care ni se dezvaluie in trepte, mai intai vedem cladirile zonei industriale de la marginea orașului, apoi peisajul urban se imblanzește. Arhitectura și culorile din jur iți dau sentimentul ca Tirana ține pasul cu viitorul, dar in același timp este ancorata in trecut. Vizitam Muzeul Național, Biserica Ortodoxa și vechea Moschee din spatele impozantului Turn cu Ceas, continuam cu Opera, apoi vedem Casa Culturala a Albaniei și Banca Naționala.

Moment de ragaz (timp liber):

Pentru o priveliște cu adevarat aparte asupra coloratei Tirana, trebuie sa urci in telegondola Dajti Ekspress, avand cel mai lung traseu din Balcani. Odata ajunși pe culmile Muntelui Dajti, ai ocazia de a lua pranzul intr-un restaurant rotativ care ofera o panorama de 360 de grade asupra imprejurimilor.

Ajungem de-a lungul Bulevardului Deshmoret e Kombit, care a fost construit de italieni, apoi vedem un monument aparte din perioada comunismului, Piramida. Facem poze și admiram suprafețele sale de marmura alba, apoi facem un scurt popas pentru a ne reenergiza la terasa unei cafenele. Daca vrem sa aflam mai multe despre istoria acestui neam, despre care am invațat ca ar fi urmașii dacilor ca și noi, intram sa vizitam Muzeului Național. Pornim spre hotel nerabdatori sa descoperim noi mistere ale Albaniei. Cazare la hotel in Tirana.

  • Ziua 7. Durres – Berat – Korca

Berat provoaca și incanta privirea prin colecția impresionanta de case albe otomane ce ocupa versantul unui munte. Cu siguranța, acesta ar putea fi punctul culminant al vizitei in Albania. Cunoscut drept orașul cu o mie de ferestre“, Berat a convins UNESCO sa-l includa in Patrimoniul Mondial al orașelor muzeu. Cele trei cartiere majore ale orașului vechi sunt Mangalemi, Gorica si Kala, unde se afla castelul. Vizitarea stațiunii „Kala” implica o plimbare abrupta pe un drum pietruit, dar cei care o fac vor fi rasplatiți cu o vedere panoramica impresionanta. Vom vedea Muzeul de Iconografie „Onufri, Moscheea Roșie, cunoscuta pentru minaretul sau singuratic și Biserica Sf. Treime. Ne indreptam pașii spre Muzeul Național de Etnografie, care este situat intr-una din cele mai autentice și mai interesante cladiri ale orașului. Urmeaza Podul Arcuit, construit in 1780, un fabulos exponat arhitectural și loc perfect pentru a face poze de invidiat. E timpul sa ne luam ramas bun de la inca un loc plin de farmec și istorie nealterata și sa continuam excursia noastra prin Balcani. Plecam spre Korca, orașul serenadelor. Ne vom caza și vom innopta la un hotel din zona.

  • Ziua 8. Korca – Ohrid – Skopje

Mic dejun. Vizitam orașul Korca și admiram Catedrala Invierii Domnului și Moscheea Ilyaz Mirahori. Plecam spre Ohrid. Fondat acum peste 2400 de ani, orașul Ohrid are o bogație de patrimoniu și astazi este un important centru cultural și spiritual. Atat orașul, cat și lacul au fost inscrise pe lista Patrimoniu Mondial UNESCO inca din 1980. Lacul Ohrid este unul dintre cele mai vechi lacuri din lume, aproximativ 4 milioane de ani. In jurul lacului exista aproximativ 365 de biserici, manastiri și alte locuri religioase. Incepem cu un tur al orașului Ohrid, care include vizitarea cetații Tsar Samuil și amfiteatrului roman, pentru vederi panoramice senzaționale. Continuam cu monumentul Sf. Chiril și Metodiu, Biserica Sf. Sofia, Galeria de Efigii și Cetatea Samuil. Nu plecam din Ohrid fara a face o plimbare prin bazarul orașului, care ascunde o surpriza pentru vizititatori – istoricul copac Chinar, vechi de peste1.000 de ani. Vechiul Bazar din Ohrid este un loc plin de viața, mai ales in așa-numitele “zile de piața”, cand numeroși clienți, pot cumpara diverse obiecte fabricate manual, vechi instrumente muzicale macedonene și faimoasa broderie, dar și produse alimentare.

Moment de ragaz (timp liber):

Bucataria tradiționala macedoneana combina caracteristicile balcanice și mediteraneene, moștenite in mare parte din gusturile turcești care au predominat de-a lungul multor secole de dominație otomana. Va recomandam Burek – un tip de placinta popular in intregul fost Imperiu Otoman. In Macedonia, burek este facut din straturi de aluat gros, alternand cu straturi de alte umpluturi intr-o tava circulara de copt și acoperita cu un strat de aluat. Umpluturile sunt carne tocata, branza alba, spanac.

Gustați și Mastika, initial o bautura facuta din rașina copacului mastic. Este considerata bautura naționala a Republicii Macedonia care conține 45% alcool și care are un gust fierbinte, nu diferit de cel de brandy, fiind de obicei facuta din struguri, stafide, prune sau smochine. Se serveste cu gheața și se bucura de Meze (selecție de aperitive sau mancaruri mici).

In cursul serii ajungem la Skopje pentru cazare. Am bifat și azi o zi frumoasa, plina de locuri deosebite. Ce aventuri ne mai așteapta ziua urmatoare? Abia așteptam sa descoperim impreuna! Cazare la hotel in Skopje

  • Ziua 9. Skopje – Gorno Nerezi – Canionul Matka

Dimineața, ne delectam la micul dejun cu primele savori macedonene. Apoi pornim sa exploram Skopje, un oraș care a fost aproape complet distrus de un cutremur devastator in 1963. Cladirile noi și statuile moderne prezente in numar mare sunt parte din programul urbanistic guvernamental de reconstrucție și amenajare a Capitalei, Skopje 2014. Exploram misterioasa fortareața Kale și Podul de Piatra, ajungem la Casa Memoriala a Maicii Tereza, in Piața Macedonia și la statuia lui Alexandru cel Mare, cat și la Moscheea Mustafa Pasha, cu al sau candelabru impunator cu peste 100 de becuri.

Ne plimbam prin Vechiul Bazar, pe alei inguste pavate cu piatra cubica și flancate de sute de tarabe de lemn peste care plutește o mireasma de ceai aromat și delicii savuroase care sfaraie pe gratare.

Dupa amiaza va propunem un program optional spre Canionul Matka. Prima oprire va fi in satul Gorno Nerezi, situat in apropiere de Skopje. Principala atracție a locului este Biserica Sf. Pantelimon, inca inconjurata de vechile cladiri și zidurile manastirii. Așa cum se poate vedea și in inscripția de pe poarta principala, manastirea și biserica mica au fost construite in 1164 prin ordinul lui Alexius Angelus Comnenus. Dupa ce ne-am incantat privirile cu minunatele fresce, printre cele mai inalte realizari in arta bizantina existenta, continuam drumul spre Canionul Matka, un defileu sapat de raul Treska și una dintre cele mai populare destinații in aer liber din jurul orașului Skopje. Intins pe o suprafața de peste 5.000 de hectare, ofera vizitatorilor șansa de a admira peștera Vrelo cu lacurile ei subterane. Zona canionului este cea mai populara destinație macedoneana pentru rafting și plimbari cu caiacul. Dar gasim aici si un complex bogat de cladiri medievale, inclusiv biserici, manastiri și ramașițe ale unei cetați (orașul medieval Matka), precum și natura autentica, reprezentata de multe specii endemice de plante și animale.

In cursul serii ne intoarcem in Skopje cu un album impresionant de impresii și momente surprinse cu aparatele foto. Suntem pregatiți de o noua aventura. Cazare in Skopje

  • Ziua 10. Kosovo / Pristina

Așa cum anticipam, azi va fi o zi extrem de interesanta. Va propunem un program optional in Kosovo cea mai noua țara a Europei, partial recunoscuta, situata chiar in inima Balcanilor (accesul se face pe baza de pașaport valabil 6 luni de la data intrarii in Kosovo). Este un ținut fascinant, care te imtampina cu zambete, orașele muntoase fermecatoare și peisaje superbe. Trecem frontiera in Kosovo și inainte de a ajunge in capitala Pristina, ne oprim sa vizitam splendida manastire Gracanica, un simbol al

stilului bizantin care și-a caștigat locul in patrimoniul UNESCO. De aici, Pristina este la o aruncatura de baț, vorbind desigur la figurat. Admiram pe rand: Catedrala Maica Tereza, Universitatea, Biblioteca Naționala, Piața Scanderbeg și admiram autenticul bazar vechi, cat și moscheele din imprejurimi.

Moment de ragaz (timp liber):

Bucurați-va din plin de atmosfera unica la una dintre cafenelele de aici și nu uitați sa incercați cel puțin un preparat tradițional. Restaurantul “Sokoli i Mirusha” a fost dintotdeauna un local la moda, asta in principal pentru ca aici au loc concerte live de jazz in fiecare seara. Restaurantul poarta denumirea baletului omonim compus de Akil Mark Koci (de origine Kosovara). O combinație interesanta este meniul care cuprinde supa de ardei roșu, iar la felul al doilea piept de pui cu sos de spanac. Meniul trebuie udat cu “dunia”un interesant rachiu de gutui.

Dupa masa de pranz, pornim spre „capitala culturala” a țarii – Prizren. Pitorescul oraș are un patrimoniu impresionant. Vedem Podul de Piatra, Biserica Medievala Sf. Gheorghe, Moscheea Sinan Pașa, dar și hammamul și zona comerciala, pline de viața.

In cursul serii ne intoarcem la hotelul nostru din Skopje cu o imagine cu totul diferita despre Kosovo. Cazare la același hotel in Skopje.

Moment de ragaz (timp liber):

Seara mai ramine timp sa ne infruptam din preparatele supra-calorice, dar extrem de gustoase ale bucatariei macedonene, și sa ciocnim paharele pline de rakija (rachiu) sau variantele sale mai fanteziste cu diverse arome precum cea de gutui, caise sau nuc. Ar fi pacat sa nu gustam din “Moussaka” un preparat de vinete specific in Balcani și Orientul Mijlociu. Versiunea macedoneana a acesteia cuprinde in mod tradițional cateva straturi de miel macinat sau carne roșie, vanata feliata și cartof (ingredientele opționale includ roșii sau ardei grași). Și la asemenea festin se asorteaza de minune un pahar de vin roșu autentic. Hai sa ciocnim cupele, sa schimbam impresii și sa legam prietenii noi.Intoarcere la hotelul nostru din Skopje pentru cazare.

  • Ziua 11. Skopje – Sofia – Bucuresti

Ultimul popas in Balcani il vom face in Bulgaria. Ne oprim mai intai in Sofia, care este adesea ignorata de calatorii care fie se grabesc spre țarmurile albastre ale Marii Egee, fie au impresia ca aici nu prea se intampla mare lucru și ca nu merita osteneala.

Iata cat de tare greșesc, pentru ca Sofia este un oraș vibrant cu istorie bogata, cu puzderie de cladiri istorice, lacașuri de cult spectaculoase, muzee interesante, strazi cu magazine și cafenele imbietoare și parcuri superbe. Ne oprim in apropierea celui mai animat bulevard din Sofia, Bulevardul Vitosha și pornim la pas printre magazine de designeri in cautare de chilipiruri. Ajungem la Catedrala Sveta Nedelya ce ne impresioneaza cu domurile sale rotunde in stil bizantin. In contrast total, mica biserica Sveti Georgi (Rotunda), ridicata in sec. al IV-lea d.Hr. apare ca o miniatura. O alta biserica a dat numele Capitalei, Biserica Sf. Sofia, aceasta fiind una dintre cele mai vechi biserici, subsolul ei gazduind o veche necropola și vestigii ale altor patru biserici. Continuandu-ne periplul, vom remarca faptul ca in Sofia alterneaza vechiul și noul, monumente sovietice și vestigiile medievale. Mai putem vedea superba cladire a Moscheii Banya Bashi și am putea incheia vizita cu Muzeul Comunismului, ticsit cu exponate și statui ale fruntașilor comuniști și sovietici, insa instinctul de conservare ne da alarma. Este timpul sa ne retragem pentru o gustare.

Moment de ragaz (timp liber):

Se știe, castraveții bulgarești sunt notorii și nu fara motiv. Insa, de data asta vom incerca ceva care conține mult mai multe calorii. Localul se numește Rakia Raketa Bar, iar ambientul pare desprins din anii ’70-’80, cu articole de ziare vechi inramate și portretul lui Yuri Gagarin in costum de cosmonaut privindu-ne victorios. Dar sa trecem la lucruri mai serioase. Din meniu am ales Costița de porc Raketa la cuptor, rumenita cu sos de miere, servita cu garnitura de cartofi la cuptor și, cum altfel, cu salata de castraveți murați, autentic bulgarești. Un deliciu copios!

In cursul serii sosim in București in functie de trafic si formalitatile vamale.

  • Atentie ! Pentru excursia optionala in Kosovo este necesar pasaportul valabil 6 luni.
  • Pentru calatorie sunt necesare cartea de identitate sau pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara

Grup minim 35 pers.

ATENTIE! Grupul NU VA ASTEPTA turistii care intarzie la imbarcare

Final Circuit Balcani 11 zile Autocar

Trebuie sa vezi

Moscheea Et’hem Bey (Tirana)

Cel mai interesant monument din capitala Albaniei a fost construit in anul 1821 si finalizat 28 de ani mai tarziu. Este considerata una dintre cele mai frumos decorate moschee din Albania. Din anul 1991 a fost redeschisa ca lacaș de cult și este un simbol al luptei impotriva dictaturii comuniste.

Castelul Rozafa – Shkodra (Albania)

Nu departe de Tirana, in Shkodra, se afla Castelul Rozafa unde aflam legenda locului care se aseamana cu cea a mesterului Manole. Rozafa, sotia celui mai tanar dintrei cei trei frati care incercau sa construiasca ziduri pentru castel ca a doua zi sa le gaseasca daramate, a acceptat sa fie zidita intre zidurile castelului si se spune ca apa care curge de langa castel este de fapt laptele care a curs din sanul Rozafei

Dubrovnik (Croatia)

Orasul Dubrovnic a fost intemeiat in secolul al XVI-lea, adapostind in portul sau o flota comerciala recunoscuta timp de secole in intreaga lume. Intram animați de o curiozitate… De ce a fost ales Dubrovnic de echipa serialului Urzeala Tronurilor ca loc de filmare? De indata ce pornim la pas prin vechiul oraș, gasim și raspunsul: scenografia e perfecta pentru scenele pline de fantezie din serial. Palatele superbe, capele renascentiste cladiri venetiene și vile elegante cu influente baroce strajuiesc straduțele pavate cu piatra cubica. Avem motiv sa ne oprim la Biserica Franciscana cu cea mai veche farmacie din lume.

Drvengrad ( Bosnia si Hertegovina)

Aproximativ la 1 km de Mokra Gora, vizitam Drvengrad, satul construit de Kusturica pentru filmarile peliculei “Zivot je Cud” (Viața e un miracol). Și-acum, chiar putem spune ca am vazut tot ce era mai important in Serbia. Drum liber in fața, in autocar avem de povestit, de schimbat impresii și de temperat nerabdarea de a vedea alte meleaguri de poveste.

Circuit Balcani 11 zile Autocar

SERVICII OPTIONALE:

· Locuri preferentiale in autocar 25EUR/pers. (se rezerva cronologic, primele locuri in autocar incepand cu bancheta a doua); Atentie! Locuri limitate.

· 1. Gorno Nerezi & Canionul Matka 20EUR/pers.

· 2. Kosovo 40 EUR/pers. (Atentie este necesar pasaport valabil minim 6 luni de la data intrarii in Kosovo);

· 3. Seara traditionala in Skopje 40 EUR/pers

· NOU! 10 % Discount la achitarea din tara a excursiior optionale Grup minim 35 pers.

SUPLIMENTE &REDUCERI

· Supliment de single: 205 EUR

· Reducere a 3-a pers. in camera 15 EUR

· Copil 6-12 ani reducere 25 EUR in camera dubla cu doi adulți.

Gradul de realizarea a grupurilor este 95%.

Tarifele sunt calculate pentru un Grup minim 35 pers.

Pentru grupuri mai mici se aplica urmatoarele suplimente : -16-24 pers – supliment 65EUR/pers -25-34 pers- supliment 30 EUR/ pers

PUNCTELE DE IMBARCARE GRATUITA NUMAI LA DUS

(autocar sau microbus):

BUCURESTI Autogara Centrala București 06.30

PITESTI Petrom iesire Pitesti Est 07.30

SLATINA Parcare Hotel Parc 08.30

CRAIOVA Mc Donald’s Calea Bucuresti 09.30

DROBETA Rompetrol iesire Craiova 11.30

TRANSFERURI CONTRA COST – se rezerva doar la inscriere

(autocar sau microbus):

BRASOV * 15 EUR / sens /pers. Benzinaria Socar -Str Harmanului nr. 52

PREDEAL* 15 EUR / sens/pers. Gara CFR Predeal

SINAIA* 15 EUR / sens /pers. Gara CFR Sinaia

PLOIESTI* 10 EUR /sens / pers. Benzinaria Petrom (METRO) DN 1

FOCSANI* 12 EUR /sens / pers. Benzinaria Petrom – Strada Cuza Voda nr. 58A

IASI* 25 EUR /sens / pers. Parcare Centrul comerical Carrefou – str Arcu 29

BUZAU* 10 EUR / sens / pers. Benzinaria Petrom Vama

GALATI* 10 EUR / sens / pers. Parcare Mc Donald’s

BRAILA* 10 EUR / sens /pers. Catedrala la Covrigaria Panda

PIATRA NEAMT* 20 EUR / sens /pers. Parcare Mc Donald’s

BACAU* 15 EUR / sens /pers. Parcare Stadion Municipal

CONSTANTA* 35 EUR / sens /pers Autogara Sud Theodor Bura

* Transferurile marcate cu „ * „ se fac la Bucuresti

DETALII TRANSFERURI

· Pentru transferurile din tara turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de intilnire cu cca 15- 30 min. inainte de ora comunicata

· Transferurile CONTRA COST sunt reconfirmate cu 2 – 3 zile inainte de plecare si pot fi LIMITATE in functie de capacitatea maxima a mijlocului de transport utilizat (4, 8, 14, 18, 28, 34 sau 49 de locuri). Sunt garantate pentru minim 4 persoane

INFORMATII PARTE DIN CONTRACT:

Derulare program:

· Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru tarile tranzitate.

· Hotelurile folosite in programele de circuite culturale sunt hoteluri standard. In fiecare program sunt nominalizate unitatile de cazare utilizate in sezonul precedent. Lista cu hotelurile confirmate pentru o anumita data de plecare din sezonul curent, va fi nominalizata cu 14 zile inainte de plecare. Orice modificare aparuta ulterior va fi notificata in timp util.

Hoteluri utilizate ȋn sezonul 2022:

• Belgrad – Hotel Elegance 3*

• Sarajevo – Hotel Terex 3*

• Mostar – Oasis 3 *

• Cetinje – Hotel Grand 3*

• Tirana – Hotel Eklips 4*

• Korca – Hotel Alysa 3*

• Skopje- Hotel Portal 3*

*Ȋn sezonul actual, se va opta pentru aceleasi hoteluri sau unele similare.

· Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist

direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

· Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotelsolicitati receptionerului sa va informeze cu

Modificari si anulari:

· Pretul este calculat pentru un grup minim de 35 de persoane.

· Pentru grupuri de peste 35 de persoane se vor folosi autocare clasificate.

· Pentru grupuri mai mici de 35 de persoane se vor folosi minibusuri adapatate ȋn functie de numarul final de participanti.

· Pentru neȋntrunirea numarului minim de participanti, agentia ofera celor ȋnscrisi, ȋn caz de anulare, variante pentru mutarea pe o alta data de plecare a aceluiasi program sau pe un alt program disponibil ȋn portofoliul sau, cu o data de plecare apropiata. Aceasta informare referitoare la ȋntrunirea / neȋntrunirea grupului, va fi comunicata cu cel putin 21 de zile inainte de data calatoriei efective.

· Ȋn cazul reprogramarii pe un alt program sau alta data de plecare, agentia garanteaza rezervarile pe noua varianta pentru un interval de 72 de ore. Dupa acest termen, locurile vor fi eliberate automat de catre sistem. Recomandam confirmarea ȋn scris pentru aceasta modificare, ȋn termenul mentionat.

· Ȋn caz de reprogramare, alocarea numerelor de ordine ȋn autovehicul se va face ȋn functie de disponibilitatea pe noul program / data de plecare.

GHIZI SI PROGRAME OPTIONALE:

· Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

· Obiectivele din tururile panoramice cu autocarul se viziteaza doar pe exterior.

· Agentia recomanda achitarea excursiilor optionale din tara pentru a beneficia de Discount. Ȋn cazul disponibilitatii, unele excursii optionale se pot achita si ȋn timpul derularii programului, ghidul fiind obligat sa elibereze chitanta.

· Pentru sumele colectate de catre ghid, in numele turistului, pentru achitarea diferitelor biletele de intrare la obiective / bilete de vaporas / feribot, clientul va primi tichetele locale.

DOCUMENTE DE CALATORIE:

· Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.

· Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).

· Pentru calatorie sunt necesare pasaportul / cartea de identitate valabile 6 luni de la data intoarcerii in tara.

* Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii.

BINE DE STIUT

· Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.

· Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).

· Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

· Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala din tarile tranzitate.

· Obiectivele din tururile panoramice din program se viziteaza doar pe exterior.

· Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

· Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

· Autoritatile locale pot solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita de catre turisti la receptia hotelurilor.

· In functie de capacitatea grupului se poate folosi: autocar; miniautocar; minibus;

· Pentru calatorie sunt necesare cartea de identitate sau pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara

· Atentie ! Pentru excursia optionala in Kosovo este necesar pasaportul valabil 6 luni. Grup minim 35 pers.

Conditii oferta

 
CONDITII DE PLATA (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):
- La inscriere se achita un avans minim de 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare
- Diferenta de 70% se achita cu cel putin 45 de zile inainte de data inceperii excursiei
 
CONDITII DE ANULARE (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):
- 30% penalizare pentru anularea cu mai mult de 45 de zile inainte de plecare
- 100% penalizare pentru anularea cu 45 – 0 zile inainte de plecare sau neprezentare la imbarcare
 
OBSERVATII:
- Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!
- Asigurarea storno (optionala) se poate incheia doar in aceeasi zi cu contractul de prestari servicii.
- Suplimentul de single pentru cazare nu include suplimentul de cazare pe ferryboat.
- Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor. (*valabil pentru ofertele cu transport avion)
- Numerele de telefon ale ghizilor sau şoferilor se vor comunica cu 2- 3 zile înaintea plecării, urmând a a ţine legătura cu aceştia pentru a vă informa privind situaţia concretă din ziua plecării (ora exactă a sosirii în oraşul dumneavoastră).
- Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii, odata achitat avansul turistul accepta conditiile de comercializare si penalizare din oferta.
- Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligatsă informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
- Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi.
- Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte lafrontieră).
- Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
- Unele obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.
- Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
- Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
- Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
- Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.

- Unele hoteluri nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
- Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 3 luni de la data terminarii calatoriei pentru destinatii din Uniunea Europeana si minim 6 luni de la data terminarii calatoriei pentru celelalte destinatii din afara Uniunii Europene.
- Pentru anumite transferuri, in functie de transportator, pe traseu se pot efectua transbordari (de ex. transferurile din Iasi, Piatra Neamt s.a.). De asemenea, anumiti operatori de transport au curse pana la Otopeni, turistii urmand a fi transferati ulterior la autogara cu shuttle bus
- Unele programe se pot realiza si cu mijloace de transport de capacitate mai mica (ex. microbuz, midi-autocar) in functie de numarul de participanti.
- In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi Carti de identitate si nici Certificatul de casatorie ca act doveditor al identitatii.
Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Rezervare online pentru Circuit Balcani 11 zile Autocar

Numele și prenume (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Telefon

Data de plecare

Modalitati de plata:

Mesaj (specificati aici dacă aveți cerințe, întrebări sau doriți mai multe detalii)

Ma abonez la newsletter

Aboneaza-te Gratuit si ai acces
la promotii si oferte speciale
Agentia de turism Bavaria Tour cu sediul in Bucuresti, zona Piata Romana, va ofera o varietate de pachete turistice precum circuite in Europa, oferte turistice in Africa, vacante in Asia si Orientul Mijlociu, Pelerinaj in Israel, sejururi exotice, vacante cu autocar sau avion, programe Senior Voyage. Aflati pe site-ul nostru impresii de calatorie si pareri despre agentia Bavaria Tour de la turistii nostri. Daca inca nu va numarati printre fericitii posesori de vacante de neuitat, va asteptam sa va inscrieti la newsletter ca sa primiti cele mai noi oferte. Echipa Bavaria Tour va ureaza cat mai multe vacante de neuitat!
Top 5 vacante vandute

SC Bavaria Concept Tour SRL | J40/3143/2018 | CUI RO 38970773 | Licenţa de turism nr. 377/04.07.2023 | Brevet Turism nr.10797/20.01.2006 - Badiu Camelia | Operator de date cu caracter personal nr. 31581
M.D.R.T. - 0800.86.82.82 |  A.N.P.C. - www.anpc.gov.ro | SOL 

Adresa: Bucuresti, Str Banu Antonache, 40-44, Et 1 | Telefon: 0744.300.309 | Email: [email protected]

Copyright © 2024 Bavaria Concept Tour. Toate drepturile rezervate

generali eu-platesc BT
iso iso iso iso iso iso singa