031-9792 / 0744 300 309 / 0744 303 717 / 0774 077 665 |

Tur Istanbul Comorile Orientului 5 zile

Garantia calitatii!
110 euro de la 109 euro
persoana in camera dubla

Plecari 2019

28.08.2019, 25.09.2019, 30.10.2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Cod oferta: 03-50307
Print Friendly, PDF & Email

Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!

Perioada Loc in camera dubla
28.08; 25.09; 30.10 115 euro

Itinerariu

Istanbul Comorile Orientului: Moscheea Albastră – Sfânta Sofia – Palatul Topkapi – Marea Marmara - Insula Prinţului – Strâmtoarea Bosfor – Palatul Dolmabahce

Servicii incluse

- transport cu autocar climatizat, în zilele 1 şi 5;
- 3 nopți de cazare la hotel de 3*
- 3 mic dejun;
- ghid local în ziua 3
- ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

Servicii neincluse

- Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
- Excursiile opționale;
- Transportul în Istanbul și la obiectivele turistice.

Program

Tur Istanbul Comorile Orientului 5 zile

  • Ziua 1. București – Istanbul

Calatoria noastra incepe din cea mai moderna autogara din Romania – Autogara Centrala – București, la ora 22.30 pe ruta Veliko Tarnovo – Edirne – Istanbul.

  • Ziua 2. ISTANBUL – Palatul Dolmabahce – Marele Bazar

Gunaydın! (Buna dimineața!). Ajungem in Istanbul si ne indreptam spre hotel pentru cazare. De departe cel mai frumos oraș din lume, Istanbul ocupa cu aroganța cate o palma de pamant pe doua continente – Europa și Asia. Pe malul european nu departe de podul peste Bosfor se afla Palatul Dolmabahce. Simbol al autoritații și grandorii imperiului otoman timp de secole, palatul este astazi un obiectiv pe care nu il rateaza niciun vizitator, in drum spre cartierul Ortakoy, faimos pentru localurile, terasele și cluburile de noapte exclusiviste. Dupa vizita la Dolmabahce ne indreptam spre Marele Bazar, dar mai intai…

Moment de ragaz:

Savureaza o inghețata turceasca veritabila, pe care o poți lua din mai multe tentative de la vanzatorul ambulant, pus pe șotii, jongland cu cornetul plin de delicioasa crema ca un adevarat prestidigitator. Inghețata turceasca are o textura elastica si gumoasa si o aroma speciala data de salep, un ingredient pudra obtinut din bulbii unui anumit soi de orhidee, dar și de mastic, o rașina obținuta din arborele de mastic. Este atat de densa și de lipicioasa, incat uneori se consuma cu furculița și cuțitul. Inghețata turceasca se topește mult mai greu decat cea obișnuita, iar adevarații iubitori de inghețata spun ca trebuie sa mananci dondurma cel puțin o data in viața.

Pranzul dupa inghețata va fi doar o introducere sumara a celui mai important obiectiv din aceasta zi, Marele Bazar. Practic, acesta reprezinta inima orașului, și indiferent cat de pregatit ai fi, vei simți instant cum pulsul tau accelereaza. Cel mai mare complex comercial acoperit din lume se intinde razant pe zeci de alei și te copleșește cu abundența și diversitatea de marfuri, de la fructe confiate și fire de matase, la cele mai luxuriante obiecte de podoaba și bijuterii dar și cafenele și tarabe cu diverse delicii, mai puțin dulci.

Mai bine de cinci secole, in acest oraș, in special seara, se danseaza și se trage din narghilea. Aceasta e surpriza zilei – o seara tradiționala turceasca unde vom urmari spectaculosul dans al dervisilor rotitori, la un restaurant cu bucate tradiționale turcești și inevitabilul ceai aromat. (Opțional 35 euro/pers.)

Este, poate, punctul terminus al traseului turistic din Istanbul, dar experiența ramane una plina de savoare și de emoții mixte.

  • Ziua 3. Istanbul – Palatul Topkapi, Sf. Sofia, Moscheea Albastra

Dupa micul dejun, mergem la pas spre Sultanahmet, vechiul oraș Constantinopole, explorand strazile inguste cu ale lor case imbracate in lemn de stejar, pe acoperișurile carora zarim din cand in cand siluetele zvelte ale pisicilor ciacare. Priveliștea te fura oriunde te-ai intoarce, palate monumentale, minarete silfide ce brazdeaza norii incita privirea. Vechea reședința a sultanilor otomani, Palatul Topkapi, (astazi muzeu) este primul obiectiv unde intram. Complexul cuprinde mai multe cladiri care aveau fiecare un rol bine definit in viața opulenta la curtea sultanului și gradini luxuriante prin care odinioara se plimbau concubinele regale insoțite de eunuci. In muzeu, intr-o companie selecta, se afla expusa și sabia lui Ștefan Cel Mare, alaturi de Toiagul lui Moise, turbanul lui Avraam (Abraham) și cel al lui Iosif.

La doar cateva minute de mers, ajungem la Catedrala Sf. Sofia (Aya Sofya) reper istoric, religios și cultural, capodopera arhitecturala ce atrage milioane de vizitatori in fiecare an. In complexul muzeal se afla și mormintele sultanilor Mehmet III, Selim II, Murat III, Ibrahim I și Mustafa I.

Moment de ragaz:

Istanbul este, pe de o parte, orașul cladirilor monumentale cu toata incarcatura istorica, iar pe de alta capitala savorilor, gusturilor și deliciilor ce-ți lasa gura apa. Și ca sa fie caruselul senzațiilor complet, ambientul sonor este ca un cadou neașteptat. Chemarea melodioasa la rugaciune a muezinilor oprește timpul in loc. Dupa cateva minute, muzica vioaie a duduk-ului, a kamanchei și a blul-ui cu ale lor inflexiuni catifelat-orientale ne insoțesc in drumul nostru spre un restaurant local cu meniu tradițional turcesc din care nu vor lipsi kebabul, ayran-ul și baclavalele.

Nu poți spune ca ai fost in Istanbul daca nu ai vizitat Moscheea Albastra, probabil și cel mai fotogenic edificiu din Turcia. Respectand obiceiul local, ne descalțam și ne luam pantofii cu noi in plasele special puse la dispoziția vizitatorilor. Monument și loc de rugaciune deopotriva, Moscheea și-a caștigat renumele dupa mozaicul superb, predominant albastru, fiind considerat un simbol al Turciei. Domurile sale in cascada și cele 6 minarete zvelte il fac unic in toata lumea Islamica. La cateva minute de mers descoperim Hipodromul, construit de imparații bizantini pentru a se distra și a distra poporul.

De vazut Obeliscul Egiptean, Fantana lui Wilhelm II, Coloana Șerpuita și Coloana lui Constantin Porfirogenetul. Loc de poze și…

Moment de ragaz:

Incearca fish kebabul in micul port de langa Podul Galata. Ți se vor servi macrou proaspat, prajit direct in barca și paine calda, iar restul de ingrediente ți le adaugi chiar tu din vasele inșirate pe tarabele de pe faleza. Alaturi, nu este exclus sa fii atras de midii umplute cu orez, stropite cu zeama de lamaie. Un deliciu caruia puțini i se pot opune.

Seara ne prinde pe mare, in Stramtoarea Bosfor, fiind pasageri pe un vas de croaziera ( program optional 15 euro /pers.). Ai ocazia sa admiri impunatoarele palate și moschei din Sultanahmet, frumoasele cladiri de pe cele doua maluri și raidul de barci de pescari care ies in larg spre Marea Marmara pentru alte capturi imbelșugate. Ne intoarcem la hotel. (Cazare in Istanbul). İyi geceler! (Noapte buna!)

  • Ziua 4. ISTANBUL – Insula Buyukada (Insula Prințului)

Mic dejun. Program liber in Istanbul sau excursie Insula Printului (Opțional 35 euro/pers.) Faceți o croaziera pe Marea Marmara pana la Insulele Prințului, acum un loc popular, cu plaje nisipoase și frumoase, case vechi de lemn otomane. Faceți un tur de relaxare pe strazile liniștite, inguste ale insulei, cu trasuri trase de cai. Veți avea timp sa va relaxați sau sa explorați in timpul liber. Pranzul este de asemenea inclus la un restaurant local.

  • Ziua 5. Istanbul – București

Hoscakal, gorusuruz…! (La revedere, pe curand…!) Lasam in urma orașul care se intinde pe 2 continente și ne indreptam spre casa. Pentru ca drumul nostru trece prin Edirne, vechiul Adrianopole, hai sa profitam de popasul prelungit și sa admiram Moscheea Selimiye, cu ale sale minarete demne de Cartea Recordurilor (inalte de 80 m). Ridicata la comanda lui Selim II și inaugurata in 1575, moscheea este considerata unul dintre cele mai impunatoare edificii religioase din intreaga Turcie. Ne continuam traseul spre tara tranzitand teritoriul Bulgariei. Sosire in Bucuresti dupa 21.30, in functie de trafic si formalitatile vamale.

Trebuie sa vezi

Catedrala Sf. Sofia (cu ghid local)

Cel mai cunoscut monument din Istanbul este muzeul Sfanta Sofia. Pe rand biserica, moschee și din 1935 muzeu, Hagia Sofia (”Sfanta Ințelepciune”, ”Ințepelciunea Divina”) este cladirea ce simbolizeaza: trecerea de la cultura europeana la cea orientala, gloria Imperiului Bizantin și apogeul celei mai fertile prioade din istoria romanitații orientale – domnia lui Iustinian.

Marele Bazar

Marele Bazar este una dintre cele mai mari si mai vechi piete acoperite din lume, care cuprinde un total de 61 de strazi acoperite. A fost creat din ordinul sultanului Mehmet al II-lea in iarna anului 1455, la scurt timp dupa cucerirea Istanbulului de catre otomani (1453). La inceput, in Marele Bazar se comercializau numai textile si de aceea a fost numit “Cevahir Bedestan” (“Bedesten” in persana insemnand “bazarul vanzatorilor de panza”).

Insula Buyukada (opțional, 40 euro, masa de pranz inclusa)

Dupa ce traversați Marea Marmara cu vaporul, veți ajunge pe insula Buyukada pentru a va petrece timpul explorand frumusețile insulei cu caruța trasa de cai. Pe Buyukada, aflați despre istoria insulei de la ghidul dvs., de ce vehiculele motorizate lipsesc, auziți despre manastirile creștine care au stat aici in timpul domniei erei byzantine, precum și alte informații despre arhitectura cladirilor de pe insula.

Seara turceasca (opțional, 35 euro, masa de seara inclusa)

Se imbina mese tradiționale cu muzica și dansul, oaspetii avand astfel ocazia sa descopere și sa experimenteze cultura locala. Seara turceasca include: o gustare locala, o bautura racoritoare și un spectacol de dansuri tradiționale din care nu lipsesc dervisii cu binecunoscutul lor dans rotativ. Daca alegeți ca mod de distracție un astfel de spectacol, fiți pregatiți sa va „teleportați” in timpul conducatorilor Imperiului Otoman

Transferuri catre Autogara Centrala Memento Bus din:

Oras Tarif/sens/pers.
Brașov 10 EUR
Ploiești 5 EUR
Craiova 12 EUR
Sibiu 15 EUR
Rm. Valcea 10 EUR
Pitești 5 EUR
Constanța 12 EUR
Galați 12 EUR
Braila 12 EUR
Bacau 15 EUR
Tg. Mureș 15 EUR
Cluj 17 EUR
Iași 17 EUR

 

  • Pentru transferurile din tara turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de intilnire cu cca 15- 30 min. inainte de ora comunicata.

Transferurile CONTRA COST sunt GARANTATE pentru MINIM 4 persoane (reconfirmate cu 2 – 3 zile inainte de plecare) si sunt LIMITATE in functie de capacitatea maxima a mijlocului de transport utilizat (4, 8, 14, 18, 28, 34 sau 49 de locuri). Pentru mai putin de 4 pers. / sens, turistii pot accepta suportarea diferentei de pret sau li se restituie sumele achitate pentru transferul pe sensul neefectuat. Efectuarea transferului la plecarea in circuit nu implica si efectuarea transferului pentru retur, daca nu este intrunit numarul minim de 4 pers. / sens.

Bine de stiut:

Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Turcia.
Pentru calatorie este necesar pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Grup minim 35 pers.

Excursii optionale – se achita la fata locului:
Insula Prințului – 40 euro/pers.
Seara turceasca – 35 euro/pers.

Croaziera pe Bosfor – 15 euro/pers

Final Tur Istanbul Comorile Orientului 5 zile

Conditii oferta

 
CONDITII DE PLATA:
- La inscriere se achita un avans minim de 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare
- Diferenta de 70% se achita cu cel putin 30 de zile inainte de data inceperii excursiei
 
CONDITII DE ANULARE:
- 30% penalizare pentru anularea cu mai mult de 30 de zile inainte de plecare
- 100% penalizare pentru anularea cu 30 – 0 zile inainte de plecare sau neprezentare la imbarcare
 
OBSERVATII:
- Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!
- Asigurarea storno (optionala) se poate incheia doar in aceeasi zi cu contractul de prestari servicii.
- Suplimentul de single pentru cazare nu include suplimentul de cazare pe ferryboat.
- Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor. (*valabil pentru ofertele cu transport avion)
- Numerele de telefon ale ghizilor sau şoferilor se vor comunica cu 2- 3 zile înaintea plecării, urmând a a ţine legătura cu aceştia pentru a vă informa privind situaţia concretă din ziua plecării (ora exactă a sosirii în oraşul dumneavoastră).
- Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii, odata achitat avansul turistul accepta conditiile de comercializare si penalizare din oferta.
- Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligatsă informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
- Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi.
- Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte lafrontieră).
- Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
- Unele obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.
- Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
- Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
- Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
- Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.

- Unele hoteluri nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
- Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 3 luni de la data terminarii calatoriei pentru destinatii din Uniunea Europeana si minim 6 luni de la data terminarii calatoriei pentru celelalte destinatii din afara Uniunii Europene.
- In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi Carti de identitate si nici Certificatul de casatorie ca act doveditor al identitatii.
Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Rezervare online pentru Tur Istanbul Comorile Orientului 5 zile

Numele și prenume (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Telefon

Data de plecare

Modalitati de plata:

Mesaj (specificati aici dacă aveți cerințe, întrebări sau doriți mai multe detalii)

Ma abonez la newsletter

Aboneaza-te Gratuit si ai acces
la promotii si oferte speciale
Agentia de turism Bavaria Tour cu sediul in Bucuresti, zona Piata Romana, va ofera o varietate de pachete turistice precum circuite in Europa, oferte turistice in Africa, vacante in Asia si Orientul Mijlociu, Pelerinaj in Israel, sejururi exotice, vacante cu autocar sau avion, programe Senior Voyage. Aflati pe site-ul nostru impresii de calatorie si pareri despre agentia Bavaria Tour de la turistii nostri. Daca inca nu va numarati printre fericitii posesori de vacante de neuitat, va asteptam sa va inscrieti la newsletter ca sa primiti cele mai noi oferte. Echipa Bavaria Tour va ureaza cat mai multe vacante de neuitat!
Top 5 vacante vandute

SC Bavaria Concept Tour SRL | J40/3143/2018 | CUI RO 38970773 | Licenţa de turism nr. 377/19.12.2018 | Brevet Turism nr.10797/20.01.2006 - Badiu Camelia | Operator de date cu caracter personal nr. 31581 Polita de asigurare Seria BN nr 000000672 din 15.03.2018 | M.D.R.T. - 0800.86.82.82 |  A.N.P.C. - www.anpc.gov.ro | SOL 

Adresa: Bucuresti, Str. Mendeleev, Nr. 8, Sector 1 | Telefon: 031- 9792 | Mobil: 0744.300.309 | Email: office@bavariatour.ro

Copyright © 2019 Bavaria Concept Tour. Toate drepturile rezervate

BAVARIA HOLIDAY GROUP SRL SOCIETATE IN FALIMENT
Numar Dosar 24754/3/2018 data incheierii 19.07.2018 pronuntat de Tribunalul București,Secţia a-VII-a Civilă

anat City eu-platesc BT
iso iso iso iso iso iso singa