031-9792 / 0744 300 309 / 0744 303 717 / 0774 077 665 |
Aceasta oferta este expirata!
Vezi ofertele actuale

Revelion Turcia Cappadocia 8 zile Autocar

Garantia calitatii!
330 euro de la 327 euro( + taxe 60 euro)
persoana in camera dubla

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Cod oferta: 03-50704
Print Friendly, PDF & Email

Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!

Itinerariu

Canakkale, Pamukkale, Antalya, Antalya, Aspendos , Side, Konya , Nevsehir, Ankara,  Istanbul

Servicii incluse

- Transport cu autocar climatizat;
- 7 nopți cazare in hoteluri 3*
- 7 mic dejun;
- Ghizi locali în Istanbul, Konya;
- Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

Servicii neincluse

- Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
- Excursiile opționale pentru minim 25 de persoane;
- Transportul în Istanbul și la obiectivele turistice.
- Cina festiva de Revelion 60 €/pers (se achita obligatoriu la inscriere)

Program

Ziua 1. 28.12București – Canakkale (~650 km)

Calatoria noastra incepe din cea mai moderna autogara din Romania – Autogara Centrala – București, la ora 6.30 dimineața. Tranzitam Bulgaria si ne indreptam spre Istanbul pentru a traversa stramtoarea Bosfor si ajungem in Izmit. Cazare la hotel in zona Kesan – Canakkale.

Ziua 2.29. 12Canakkale – Pamukkale – Antalya (~700 km)

Dupa micul dejun ne indreptam spre Pamukkale cu ale sale terase de travertin albe, semicirculare. Daca orașele „mușuroi” ale Turciei ne-au redus la tacere de uimire, o alta atracție supra-realista reușește sa rivalizeze cu acestea. Inspirati de muntele de un alb sclipitor, cu formațiunile sale calcaroase, semicirculare, turcii au dat locului numele Pamukkale care inseamna „Castelul de bumbac”. Odata ajunși la poalele muntelui, urcam la pas, desculți, bucurandu-ne de priveliștea uimitoare și de blandețea neteda a teraselor de travertin. In apropiere se afla ruinele orașului balnear, Hierapolis, un loc adorat de romani pentru izvoarele sale cu apa termala ce conțin minereuri de calcit alb. Acestea sunt și sursa teraselor de travertin, azi deschise publicului larg pentru a testa din plin binefacerile apelor termale. Revigorați dupa baia fierbinte, coboram spre ruinele orașului Hierapolis, printre cele mai bine pastrate orașe antice. Aici descoperim Poarta Frontinus , Strada Coloanelor, principala artera a vechiului poli., Biserica Bizantina, ruinele Tempului lui Apollo, apoi urcam spre spectaculosul Teatru Antic, construit din porunca imparatului Severus in anul 206 D.C.

Moment de ragaz :

Termele Romane din vechiul Hierapolis invita doamnele tentate sa se scalde in Piscina Cleopatrei, un locșor cu apa limpede, in care se presupune ca s-ar fi imbaiat insași frumoasa regina egipteana. Apa are temperatura constanta de 36 ° C, indiferent de anotimp, și se crede ca ar avea proprietați de reintinerire a tenului. Experiența este unica, piscina cu apa limpede lasa sa se vada parți din coloanele de marmura vechi de peste 2000 de ani.

Seara ajungem in Antalya. Cazare la hotel in zona Antalya.

Ziua 3. 30.12Antalya – Aspendos –Side- Konya – Nevsehir (~520 km)

Dupa micul dejun ne pregatim sa vizitam Teatrul Antic din Aspendos cel mai bine conservat edificiu de acest gen din lume. Inconjurat de livezi și ferme, cladirea amfiteatrului pare incremenita in timp. Apoi, la cațiva km departare, in drumul nostru spre Side.

Ajungem in superba stațiunea Side, unde se afla ruinele unor monumente antice de o frumusețe atemporala. Drumul de coasta trece prin peisaje in care munții și marea nu au loc sa se desparta. In cocheta stațiune Side admiram frumusețea clasica a Templelor lui Apollo și a Dianei, ale caror coloane intacte lasa loc imaginației in a le restaura mental in toata splendoarea lor de odinioara.

Ne continuam drumul nostru spre Konya important centru de pelerinaj religios pentru musulmani, cunoscut in special datorita poetului și filozofului Mevlana Celaleddin Rumi care a fondat aici secta Sufi a Dervisilor Rotitori in secolul al XIII-lea. Vizitam muzeul care ii este dedicat, trecand superba Poarta a Dervisilor (Dervisan Kapsi), intram in gradina de trandafiri și gasim la capatul aleii mausoleul poetului.

Alte detalli din viața de zi cu zi a dervișilor sufi. In Konya sunt o sumedenie de medrese, scoli teologice ale caror superbe cladiri merita atenția noastra. Muzeul Faianței (Karatay Medresisi), odinioara colegiu teologic, este astazi una dintre

principalele atracții turistice din Konya. Peretii sunt placati cu frumoasa ceramica in stil Suljuk. Mai desoperim parcul Alaeddin Tepe amenajat pe situl vechii citadele, apoi ruinele Palatului Alaedin Kaykobad și impunatoarea moschee Aleadin Camii, una dintre cele mai vechi din lume, ridicata in secolul XIII dupa tradiția araba cu o bolta de lemn sustinuta de 42 de coloane antice. Moscheea Aziziye, cu ornamentele sale in stil Baroc și doua minarete in stil Rococo, face nota discordanta in lumea musulmana, fiind o atracție de neratat pentru pasionații de raritați și ciudațenii.

Moment de ragaz :

Artera principala din orașul vechi este ticsita de restaurante și cafenele care abia așteapta ca oaspeții insetați sa le calce pragul. Savureaza-ți ceaiul sau cafeaua la o terasa și admira in tihna peisajul citadin ce amintește de viața provinciala din vechiul imperiu otoman.

Plecam spre cazare in Nevsehir.

Ziua 4. 31.12Nevsehir

Suntem in Fasicinanta Cappaocie… asa ca haideti sa ii descoperim secretele.

Primii oameni care au inceput sa sape adaposturile subterane din regiune au fost hitiții, in epoca bronzului. Orașele subterane din Cappadocia și-au atins apogeul in epoca bizantina, secolele VI – VII, cand creștinii din regiune au fost nevoiți sa se ascunda in subteran perioade lungi de timp pentru a scapa de arabi și invadatorii persani. Orașul subteran Kaymaklı este cel mai mare exemplu de acest fel din Cappadocia, cu un labirint de camere conectate prin tuneluri, care se intind pe opt niveluri. E timpul sa ne reincarcam bateriile, luam masa la un restaurant local și ne racorim cu ceai aromat de fructe sau Salep.

Moment de ragaz:

Regiunea este faimoasa pentru artizanii locali, țesatori, meșteri ceramiști, bijutieri. Ne oprim la un magazin de covoare de unde poți cumpara un covor autentic anatolian lucrat manual, apoi vizitam o fabricuța de onyx, locul ideal pentru achiziția de suveniruri. Cu siguranța, piesele autentice iși vor gasi un loc special in casa ta ca obiect de decor.

Ultima ultima reduta pentru aceasta zi este Uchisar, cu fortareața sa daltuita in stanca masiva ce domina dealurile dimprejur și Valea Porumbeilor. Fortareața era folosita drept refugiu de catre protocreștini in perioada romana și bizantina.

Ne indreptam spre hotelul nostru din Nevsehir. Cazare.

Ziua 5. 01.01Nevsehir (~30 km)

Mic dejun. Suntem nerbadatori sa pornim la drum si ajungem in Satul Goreme a fost votat drept unul dintre cele mai frumoase așezari rurale din lume de catre cateva reviste de calatorie. Cu fațadele lor de piatra, casele pe jumatate ingropate in rocile vulcanice ascund adevarate labirinturi subterane. Priveliștea selenara ne fura imaginația, mai ales ca cerul e patat de baloane cu aer cald. Majoritatea vizitatorilor aleg sa faca un tur cu balonul cald, principala activitate din aceasta regiune care a devenit și un fel de emblema turistica locala pentru aceasta regiune. Ne plimbam pe aleile din sat cu opriri la doua biserici: El Nazar și Sakli Kilise (Biserica Tainuita), apoi plecam pe drumul catre Muzeul in aer liber Goreme.

Moment de ragaz :

Ia-ți camera foto (și inima in dinți) și urca intr-un balon cu aer cald. Este realemente o experiența pe care n-o vei uita o viața. De la inalțime poți cuprinde vaile colorate in nuanțe de roz și galben ale dealurilor unduitoare, satele daltuite in munte, Valea Dragostei cu ale sale formațiuni in forma de ciuperci uriașe, vaile Devrent Pasabag și Goreme. Merita toți banii, parole! (Pe cheltuiala proprie).

Chiar la marginea satului Goreme afla un sit din patrimoniul UNESCO, Muzeul in aer liber din Goreme. Aici se ascunde in roca vulcanica un intreg complex monahal cu biserici rupestre și chilii ale calugarilor proto-creștini. Pereții așezamintelor adapostesc fresce fabuloase in stil bizantin. Complexul dateaza din secolele X-XII, cand Cappadocia era un important centru religios bizantin. Aici vom admira pe rand: Capela Marului cu fresca Inalțarii Domnului deasupra intrarii; Capela Sf. Barbara cu pereții interiori de un roșu-ocru, Biserica Șarpelui cu frescele reprezentandu-i pe Sf. Gheorghe și Sf.Onufrei, uimitoarele și superb restauratele fresce ale Bisericii Intunecate și intortocheata Biserica Tokali, cu a sa bolta acoperita complet de scene biblice. (Cazare in Nevsehir).

Ziua 6. 02.01Nevsehir – Ankara – Istanbul (~735 km)

Dupa micul dejun ne asezam la drum si traversam peisajul auster al podisului anatolian urmarind formațiunile stincoase sterpe din departare. Ne indreptam spre destinatia finala a circuitului nostrum. De departe cel mai frumos oraș din lume, Istanbul ocupa cu aroganța cate o palma de pamant pe doua continente – Europa și Asia. Pe malul European, nu departe de podul peste Bosfor, se afla Palatul Dolmabahce. Simbol al autoritații și grandorii Imperiului Otoman timp de secole, palatul este astazi un obiectiv pe care nu il rateaza niciun vizitator, in drum spre cartierul Ortakoy, faimos pentru localurile, terasele și cluburile de noapte exclusiviste. Ajungem la hotel in Istanbul. Cazare..

Ziua 7. 03.01Istanbul – Palatul Topkapi, Sf. Sofia, Moscheea Albastra

Gunaydın! (Buna dimineața!) Dupa micul dejun, mergem la pas spre Sultanahmet, vechiul oraș Constantinopole. Priveliștea te fura oriunde te-ai intoarce, palate monumentale, minarete silfide ce brazdeaza norii incita privirea. Vechea reședința a sultanilor otomani, Palatul Topkapi, (astazi muzeu) este primul obiectiv unde intram. Complexul cuprinde mai multe cladiri care aveau fiecare un rol bine definit in viața opulenta la curtea sultanului și gradini luxuriante prin care odinioara se plimbau concubinele regale insoțite de eunuci. In muzeu, intr-o companie selecta, se afla expusa și sabia lui Ștefan Cel Mare, alaturi de Toiagul lui Moise, turbanul lui Avraam (Abraham) și cel al lui Iosif (Jusuf).

La doar cateva minute de mers, ajungem la Catedrala Sf. Sofia (Aya Sofya) reper istoric, religios și cultural, capodopera arhitecturala ce atrage milioane de vizitatori in fiecare an.

Apoi, pașii ne indruma spre Moscheea Albastra, cel mai fotogenic edificiu al Turciei. Monument și loc de rugaciune deopotriva, moscheea și-a caștigat renumele dupa mozaicul superb, predominant albastru, fiind considerat un simbol al Turciei. Domurile sale in cascada și cele 6 minarete zvelte il fac unic in toata lumea islamica. La cateva minute de mers descoperim Hipodromul, construit de imparatii bizantini, astazi parc, unde admiram Obeliscul Egiptean, Fantana lui Wilhelm II, Coloana Șerpuita și Coloana lui Constantin Porfirogenetul. Loc de poze si…

Moment de ragaz:

Istanbul și-a caștigat renumele de capitala a savorilor orientale, a gusturilor si deliciilor ce-ți lasa gura apa. Așa ca, ne lasam ghidați spre un restaurant local cu meniu tradițional turcesc din care nu vor lipsi kebabul, ayran-ul și baclavalele, dupa care ne retragem la hotel
Ne intoarcem la hotel. (Cazare in Istanbul).

Experiența: ritm și gusturi tradiționale (program opțional)

Daca te intrebai cu ce ai mai putea umple timpul inainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum suna pentru tine “Seara Tradițional Turceasca“? Ai ocazia sa descoperi folclorul autentic din diverse regiuni etnografice ale Turciei, dansurile și ritmurile și costumele specifice, cu obiceiurile de nunta, dar și cu bucataria specifica. Iar cireașa de pe tort… O superba dansatoare orientala va capta toata atenția spectatorilor cu dansul ei exotic și senzual, cu unduiri, vibrații și rotiri, prin care reușește sa ne transmita toata magia și exotismul oriental al Turciei.

Ziua 8.04. 01Istanbul – Edirne– Bucuresti (~650 km)

Hoscakal, gorusuruz…! (La revedere, pe curand…!) Lasam in urma frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne indreptam spre tara. Pentru ca drumul nostru trece prin Edirne, vechiul Adrianopole, hai sa profitam de popasul prelungit și sa admiram Moscheea Selimiye, cu ale sale minarete demne de Cartea Recordurilor (inalte de 80 m). Ridicata la comanda lui Selim II și inaugurata in 1575, moscheea este considerata unul dintre cele mai impunatoare edificii religioase din intreaga Turcie.

Ne continuam traseul spre tara tranzitand teritoriul Bulgariei. Sosire in Bucuresti dupa 22.30, in functie de trafic si formalitatile vamale.

Grup minim 35 pers.

  • Pentru calatorie este necesar pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Suplimente &reduceri

  • Supliment de single 125 EUR
  • Reducere copil 6-12 ani – 20 EUR, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti.

Cina festiva de Revelion 60 EUR/pers (se achita obligatoriu la inscriere)

Punctele de imbarcare/DEBARCARE CONTRA COST – se rezerva doar la inscrier e

(autocar sau microbus):

Oras Tarif/sens/pers.
Ploiesti 7 EUR
Brasov 12 EUR
Constanta 15 EUR
Medgidia 12 EUR
Galati 15 EUR
Braila 15 EUR
Focsani 15 EUR
Buzau 12 EUR
Pitesti 8 EUR
Craiova 15 EUR
Sibiu 17 EUR

Detalii transferuri:

Transferurile sunt GARANTATE pentru MINIM 4 persoane (reconfirmare cu 2 – 3 zile inainte de plecare) si sunt LIMITATE in functie de capacitatea maxima a mijlocului de transport utilizat (4, 8, 14, 18, 28, 34 sau 49 de locuri).

Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu cca 15- 30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic.

Numerele de telefon ale ghizilor se vor comunica cu 2- 3 zile inaintea plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a va informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul dumneavoastra).

Conditii oferta

 
CONDITII DE PLATA (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):
- La inscriere se achita un avans minim de 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare
- Diferenta de 70% se achita cu cel putin 30 de zile inainte de data inceperii excursiei
 
CONDITII DE ANULARE (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):
- 30% penalizare pentru anularea cu mai mult de 30 de zile inainte de plecare
- 100% penalizare pentru anularea cu 30 – 0 zile inainte de plecare sau neprezentare la imbarcare
 
OBSERVATII:
- Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!
- Asigurarea storno (optionala) se poate incheia doar in aceeasi zi cu contractul de prestari servicii.
- Suplimentul de single pentru cazare nu include suplimentul de cazare pe ferryboat.
- Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor. (*valabil pentru ofertele cu transport avion)
- Numerele de telefon ale ghizilor sau şoferilor se vor comunica cu 2- 3 zile înaintea plecării, urmând a a ţine legătura cu aceştia pentru a vă informa privind situaţia concretă din ziua plecării (ora exactă a sosirii în oraşul dumneavoastră).
- Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii, odata achitat avansul turistul accepta conditiile de comercializare si penalizare din oferta.
- Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligatsă informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
- Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi.
- Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte lafrontieră).
- Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
- Unele obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.
- Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
- Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
- Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
- Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.

- Unele hoteluri nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
- Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 3 luni de la data terminarii calatoriei pentru destinatii din Uniunea Europeana si minim 6 luni de la data terminarii calatoriei pentru celelalte destinatii din afara Uniunii Europene.
- Pentru anumite transferuri, in functie de transportator, pe traseu se pot efectua transbordari (de ex. transferurile din Iasi, Piatra Neamt s.a.). De asemenea, anumiti operatori de transport au curse pana la Otopeni, turistii urmand a fi transferati ulterior la autogara cu shuttle bus
- Unele programe se pot realiza si cu mijloace de transport de capacitate mai mica (ex. microbuz, midi-autocar) in functie de numarul de participanti.
- In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi Carti de identitate si nici Certificatul de casatorie ca act doveditor al identitatii.
Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Rezervare online pentru Revelion Turcia Cappadocia 8 zile Autocar

Numele și prenume (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Telefon

Data de plecare

Modalitati de plata:

Mesaj (specificati aici dacă aveți cerințe, întrebări sau doriți mai multe detalii)

Ma abonez la newsletter

Aboneaza-te Gratuit si ai acces
la promotii si oferte speciale
Agentia de turism Bavaria Tour cu sediul in Bucuresti, zona Piata Romana, va ofera o varietate de pachete turistice precum circuite in Europa, oferte turistice in Africa, vacante in Asia si Orientul Mijlociu, Pelerinaj in Israel, sejururi exotice, vacante cu autocar sau avion, programe Senior Voyage. Aflati pe site-ul nostru impresii de calatorie si pareri despre agentia Bavaria Tour de la turistii nostri. Daca inca nu va numarati printre fericitii posesori de vacante de neuitat, va asteptam sa va inscrieti la newsletter ca sa primiti cele mai noi oferte. Echipa Bavaria Tour va ureaza cat mai multe vacante de neuitat!
Top 5 vacante vandute

SC Bavaria Concept Tour SRL | J40/3143/2018 | CUI RO 38970773 | Licenţa de turism nr. 377/19.12.2018 | Brevet Turism nr.10797/20.01.2006 - Badiu Camelia | Operator de date cu caracter personal nr. 31581 Polita de asigurare Seria BN nr 000000672 din 15.03.2018 | M.D.R.T. - 0800.86.82.82 |  A.N.P.C. - www.anpc.gov.ro | SOL 

Adresa: Bucuresti, Str. Mendeleev, Nr. 8, Sector 1 | Telefon: 031- 9792 | Mobil: 0744.300.309 | Email: [email protected]

Copyright © 2020 Bavaria Concept Tour. Toate drepturile rezervate

BAVARIA HOLIDAY GROUP SRL SOCIETATE IN FALIMENT
Numar Dosar 24754/3/2018 data incheierii 19.07.2018 pronuntat de Tribunalul București,Secţia a-VII-a Civilă

anat City eu-platesc BT
iso iso iso iso iso iso singa

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si poti castiga 2 locuri in Circuit Israel 6 zile.