0744 300 309 / 0744 303 717 |

Circuit Turcia 13 zile Autocar

Garantia calitatii!
919 euro de la 827 euro
persoana in camera dubla
Reducere 10% valabila pentru inscrieri pana la 31.03.2024

Plecari

08.09.2024, 22.09.2024

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Cod oferta: 03-46556
Print Friendly, PDF & Email

Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!

Perioada Loc in camera dubla
12.05, 26.05, 16.06, 08.09, 22.09 827

Itinerariu

Descoperă Turcia Misterioasă, Istanbul – Ankara – Göreme – Uchisar - Konya – Antalya – Pamukkale – Marmaris – Kusadasi – Efes – Troia

Servicii incluse

- Transport cu autocar climatizat;
- 4 nopți de cazare la hotel de 3*
- 8 nopti de cazare la hotel de 4*
- 12 mic dejun;
- 8 cine la hotelurile din Nevsehir, Konya, Antalya, Marmaris, Kusadasi ;
- Ghizi locali în Istanbul, Goreme, Konya;
- Croazieră pe Bosfor;
- Gustare tradițională (kebab, ayran și baclavale) în ziua 2
- Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.
- Asigurare de insolventa/faliment a agentiei

Servicii neincluse

· Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
· Excursiile opționale pentru minim 30 de persoane;
· Transportul în Istanbul și la obiectivele turistice.
· Asigurare Covid (storno + medicala).

Program

Circuit Turcia 13 zile Autocar

Ziua 1. București – Istanbul

Calatoria noastra incepe din cea mai moderna autogara din Romania – Autogara Centrala – București, la ora 6.30 dimineața. Tranzitam Bulgaria. Istanbul ne intampina seara ca un joc de lumini și umbre, lasandu-ți imaginația sa anticipeze inca de acum comorile de vizitat a doua zi. Ne retragem la hotel. (Cazare in Istanbul).

Ziua 2. Istanbul – Palatul Topkapi, Sf. Sofia, Moscheea Albastra

Gunaydın! (Buna dimineața!) Dupa micul dejun, mergem la pas spre Sultanahmet, vechiul oraș Constantinopole. Priveliștea te fura oriunde te-ai intoarce, palate monumentale, minarete silfide ce brazdeaza norii incita privirea.

Apoi, pașii ne indruma spre Moscheea Albastra, cel mai fotogenic edificiu al Turciei. Monument și loc de rugaciune deopotriva, moscheea și-a caștigat renumele dupa ceramica superba, predominant albastra, fiind considerata un simbol al Turciei. Domurile sale in cascada și cele 6 minarete zvelte o fac unica intrucat a fost cea de a doua moschee construita in acest stil, prima fiind cea de la Mecca . La cateva minute de mers descoperim Hipodromul, construit de imparații bizantini, astazi parc, unde admiram Obeliscul Egiptean, Fantana lui Wilhelm II, Coloana Șerpuita și Coloana lui Constantin Porfirogenetul.

La doar cateva minute de mers, ajungem la Catedrala Sf. Sofia (Aya Sofya) reper istoric, religios și cultural, capodopera arhitecturala ce atrage milioane de vizitatori in fiecare an.

Vechea reședința a sultanilor otomani, Palatul Topkapi, (astazi muzeu) cuprinde mai multe cladiri care aveau fiecare un rol bine definit in viața opulenta la curtea sultanului și gradini luxuriante prin care odinioara se plimbau concubinele regale insoțite de eunuci. In muzeu, intr-o companie selecta, se afla expuse : sabia lui Ștefan Cel Mare, Toiagul lui Moise, turbanul lui Avraam (Abraham) și cel al lui Iosif (Jusuf).

Moment de ragaz (timp liber):

Istanbul și-a caștigat renumele de capitala a savorilor orientale, a gusturilor si deliciilor ce-ți lasa gura apa. Așa ca, ne lasam ghidați spre un restaurant local cu meniu tradițional turcesc din care nu vor lipsi kebabul, ayran-ul și baclavalele.

Ziua 3. Istanbul – Palatul Dolmabahce – Ankara

Seara ne prinde pe mare, in Stramtoarea Bosfor, fiind pasageri pe un vas de croaziera. Ai ocazia sa admiri impunatoarele palate și moschei din Sultanahmet, frumoasele cladiri de pe cele doua maluri și raidul de barci de pescari care ies in larg spre Marea Marmara pentru alte capturi imbelșugate. Ne intoarcem la hotel. (Cazare in Istanbul).

De departe cel mai frumos oraș din lume, Istanbul ocupa cu aroganța cate o palma de pamant pe doua continente – Europa și Asia. Pe malul european nu departe de podul peste Bosfor se afla Palatul Dolmabahce. Simbol al autoritații și grandorii Imperiului Otoman timp de secole, palatul este astazi un obiectiv pe care nu il rateaza niciun vizitator, in drum spre cartierul Ortakoy, faimos pentru localurile, terasele și cluburile de noapte exclusiviste.

Ne indreptam spre Ankara, traversand peisajul auster al podisului anatolian urmarind formațiunile stincoase sterpe din departare. Ajungem in Ankara. Capitala Turciei de astazi contrasteaza puternic cu grandoarea și opulența Istanbulului, unde au lasat urme ostentative doua dintre cele mai mari imperii ale istoriei. Ankara, vechiul Ancyra, ne incanta cu monumente din epoca romana precum Coloana lui Iulian, ruinele Termelor Romane și Templul lui Augustus. Apoi vizitam Moscheea Haci Bayram și spectaculoasele ziduri ale Cetații Kale din perioada otomana. La inceputul secolului XX, parintele fondator al Turciei moderne, Mustafa Kemal Ataturk (1881-1938), a dispus mutarea centrului guvernamental și administrativ al țarii in Ankara.

Moment de ragaz (timp liber) :

La finalul turului pietonal va propunem ma mergeti in Bazarul de Alimente si sa va alaturati localnicilor pentru a savura un kokorec – una din cele mai populare mancaruri turcesti din maruntaie.

(Cazare in Ankara).

Ziua 4. Ankara- Goreme – Nevsehir

Mic dejun. Atracția principala din Ankara este o reprezentare fidela a caracterului lui Ataturk, Complexul muzeal și Mausoleul Mustafa Kemal Ataturk. Pe langa mausoleu, complexul mai cuprinde un muzeu dedicat vieții lui Ataturk, Calea Onoarei flancata de leii hitiți, și un platou imens intitulat Curtea Onoarei.

Suntem nerbadatori sa pornim la drum si ajungem in Satul Goreme care a fost votat drept unul dintre cele mai frumoase așezari rurale din lume de catre cateva reviste de calatorie.

Chiar la marginea satului se afla un sit din patrimoniul UNESCO, Muzeul in aer liber din Goreme. Aici se ascunde in roca vulcanica un intreg complex monahal cu biserici rupestre și chilii ale calugarilor proto-creștini. Pereții așezamintelor adapostesc fresce fabuloase in stil bizantin. Complexul dateaza din secolele X-XII, cand Cappadocia era un important centru religios bizantin. Aici vom admira pe rand: Capela Marului cu fresca Inalțarii Domnului deasupra intrarii; Capela Sf. Barbara cu pereții interiori de un roșu-ocru, Biserica Șarpelui cu frescele reprezentandu-i pe Sf. Gheorghe și Sf.Onufrei, uimitoarele și superb restauratele fresce ale Bisericii Intunecate și intortocheata Biserica Tokali, cu a sa bolta acoperita complet de scene biblice.

Experiența: ritm și gusturi tradiționale

Daca te intrebai cu ce ai mai putea umple timpul inainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum suna pentru tine “Seara Tradițional Turceasca“? Ai ocazia sa descoperi folclorul autentic din diverse regiuni etnografice ale Turciei, dansurile și ritmurile și costumele specifice, cu obiceiurile de nunta, dar și cu bucataria specifica. Iar cireașa de pe tort… O superba dansatoare orientala va capta toata atenția spectatorilor cu dansul ei exotic și senzual, cu unduiri, vibrații și rotiri, prin care reușește sa ne transmita toata magia și exotismul oriental al Turciei. (Opțional)

Seara cazare la hotel in zona Nevsehir.

Ziua 5. Orașele subterane

Ziua precedenta a fost un fel de aperitiv pentru a explora orașele subterane din regiune. Primii oameni care au inceput sa sape adaposturile subterane din regiune au fost hitiții, in epoca bronzului. Orașele subterane din Cappadocia și-au atins apogeul in epoca bizantina, secolele VI – VII, cand creștinii din regiune au fost nevoiți sa se ascunda in subteran perioade lungi de timp pentru a scapa de arabi și invadatorii persani. Orașul subteran Kaymaklı este cel mai mare exemplu de acest fel din Cappadocia, cu un labirint de camere conectate prin tuneluri, care se intind pe opt niveluri. E timpul sa ne reincarcam bateriile, luam masa la un restaurant local și ne racorim cu ceai aromat de fructe.

Moment de ragaz:

Regiunea este faimoasa pentru artizanii locali, țesatori, meșteri ceramiști, bijutieri. Ne oprim la un magazin de covoare de unde poți cumpara un covor autentic anatolian lucrat manual, apoi vizitam o fabricuța de onyx, locul ideal pentru achiziția de suveniruri. Cu siguranța, piesele autentice iși vor gasi un loc special in casa ta ca obiect de decor.

Ultima ultima reduta pentru aceasta zi este Uchisar, cu fortareața sa daltuita in stanca masiva ce domina dealurile dimprejur și Valea Porumbeilor. Fortareața era folosita drept refugiu de catre protocreștini in perioada romana și bizantina.

Plecam apoi spre Avanos, o mica localitate, faimoasa datorita meșterilor olari, unde vizitam un atelier de ceramica pentru a vedea la lucru unul dintre artizanii locului. Meșterul ne da ocazia sa ne murdarim pe maini, modeland lutul dupa pofta inimii. Dupa aceasta experiența telurica, pornim din nou, drumul spre hotel trecand pe langa riul Kizilirmak. Oprim scurt pentru a surprinde cadre perfecte cu „Raul Roșu”.

Moment de ragaz (timp liber) :

Savureaza o inghețata turceasca veritabila, pe care o poți lua din mai multe tentative de la vanzatorul ambulant, pus pe șotii, jongland cu cornetul plin de delicioasa crema ca un adevarat prestidigitator. Inghețata turceasca are o textura elastica si gumoasa si o aroma speciala data de salep, un ingredient pudra obtinut din bulbii unui anumit soi de orhidee, dar și de mastic, o rașina obținuta din arborele de mastic. Este atat de densa și de lipicioasa, incat uneori se consuma cu furculița și cuțitul. Inghețata turceasca se topește mult mai greu decat cea obișnuita, iar adevarații iubitori de inghețata spun ca trebuie sa mananci dondurma cel puțin o data in viața.

Ne intoarcem la hotel. Dupa cina, ne binedispunem și asistam la o Ceremonie Sema cu dansul Dervișilor Rotitori. (Opțional)

Ziua 6. Nesvsehir – Konya

Dupa micul dejun plecam spre Konya. In drumul nostru poposim la un vechi Kervansaray (caravanserai ) in orașul Sultanhani, cel mai bine conservat din Asia Mica și așezat pe Drumul Matasii.

Ajungem in Konya, important centru de pelerinaj religios pentru musulmani, cunoscut in special datorita poetului și filozofului Mevlana Celaleddin Rumi care a fondat aici secta Sufi a Dervisilor Rotitori in secolul al XIII-lea. Vizitam muzeul care ii este dedicat, trecand superba Poarta a Dervisilor (Dervisan Kapsi), intram in gradina de trandafiri și gasim la capatul aleii mausoleul poetului.

Aflam de la ghidul nostru detalli din viața de zi cu zi a dervișilor sufi. In Konya sunt o sumedenie de medrese, scoli teologice ale caror superbe cladiri merita atenția noastra. Muzeul Faianței (Karatay Medresisi), odinioara colegiu teologic, este astazi una dintre principalele atracții turistice din Konya. Peretii sunt placati cu frumoasa ceramica in stil Suljuk. Mai desoperim parcul Alaeddin Tepe amenajat pe situl vechii citadele, apoi ruinele Palatului Alaeddin Keykubad și impunatoarea moschee Alaeddin, una dintre cele mai vechi din lume, ridicata in secolul XIII dupa tradiția araba cu o bolta de lemn sustinuta de 42 de coloane antice. Moscheea Aziziye, cu ornamentele sale in stil Baroc și doua minarete in stil Rococo, face nota discordanta in lumea musulmana, fiind o atracție de neratat pentru pasionații de raritați și ciudațenii. (Cazare in zona Konya).

Moment de ragaz (timp liber) :

Artera principala din orașul vechi este ticsita de restaurante și cafenele care abia așteapta ca oaspeții insetați sa le calce pragul. Savureaza-ți ceaiul sau cafeaua la o terasa și admira in tihna peisajul citadin ce amintește de viața provinciala din vechiul imperiu otoman.

Ne retragem la hotelul nostru din zona Konya și seara se incheie cu cina și socializare.

Ziua 7 . Konya – Side – Antalya

Dupa micul dejun ne pregatim de urmatoarea aventura, de data asta ne indreptam spre Coasta Mediteranei… dar mai intai traversam Munții Taurus și admiram peisajele superbe de la o altititudine de peste 1800 m. Ajungem in Side, unde se afla ruinele unor monumente antice de o frumusețe atemporala: grandiosul Teatru Roman, o marturie remarcabila a arhitecturii romane, dar și a faptului ca in timpul imperiului se organizau spectacole colosale la care asistau peste 20.000 de spectatori frenetici, Templele lui Apollo și a Atenei ale caror coloane lasa loc imaginației in a le restaura mental in toata splendoarea lor de odinioara. Apoi, la cațiva km departare, in drumul nostru spre Aspendos, oprim sa ne racorim langa cascada Manavgat, o alta ocazie excelenta de a scoate aparatele foto și de a captura imagini cu peisaje de vis. Daca amfiteatrul din Side impresiona prin masivitate, Teatrul Antic din Aspendos culege laurii celei mai bine conservate edificii de acest gen din lume. Inconjurat de livezi și ferme, cladirea amfiteatrului pare incremenit in timp. Noi insa, ne urnim din loc și ne retragem spre hotelul nostru din zona Antalya. Cazare și cina.

Ziua 8 . Antalya – Pamukkale – Marmaris

Dupa micul dejun ne indreptam spre Pamukkale cu ale sale terase de travertin albe, semicirculare. Daca orașele „mușuroi” ale Turciei ne-au redus la tacere de uimire, o alta atracție supra-realista reușește sa rivalizeze cu acestea. Inspirati de muntele de un alb sclipitor, cu formațiunile sale calcaroase, semicirculare, turcii au dat locului numele Pamukkale care inseamna „Castelul de bumbac”. Odata ajunși la poalele muntelui, urcam la pas, desculți, bucurandu-ne de priveliștea uimitoare și de blandețea neteda a teraselor de travertin. In apropiere se afla ruinele orașului balnear, Hierapolis, un loc adorat de romani pentru izvoarele sale cu apa termala ce conțin minereuri de calcit alb.

Acestea sunt și sursa teraselor de travertin, azi deschise publicului larg pentru a testa din plin binefacerile apelor termale. Revigorați dupa baia fierbinte, coboram spre ruinele orașului Hierapolis, printre cele mai bine pastrate orașe antice. Aici descoperim Poarta Frontinus , Strada Coloanelor, principala artera a vechiului poli., Biserica Bizantina, ruinele Tempului lui Apollo, apoi urcam spre spectaculosul Teatru Antic, construit din porunca imparatului Severus in anul 206 D.C.

Moment de ragaz (timp liber) :

In apropiere de vechiul Hierapolis se afla Piscina Cleopatrei, un locșor cu apa limpede, in care se presupune ca s-ar fi imbaiat insași frumoasa regina egipteana. Apa are temperatura constanta de 36 ° C, indiferent de anotimp, și se crede ca ar avea proprietați de reintinerire a tenului. Experiența este unica, piscina cu apa limpede lasa sa se vada parți din coloanele de marmura vechi de peste 2000 de ani.

Seara ajungem in Marmaris. Cazare și cina.

Ziua 9 . Insula Rodos

Mic dejun. Timp liber in statiune. Optional croaziera in Insula Rodos – Insula Soarelui. Capitala, denumita tot Rodos, este situata in nordul insulei și este compusa practic din trei orașe: modern, antic și medieval. Orașul modern are un caracter cosmopolit, cu majoritatea cladirilor ridicate in secolul al XX-lea. Orașul antic, fondat in anul 408 i.Chr. se mandrește cu ruinele templelor lui Zeus, Atena și Apollo, cu Stadionul, Gymnasiumul și Teatrul. Orașul medieval este inconjurat de zidurile ridicate de Cavalerii Ioaniti. Se recomanda folosirea trenuletului turistic. In Port se afla si Colosul din Rodos, una dintre cele sapte minuni ale lumii antice, statuia il infațișa pe zeul grec al Soarelui, Helios, și masura intre 32 și 36 de m. Dupa unii, strajuia intrarea in portul din insula. Conform cercetarilor mai noi, s-ar fi aflat aproximativ pe locul unde in prezent este intrarea in Castelul Cavelerilor de Rhodos.

Moment de ragaz :

Sunteti in Grecia si nu puteti pleca fara sa degustati celebrul Gyros de porc , un preparat al bucatariei elene satios, usor de gatit, cu un gust proaspat. In greaca, cuvantul gyro inseamna viraj sau revolutie. Este exact ceea ce reprezinta acest fel de mancare tip fast-food,. care poate fi gatit cu carne de pui sau de porc, acompaniat de greek pita, o lipie rotunda, subtire si pufoasa, incalzita pe gratar si unsa din belsug cu ulei de masline amestecat cu oregano si putin usturoi, si completat cu cartofi prajiti, felii mici de ceapa si sos de tzatziki.

Seara ne intoarcem inapoi in Turcia și ne cazam la același hotel din Marmaris. Cina.

Ziua 10 . Marmaris – Bodrum – Dydyma –Milet– Kusadasi

Mic dejun. Pornim la drum spre Bodrum ca sa exploram vechiul oraș grecesc Halikarnas, azi o stațiune fermecatoare, imbracand relieful inalt al țarmului Marii Egee cu casele sale albe in stil mediteranean și terasele mirosind a orhidee și petale de smochini. Atracția principala in Bodrum este impresionantul Castel Sf. Petru, ridicat de cavalerii cruciați din Rhodos. Astazi acesta gazduiește Muzeul de Arheologie Marina in care poți urca la bordul unei galere antice grecești.

Moment de ragaz :

Locul ideal de a face poze cu panorama superba a golfului se afla chiar la inalțimea zidurilor de aparare ale cetații, pazite și azi de tunuri grele de fonta.

Mausoleul din Halikarnas, distrus de un cutremur devastator in 494, era considerat una din cele șapte minuni ale lumii antice. Monumentul ar fi avut inalțimea de 49 m, rivalizand timid cu piramidele. Ruinele templului mormant al guvernatorului local Mausol este un obiectiv demn de bifat.

Drumul continua spre Kusadasi cu scurta oprire la Dydma, care adapostea un insemnat templu inchinat zeului Apollo, templu ale carui ruine sunt și azi impresionante. Acest templu a fost intrecut ca marime in fosta Ionia numai de templul Heraion de pe insula Samos și de templul lui Artemis (Artemision) din Efes (Ephesos). Se numara printre cele mai bine conservate construcții ale antichitații

Urmatoarea oprire va fi la Milet, oraș intemeiat de ahei pe coasta de apus a Asiei Mici

si unul dintre cele mai infloritoare orașe grecești, mare centru comercial și cultural.

Milet a fost un important centru al filosofiei ioniene – Școala din Milet, școala cu care incepe filosofia greaca si al carei reprezentant de seama a fost Thales.

In cursul serii ajungem in cea mai cosmopolita stațiune turceasca, Kusadasi care și-a luat numele de la mica insula aflata la intrarea in portul vechi. Kusadasi inseamna in limba turca „Insula Pasarilor”. (Cazare si cina in Kusadasi)

Ziua 11 . Kusadasi – Efes – Capela Meryemana

Dupa micul dejun ne ocupam locurile in scaunele confortabile ale autocarului și admiram pitorescul regiunii rurale in drum spre Efes. UNESCO a declarat Efesul cel mai bine conservat oraș antic de pe toata coasta mediteraneana. Superbele vestigii arhitecturale din perioada de glorie a Efesului sunt dovada clara ca bunastarea era la ea acasa. Intram in orașul de odinioara, mergand la pas printre coloanele ionice si ajungem la faimoasele ruine ale Bibliotecii lui Celsus, apoi Templul lui Hadrian și Termele Romane. Efes gazduia in mod regulat jocuri și lupte cu gladiatori așa ca, la distanța cat sa arunci o piatra, gasim un amfiteatru uriaș, Teatrul Mare unde, se pare, a predicat Sf. Pavel in fața a peste 25 000 de oameni. E timpul sa ne retragem la un restaurant local, sa savuram un kebab sau lahmacun firebinte și aromat cu ayran racoritor. Cu energie noua, ne indreptam spre Casa Fecioarei Maria. De fapt, ajungem la Capela Meryemana cladita pe fundația unei cladiri care, susțin unii, ar fi fost ultimul refugiu al Fecioarei Maria. Pentru a vizita interiorul și a vedea altarul se platește o taxa suplimentara. Lasam Efesul in urma cu experiențe de neuitat, nu inainte de a mai face un popas la coloanele Templului Zeiței Artemis, una dintre Cele Șapte Minuni ale lumii antice.

Moment de ragaz (timp liber) :

Daca tot ati ajuns in Efes trebuie sa mergeti si la mormantul Apostolului Ioan, sa va puneti o dorinta. Atingerea marmurei reci iti da o senzatie unica si vei fi incredintat ca dorinta ti se va indeplini. Biserica Sfantului Ioan a fost realizata din piatra si caramida, fiind construita sub forma de cruce inscrisa, avand sase cupole mari si cinci mai mici, cea mai mare cupola aflandu-se deasupra mormantului Apostolului.

Seara cazare si cina la acelasi hotel din Kusadasi.

Ziua 12 . Kusadasi –Bergama – Troia – Canakkale

Dupa micul dejun ne continuam calatoria noastra prin Turcia plecand spre Marea Marmara si oprindu-ne pentru a vizita pe rand Pergamul si Troia.

Pergam este citat in cartea Apocalipsei ca fiind una dintre cele șapte biserici din Asia. In prezent, siturile arheologice principale ale anticului Pergam se gasesc in nordul și vestul orașului modern Bergama. Aici a fost inventat pergamentul, a carui denumire provine de la numele orașului. Vom vizita Asclepionul spitalul antichitatii.

Troia este un oraș legendar, locul unde s-a desfașurat Razboiul Troian, așa cum este descris in Ciclul razboaielor troiene, in special in Iliada, unul dintre cele doua poeme epice atribuite lui Homer. Astazi, este numele unui sit arheologic. Va recomandam sa vizitati cel mai nou muzeu al Turciei, Muzeul de Arheologie Troia. (Cazare in Canakkale).

Ziua 13 . Canakkale – Bucuresti

Hoscakal, gorusuruz…! (La revedere, pe curand…!) Lasam in urma frumoasele locuri pe care le-am vizitat si traversam stramtoarea Dardanele pentru a ajunge din nou in Europa. Ne continuam drumul spre tara, traversand Bulgaria. Seara sosire in Bucuresti.

Final Circuit Turcia 13 zile Autocar

suplimente &reduceri

 • Supliment de single 225 EUR
 • Reducere a 3-a persoana in camera 25 EUR.
 • Reducere copil 6-12 ani – 45 EUR, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulți;
 • Gradul de realizarea a grupurilor este 95%.
 • Tarifele sunt calculate pentru un Grup minim 35 pers. Pentru grupuri mai mici se aplica urmatoarele suplimente :
 • -16-24 pers – supliment 85 EUR/pers
 • -25-34 pers- supliment 35 EUR/ pers

SERVICII OPTIONALE:

· Locuri preferentiale in autocar 25EUR/pers. (se rezerva cronologic, primele locuri in autocar incepand cu bancheta a doua); Atentie! Locuri limitate.

 • Ceremonie Sema cu dansul Dervișilor Rotitori – 30 EUR /pers.
 • Croaziera insula Rodos 60 EUR/ pers. (nu sunt incluse taxele de port 15 EUR /pers. )
 • Seara turceasca – 50 euro/pers.
 • Bosfpr by night – 60 euro/pers.

· NOU! 10 % Discount la achitarea din tara a excursiior optionale. Grup minim 35 persoane

NOU!!! Transferuri catre Autogara Centrala Bucuresti din – se rezerva doar la inscriere

Oras Tarif/sens/pers.

Ploiesti 13 EUR

Brasov 24 EUR

Constanta 31 EUR

Galati 22 EUR

Braila 22 EUR

Focsani 20 EUR

Buzau 17 EUR

Pitesti 20 EUR

Slatina 26 EUR

Craiova 29 EUR

Iasi 31 EUR

Piatra Neamt 29 EUR

Bacau 24 EUR

-Pentru transferurile din tara turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de intilnire cu cca 15- 30 min. inainte de ora comunicata.

-Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2- 3 zile inaintea plecarii, urmand a a tine legatura cu acestia pentru a va informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul dumneavoastra). – Pentru transferurile din tara turistii sunt rugate sa se prezinte la locul de intalnire cu cca 15-30 minute inainete de ora comunicata.

Transferurile CONTRA COST sunt reconfirmate cu 2 – 3 zile inainte de plecare si pot fi LIMITATE in functie de capacitatea maxima a mijlocului de transport utilizat (4, 8, 14, 18, 28, 34 sau 49 de locuri). Sunt garantate pentru minim 4 persoane.

BINE DE STIUT

· Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.

· Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).

· Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

· Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Turcia.

· Unele obiectivele din tururile panoramice din program se viziteaza doar pe exterior.

· Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

· Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

· Autoritatile locale pot solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita de catre turisti la receptia hotelurilor.

· In functie de capacitatea grupului se poate folosi: autocar; miniautocar; minibus;

· Pentru calatorie este necesar pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.

INFORMATII PARTE DIN CONTRACT:

Derulare program:

· Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru tarile tranzitate.

· Hotelurile folosite in programele de circuite culturale sunt hoteluri standard. In fiecare program sunt nominalizate unitatile de cazare utilizate in sezonul precedent. Lista cu hotelurile confirmate pentru o anumita data de plecare din sezonul curent, va fi nominalizata cu 14 zile inainte de plecare. Orice modificare aparuta ulterior va fi notificata in timp util.

Hoteluri utilizate ȋn sezonul 2023:

 • Istanbul – Hotel The City 4*
 • Ankara – Hotel Raymar 4*
 • Nevsehir – Hotel Ramada by Wyndham Cappadocia 4*
 • Konya – Hotel Demosan 4*
 • Antalya – Hotel Cender 4*
 • Marmaris – Hotel Isla Panorama 4*
 • Kusadasi – Hotel Ada Class 4*
 • Canakkale – Hotel Remida 3*

*Ȋn sezonul actual, se va opta pentru aceleasi hoteluri sau unele similare.

· Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turistdirect la receptie, asistat de insotitorul de grup.

· Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotelsolicitati receptionerului sa va informeze cu

· Autoritatile locale pot solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita de catre turisti la receptia hotelurilor. Preturile afisate inprogram sunt informative.

Modificari si anulari:

· Pretul este calculat pentru un grup minim de 35 de persoane.

· Pentru grupuri de peste 35 de persoane se vor folosi autocare clasificate.

· Pentru grupuri mai mici de 35 de persoane se pot folosi si minibusuri adapatate ȋn functie de numarul final de participanti.

· Pentru neȋntrunirea numarului minim de participanti, agentia ofera celor ȋnscrisi, ȋn caz de anulare, variante pentru mutarea pe o alta data de plecare a aceluiasi program sau pe un alt program disponibil ȋn portofoliul sau, cu o data de plecare apropiata. Aceasta informare referitoare la ȋntrunirea / neȋntrunirea grupului, va fi comunica cu cel putin 21 de zile inainte de data calatoriei efective.

· Ȋn cazul reprogramarii pe un alt program sau alta data de plecare, agentia garanteaza rezervarile pe noua varianta pentru un interval de 72 de ore. Dupa acest termen, locurile vor fi eliberate automat de catre sistem. Recomandam confirmarea ȋn scris pentru aceasta modificare, ȋn termenul mentionat.

· Ȋn caz de reprogramare, alocarea numerelor de ordine ȋn autovehicul se va face ȋn functie de disponibilitatea pe noul program / data de plecare.

GHIZI SI PROGRAME OPTIONALE:

· Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

· Obiectivele din tururile panoramice cu autocarul se viziteaza doar pe exterior.

· Agentia recomanda achitarea excursiilor optionale din tara pentru a beneficia de Discount. Ȋn cazul disponibilitatii, unele excursii optionale se pot achita si ȋn timpul derularii programului, ghidul fiind obligat sa elibereze chitanta.

· Pentru sumele colectate de catre ghid, in numele turistului, pentru achitarea diferitelor biletele de intrare la obiective / bilete de vaporas / feribot, clientul va primi tichetele locale.

DOCUMENTE DE CALATORIE:

· Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.

· Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).

· Pentru calatorie este necesar pasaportul, valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.

* Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii.

Conditii oferta

 
CONDITII DE PLATA (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):
- La inscriere se achita un avans minim de 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare
- Diferenta de 70% se achita cu cel putin 45 de zile inainte de data inceperii excursiei
 
CONDITII DE ANULARE (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):
- 30% penalizare pentru anularea cu mai mult de 45 de zile inainte de plecare
- 100% penalizare pentru anularea cu 45 – 0 zile inainte de plecare sau neprezentare la imbarcare
 
OBSERVATII:
- Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!
- Asigurarea storno (optionala) se poate incheia doar in aceeasi zi cu contractul de prestari servicii.
- Suplimentul de single pentru cazare nu include suplimentul de cazare pe ferryboat.
- Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor. (*valabil pentru ofertele cu transport avion)
- Numerele de telefon ale ghizilor sau şoferilor se vor comunica cu 2- 3 zile înaintea plecării, urmând a a ţine legătura cu aceştia pentru a vă informa privind situaţia concretă din ziua plecării (ora exactă a sosirii în oraşul dumneavoastră).
- Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii, odata achitat avansul turistul accepta conditiile de comercializare si penalizare din oferta.
- Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligatsă informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
- Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi.
- Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte lafrontieră).
- Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
- Unele obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.
- Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
- Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
- Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
- Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.

- Unele hoteluri nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
- Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 3 luni de la data terminarii calatoriei pentru destinatii din Uniunea Europeana si minim 6 luni de la data terminarii calatoriei pentru celelalte destinatii din afara Uniunii Europene.
- Pentru anumite transferuri, in functie de transportator, pe traseu se pot efectua transbordari (de ex. transferurile din Iasi, Piatra Neamt s.a.). De asemenea, anumiti operatori de transport au curse pana la Otopeni, turistii urmand a fi transferati ulterior la autogara cu shuttle bus
- Unele programe se pot realiza si cu mijloace de transport de capacitate mai mica (ex. microbuz, midi-autocar) in functie de numarul de participanti.
- In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi Carti de identitate si nici Certificatul de casatorie ca act doveditor al identitatii.
Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Rezervare online pentru Circuit Turcia 13 zile Autocar

Numele și prenume (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Telefon

Data de plecare

Modalitati de plata:

Mesaj (specificati aici dacă aveți cerințe, întrebări sau doriți mai multe detalii)

Ma abonez la newsletter

Aboneaza-te Gratuit si ai acces
la promotii si oferte speciale
Agentia de turism Bavaria Tour cu sediul in Bucuresti, zona Piata Romana, va ofera o varietate de pachete turistice precum circuite in Europa, oferte turistice in Africa, vacante in Asia si Orientul Mijlociu, Pelerinaj in Israel, sejururi exotice, vacante cu autocar sau avion, programe Senior Voyage. Aflati pe site-ul nostru impresii de calatorie si pareri despre agentia Bavaria Tour de la turistii nostri. Daca inca nu va numarati printre fericitii posesori de vacante de neuitat, va asteptam sa va inscrieti la newsletter ca sa primiti cele mai noi oferte. Echipa Bavaria Tour va ureaza cat mai multe vacante de neuitat!
Top 5 vacante vandute

SC Bavaria Concept Tour SRL | J40/3143/2018 | CUI RO 38970773 | Licenţa de turism nr. 377/04.07.2023 | Brevet Turism nr.10797/20.01.2006 - Badiu Camelia | Operator de date cu caracter personal nr. 31581
M.D.R.T. - 0800.86.82.82 |  A.N.P.C. - www.anpc.gov.ro | SOL 

Adresa: Bucuresti, Str Banu Antonache, 40-44, Et 1 | Telefon: 0744.300.309 | Email: [email protected]

Copyright © 2024 Bavaria Concept Tour. Toate drepturile rezervate

generali eu-platesc BT
iso iso iso iso iso iso singa