0744 300 309 / 0744 303 717 |

Circuit Tarile Baltice Tarile Nordice 16 zile Autocar

Garantia calitatii!
de la 1486 euro( + taxe 85 euro)
persoana in camera dubla

Plecari

06.07.2024, 20.07.2024, 02.08.2024, 11.08.2024, 17.08.2024, 24.08.2024

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Cod oferta: 03-46604
Print Friendly, PDF & Email

Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!

Perioada Loc in camera dubla
13.06; 22.06; 06.07; 20.07; 02.08; 11.08; 17.08; 24.08 1486euro

Itinerariu

Tainele Balticelor şi Stelele Nordului, Cracovia – Czestochowa – Varşovia – Vilnius – Rundale – Riga- Tallinn – Helsinki- Stockholm Uppsala – Oslo – Goteborg – Copenhaga – Hamburg – Berlin – Dresda – Praga

Servicii incluse

· transport cu autocar clasificat, exceptand zilele 7 si 12 (transport public);
· 14 cazari la hoteluri de 3-4* si IBIS;
· 1 noapte pe feribot in cabine interioare cu 4 paturi, fara fereastra, cu grup sanitar propriu;
· 14 mic dejun;
· însoţitor din partea agenţiei pe traseu.
· Asigurare de insolventa/faliment a agentiei

Servicii neincluse

· Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
· Excursiile opționale pentru grup minim 30 de persoane;
· Traversarile cu feribotul la Tallinn, Helsinki, Helsingor, Puttgarden: taxele pentru pasageri si autocar, in total 85 €/ pers. (se achita la inscriere).
· Asigurare de calatorie (storno + medicala).

Program

Circuit Tarile Baltice Tarile Nordice 16 zile Autocar

Ziua 1. București – Budapesta

Calatoria noastra incepe din cea mai moderna autogara din Romania – Autogara Centrala – București, la ora 6.30 dimineața. Verifica lista cu orasele prin care tranzitam tara. Ajungem in cursul serii la Budapesta. Cazare in Budapesta.

Ziua 2. Budapesta – Cracovia –Czesctochowa – Lodz

Plecam din Budapesta, o destinație familiara, și ne așezam confortabil in scaunele autocarului. Trecem prin Slovacia, traversam Munții Tatra prin Parcul Național Tatra Mica admirand cadre spectaculoase ce trebuie suprinse cu obiectivul. Ajungem dupa-amiaza in Cracovia și descoperim primele semne care ne confirma ca suntem intr-o fosta capitala, loc de incoronare și reședința a monarhilor polonezi pana in 1734. Pe colina Wawel, situata deasupra Raului Vistula, admiram cel mai important complex arhitectonic, fosta reședința regala, Castelul Wawel si Catedrala unde a predicat Karol Wojtyla viitorul Papa Ioan Paul II . In criptele din subsolul catedralei se afla mormintele regilor Poloniei.

Moment de ragaz (timp liber):

Cu siguranța ai observat numarul copleșitor de mare al consoanelor din vocabularul polonez. Ca sa le poți ignora cu seninatate, hai sa gustam un pahar sau doua de Tatanka – supranumita și “placinta de mere” datorita gustului sau puternic aromat. Bautura tradiționala este un amestec de vodka zubrowka, suc de mere și scorțisoara. Se servește cu un strop de lamaie și gheața. Delcios!

Continuam calatoria spre Czestochowa. Orașul gazduiește Manastirea Jasna Gora ridicata in secolul al XIV-lea care atrage mii de pelerini din intreaga lume in fiecare an. In manastire vom putea admira celebra icoana a Madonei Negre, despre care se spune ca este facatoare de minuni. Se povestește ca icoana ar fi reușit sa opreasca invazia trupelor suedeze in secolul al XVII-lea și sa salveze manastirea de jaf. In cursul serii, sosire și cazare in Lodz.

Ziua 3. Lodz – Varsovia –Vilnius

Pornim dimineața patrunși de energie, dupa micul dejun și cafeaua revigoranta, hotarați sa cucerim capitala Poloneza, Varșovia. Ajungem in Varsovia, iar prima oprire o facem in Centrul Vechi, inclus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Suntem inconjurați de cladiri impunatoare, edificii care au marcat momente cruciale din istoria Poloniei. Ne impresioneaza Catedrala Sf. Ioan, Piața Veche, Fortareața Barbakan, Columna lui Sigismund al III-lea, Palatul Regal și Biserica Sfintei Cruci, in care se afla urna cu inima celui mai romantic compozitor din toate timpurile, Frederik Chopin. Timp liber in Varsovia.

Moment de ragaz (timp liber):

In timpul liber va propunem o scurta plimbare in Parcul Lazienki cu al sau impresionant “Palat plutitor”, reședința de vara a ultimului rege al Poloniei, Stanislaw August Poniatowski.

Plecam mai departe spre Vilnius, capitala Lituaniei. Cazare la hotel in Vilnius

Ziua 4. Vilnius – Rundale – Riga

Dupa micul dejun incepem turul de oraș in Vilnius al carui centru vechi face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Ne incanta plimbarea printr-un labirint de strazi pietruite, parcuri, piațete, baruri, cafenele și restaurante. Observam deasemenea o serie de biserici in stil neoclasic și baroc, absolut fermecatoare, precum Basilica Sf. Stanislav din Piața Centrala cu al sau turn cu clopotnița complet separat de biserica, Biserica Sf. Petru si Pavel, cladirea Universitații, Primaria și Biserica Ruseasca. Ne punem intrebarea, de ce oare acest oraș se mai numește și “Ierusalimul Nordului”?

Plecam din Vilnius cu amintiri frumoase și mergem spre urmatorul obiectiv pe lista de astazi –Palatul Rundale din Letonia, o bijuterie arhitectonica in stil baroc și rococco, opera lui Bartolomeu Francesco Rastrelli, același care a proiectat Muzeul Ermitage din Sankt Petersburg. Patrundem intr-o lume distinsa, eleganta, plina de rafinament, culoare și armonie. Palatul Rundale a servit ca reședința de vara a ducelui Ernst Johann von Biron, cel care a condus Ducatul Courland și Semigallia. Construcția palatului a durat aproape 33 de ani, și aflam din istoria locului ca in 1812 in timpul campaniei din Rusia, palatul a servit ca spital armatei lui Napoleon. Din nou la drum…

Ajungem in capitala Letoniei, Riga, unde incepem turul de oraș și oprim in centrul vechi, cu al sau aer medieval, cladiri vechi pastelate, strazi inguste și pavate cu piatra cubica. Prima impresie este de oraș muzeu, dar fara aglomerația tipica altor orașe turistice. Unul dintre simbolurile orașului este “Casa cu Pisici”, care are și o poveste interesanta (lasam insoțitorului de grup placerea de a o relata). Obiectivele emblematice din Riga sunt Cetatea, Monumentul Libertații, Biserica Sf. Petru, Casa Capetelor Negre, o cladire baroca absolut superba care ne amintește de Sibiul nostru. Aflam, trecand prin fața Operei Naționale, ca este orașul natal al celebrului balerin Mihail Barașnikov. Ne impresioneaza Catedrala, aproape la fel de batrana ca Riga (1211).

Pornim spre hotelul nostru din Riga pentru cazare.

Ziua 5. Riga – Tallinn – Helsinki

Plecam din Riga cu o impresie total schimbata fața de ce am citit pana acum despre capitala de la Marea Baltica și mergem mai departe spre frumosul oraș Tallinn, capitala Estoniei.

Pe parcurs ne obișnuim cu apetitul estonilor pentru culori, casele lor sunt ca niște tușe de pensula pe o panza cat orizontul. Ajungem in Tallin, oprindu-ne in orașul vechi inconjurat de zidurile cetații, obiectiv inscris in patrimoniul mondial UNESCO. Tallin mai este supranumit și “Silicon Valley al Europei”. Aspectul medieval al cladirilor și straduțelor inguste contrasteaza cu localurile cu design interior minimalist de secol XXI. Admiram Castelul Toompea, Piața Primariei și Catedrala Al. Nevsky. Nu zabovim prea mult prin oraș pentru ca trebuie sa ne imbarcam pe feribotul spre Helsinki. Traversam Marea Baltica și spre seara ajungem in Capitala Finlandei, Helsinki. Cazare in Helsinki.

Ziua 6. Helsinki

Inca din port ne incanta priveliștea multicolora a urbei finlandeze și ne facem o prima impresie incantatoare despre Helsinki. Pietonal pornim spre Piața Senatului, apoi trecem prin fața exuberantei Catedrale Luterane, ale carei cinci cupole verzi cu numeroase coloane corintice și figurine presarate pe acoperiș, reprezinta un element de mandrie pentru finlandezi. In contrast cu stilul architectural din Helsinki, Catedala Uspensky este o construcție ce seamana foarte mult cu bisericile moscovite cu turle din caramizi roșii cu cruce in varf, iar domurile sunt in forma de ceapa. Continuam aventura in capitala finlandeza și ajungem in fața unui obiectiv turistic interesant și in același timp foarte ciuda Templul Circular, opera de arta arhitecturala contemporana și un loc de reculegere. In traseul nostru zarim cladirea Parlamentului si ne oprim la Monumentul lui Sibellius. Timp liber la dispoziție pentru a descoperi și alte frumuseți ale orașului.

Moment de ragaz (timp liber):

Mergeți in cartierul Mannerheim, cu ale sale case colorate inșirate de-a lungul canalului. Aici va puteți bucura de o atmosfera colorata și vie, cu restaurante, baruri și cafenele animate de localnici și calatori incantați. Incercați Leipajuusto, o branza facuta din primul lapte dat de vaca imediat dupa ce a fatat, insa poate fi folosit și laptele de ren sau capra pentru a face branza. Laptele este inchegat sub forma unui disc gros de 2-3 cm și odata ce branza este formata, este coapta sau pusa pe gratar pentru a-și primi petele maronii. Este servita alaturi de gem din mure galbene, ca un aperitiv care sa acompanieze cafeaua.

In cursul dupa-amiezii revenim in port. Aici ne așteapta feribotul, la bordul caruia petrecem o mini-croaziera de o noapte, indreptandu-ne spre Suedia. Noapte la bord.

Ziua 7. Stockholm

Iata-ne ajunși in Stockholm. Nu vrem sa pierdem niciun moment, așa ca imediat dupa cafeaua de dimineața pornim la un tur mai amanunțit și mai relaxat al orașului, in special al centrului istoric. Aici descoperim vechiul oras medieval (Gamla Stan), Catedrala, Palatul Regal, Parlamentul, Muzeul Vasa unde admiram mareția unui vas de razboi ce dateaza din secolul al XVII-lea, recuperat din apele marii dupa 300 de ani.

Moment de ragaz (timp liber):

Sugeram vizita “Muzeului Satului”-Skansen, unde sunt expuse cladiri traditionale din toata Suedia. Daca ai vazut filmul Narnia, afla ca este posibil sa intri pe o poarta și sa te trezești intr-o alta lume. Skansen aduce laolalta un orașel cu alei pietruite și o gradina zoologica, toate astea intr-un muzeu atipic aflat sub cerul liber,

la 5 km distanta fața de Stockholm, pe insula Djurgarden. Casuțele din lemn cu iarba crescuta pe acoperiș stau cocoțate pe dealuri așteptand sa fie admirate. Inspira adanc și vei simți ca traiești mai intens inconjurat de peisajele pitorești ce prind viața chiar sub ochii tai.

Aveți acum ocazia sa treceți pragul impresionantei cladiri a Primariei din Stockholm, unde in salonul albastru si salonul auriu, in fiecare an, se organizeaza dineul ce are loc dupa ceremonia de decernare Premiilor Nobel (vizita Primariei este program opțional). Timp liber la dispoziție pentru a descoperi pe cont propriu și alte elemente reprezentative ale capitalei suedeze. In cursul serii mergem spre hotelul nostru din Stockholm pentru cazare.

Ziua 8. Stockholm – Croaziera Drottningholm

Mic dejun. program liber la dispoziție pentru vizite individuale in Stockholm.

Dupa-amiaza va propunem sa traversam cu vaporașul Lacul Malaren (program opțional), și sa ajungem la Palatul Drottningholm, (biletele de intrare nu sunt incluse), un monument arhitectural prins intre stilurile Baroc și Rococo, ale carui gradini și detalii decorative amintesc de Palatul Versailles. Revenim la hotelul din Stockholm.

Ziua 9. Stockholm – Uppsala – Oslo

Astazi pornim intr-o noua aventura spre Uppsala, un important centru universitar (universitatea Uppsala fiind cea mai veche din Scandinavia) și al patrulea oraș ca marime din Suedia, facand parte din provincia istorica Uppland. In Uppsala vizitam straduțele centrului istoric unde se afla Catedrala, fost loc de incoronare al Regilor Suediei, apoi ne indreptam spre satul Gamla Uppsala, aflat la 5 km distanța fața de Uppsala și pornim pe urmele vikingilor, descoperind mai multe despre cultura acestui popor. Așezarile rurale cu ferme și coline verzi ofera o priveliște deosebita. Gamla Uppsala este considerata a fi una dintre cele mai vechi și importante regiuni din Scandinavia, unde, spun legendele, ar fi locuit insuși Odin. Dupa aceasta incursiune in istorie și legenda, pornim spre hotelul din Oslo. Ajungem in cursul serii și ne cazam.

Ziua 10. Oslo

Dupa ce ne-am recapatat energia, ne propunem sa pornim intr-un tur de oraș pietonal și cu transportul public prin Oslo, in peisajul caruia predomina blocurile din sticla, cu o arhitectura moderna ieșita din comun – un adevarat oraș din viitor. In apropiere de centrul istoric mai gasim cladiri și restaurante cochete in stil vechi. Turul nostru include Fortareața Medievala Akershus, Opera Naționala și Palatul Regal și se incheie cu Parcul Vigeland, o colecție de peisaje și sculpturi ieșite din comun ce ne vor trezi cu siguranța imaginația.

Gusta aromele nordului (timp liber) :

Iata cateva dintre deliciile ce nu trebuie sa lipseasca din calatoria culinara a turistului gurmand: Gravlax – felii de somon crud afumat cu sare și zahar și servit cu sos de muștar, piper și mirodenii, Souvas – cubulețe de carne de ren afumata dupa o rețeta tradiționala, Raggmunk – clatite de cartofi, carne de porc si merișoare salbatice și desigur deliciosul hering murat.

Timp liber in Oslo. Va recomandam sa mergeti in peninsula Bygdoy din Fiordul Oslo, pe care se gasesc cateva muzee, extrem de interesante printre care se numara Muzeul Kon-Tiki; Muzeul Norvegian de Istorie Culturala; Muzeul Navelor Vikinge; Muzeul Maritim Norvegian. Vom cauta suveniruri și vom admira exponatele afland lucruri interesante despre modul de viața al stramoșilor sau al celebrilor exploratori ai Norvegiei. Seara cazare la același hotel din Oslo.

Ziua 11. Oslo – Goteborg – Helsingor – Copenhaga

Din Oslo coboram spre Goteborg, al doilea oraș ca marime din Suedia și cel mai mare port din Țarile Nordice, situat pe coasta de vest a Suediei, mare port din Țarile Nordice, situat pe coasta de vest a Suediei. Cutreieram straduțele pavate cu piatra din centrul istoric, traversate de tramvaiele micuțe și colorate si admiram pe rand : Gotheborgs Utkiken – turnul principal, Opera, Centrul Maritim, Radhuset (Primaria), Bursa si Centrul Istoric Gustav Adolfs Torg.

Moment de ragaz (timp liber):

Haga este un cartier comercial al orașului Goteborg ce promite un adevarat alint vizual și olfactiv pentru gurmanzi și pasionații de buticuri cochete. Straduțele din Haga sunt impanzite de terase și chioșcuri ce vand gustari specifice Suediei, de la rulourile cu scorțișoara dospite, proaspete și aburinde, pana la clatitele crocante cu șofran și frișca.

Deplasare catre sudul Suediei pentru traversare cu feribotulul spre Helsingor. Traseul trece pe langa meterezele Castelului Kronborg, locul tragediei lui Hamlet, impunator prin arhitectura sa sobra. In cursul serii, sosire in Copenhaga. Cazare la hotel.

Ziua 12. Copenhaga Frederiksborg – Roskilde

Mic dejun. Vizita in Copenhaga pietonal și cu transportul public. Admiram pe rand: Palatul Rosenborg – fosta resedinta regala, Palatul Christiansborg, Primaria, vechiul Port Nyhavn si celebra statuie „Mica Sirena” – simbolul capitalei daneze. Opțional excursie pentru vizitarea domeniului regal și a celui mai mare castel renascentist din Scandinavia, Frederiksborg – Muzeul Național de istorie al Danemarciei, supranumit Versailles-ul Nordului și a Catedralei din Roskilde, cea mai veche constructie ecleziastica din caramida din nordul Europei, construcție ce a avut o influența profunda asupra arhitecturii din intreaga regiune. Se pare ca numarul caramizilor este in jur de 3.000.000! Edificiul este demn de remarcat in special pentru stilurile arhitecturale succesive folosite in capelele auxiliare și in pridvoarele adaugate in timpul secolelor in care aceasta a servit drept mausoleu al familiei regale daneze. A fost inclusa inca din anul 1995 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Moment de ragaz (timp liber):

Ajunsi in Roskilde nu puteți rata Muzeul Navelor Vikinge, inaugurat in 1969 și care adaposteste fragmentele a cinci nave vikinge descoperite in largul fiordului Roskilde, la Skuldelev, in 1962. Se crede ca acestea au fost scufundate intentionat pentru a impiedica avansarea navelor inamice pe fiord, la 20 km nord de oras. Si nu uitati ca una dintre sali este destinata fotografiilor de suvenir, va asteapta acolo doua barci pe uscat, arme si casti, pelerine…

Timp liber pentru vizita in Copenhaga, in parcul de distractii Tivoli (al treilea ca faima din Europa), deschis publicului inca din 1843. Cazare la Copenhaga.

Ziua 13. Copenhaga – Rodby – Hamburg – Berlin

Ne facem bagajul și pornim la drum spre micul orașel Rodby, de unde traversam cu feribotul spre continent, sosind in portul Puttgarden. Poposim in Hamburg, al doilea oraș ca marime al Germaniei și cel mai mare port al sau, considerat odinioara poarta țarii catre lume. Vom admira lacul artificial Alster, situat in centrul orasului, Primaria cu arhitectura neo-renascentista, Muzeul Kunsthalle, apoi ne vom plimba prin port, plin de cladiri science fiction ingenios luminate dupa lasarea intunericului.

Moment de ragaz (timp liber) :

Va vindem un pont: la rulotele de street-food din Hamburg, gasiți fischbrotchen, un sandviș delicios cu pește pescuit din apropiere, ceapa, muraturi și sos remoulade.

Plecam spre Berlin, capitala și cel mai mare oraș al Germaniei, unde vom ramane peste noapte, urmand sa facem o vizita mai amanuntita in ziua urmatoare.

Ziua 14. Berlin – Dresda – Praga

In prima parte a zilei facem un tur al Berlinului, un reper de top care fascineaza pe oricine dornic sa exploreze cultura vibranta, arhitectura de top, mancarurile fabuloase și istoria fulminanta. Ne plimbam pe Bulevardul Unter den Linden, care a fost inițial o ruta de calarie, apoi a devenit bulevard regal, continuam cu Gendarmenmarkt, probabil cea mai frumoasa piața din oraș, apoi vedem un marcant simbol al Berlinului, Poarta Brandenburg. Nu putem omite in turul nostru nici Reichstag, cladirea care gazduiește Parlamentul German, Alexanderplatz, unde se afla Turnul de Televiziune, și ruinele Zidului Berlinului.

Moment de ragaz (timp liber):

Suntem in țara celor care au pretenția ca sunt cei mai prolifici consumatori de bere din lume. Insa astazi pe noi nu ne intereseaza cantitatea, ci calitatea. Vom face o degustare de bere fermentata ca pe vremuri de berarii de la Eschenbrau, din Berlin. Gustul unei beri artizanale, fermentate dupa o rețeta unica ne va pune la incercare imaginația. Gustul poate cuprinde arome ușor fructate, iar aciditatea blanda ne va convinge sa mai experimentam inca odata, și inca odata… Sa te tot bucuri de experiențe atat de spumoase!

Pornim apoi mai departe in calatoria noastra, caci ne așteapta Dresda, capitala landului federal Saxonia, un oraș care a reușit sa renasca din ruine dupa devastatoarele bombardamente din 1945 in al II-lea Razboi Mondial. Dealtfel multe dintre cladirile emblematice ale Dresdei au fost reconstruite dupa schițe și picturi și redeschise de abia in anii ’70-80. Vizita noastra in Dresda include un tur al orașului, in care vom vedea Palatul Zwinger, Catedrala Frauenkirche, cladirea Operei Semper. Spre seara sosim in misteriosul oraș Praga. Cazare la hotel in Praga.

Ziua 15. Praga- Budapesta

Orașul turlelor, Praga egaleaza Parisul in frumusețe și eleganța, iar berea sa este considerata de catre milioane de oameni ca fiind cea mai buna din lume. Mergem la Catedrala St. Vitus, un simbol al orașului a carei construcție a durat 600 de ani, apoi ne continuam vizita in Castelul Praga, care pare desprins din carțile cu povești. Potrivit Guinness World Records, este cel mai mare castel medieval din lume, avand 570 de metri lungime, aproximativ 128 lațime și o suprafața totala mai mare decat șapte terenuri de fotbal. Ne plimbam pe langa numeroasele statui de pe Podul Carol, probabil cel mai romantic loc din Capitala ceha, punct de intalnire pentru indragostiți și promenada favorita a localnicilor. Facem un popas in Piața Orașului Vechi pentru a admira cladirea Primariei și faimosul Turn cu Ceas, situat pe zidul sudic. Monumentul exercita o puternica atracție asupra turiștilor, acest lucru datorandu-se faptului ca de fiecare data cand sunt anunțate orele are loc un adevarat spectacol animat care atrage ca un magnet privirile tuturor celor care se afla in apropiere, aceștia neincetand niciun moment sa filmeze sau sa fotografieze spectacolul oferit zilnic de batranul orologiu. Pornim spre destinația finala a programului nostru – Budapesta.

Experiența: ritm și gusturi tradiționale

Daca te intrebai cu ce ai mai putea umple timpul inainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum suna pentru tine “Seara de croaziera? (optional). Te invitam sa pasesti la bordul unui vas de croaziera, care in acordurile celebrului vals al lui Johann Strasuss „Dunarea Albastra” te poarta in lumea fascinanta a Imperiului Austro-Ungar. Savuram preparate traditionale si ascultam cu interes prezentarea ghidului local care aduce detalii interesante despre cladirile si monumentele aflate de o parte si de alta a fluviului. Destula vorba! Hai sa ciocnim cupele, sa schimbam numere de telefon și sa celebram prietenii noi. In definitiv, suntem camarazi de calatorie și nu-i exclus sa mai fim și altadata!

Revenim la hotelul nostru din Budapesta. Cazare.

Ziua 16. Budapesta – Bucuresti

Dupa micul dejun vom pleca spre țara, amintindu-ne cu drag despre toate locurile minunate pe care le-am vazut, nerabdatori sa pornim iar la drum.

Final Circuit Tarile Baltice Tarile Nordice 16 zile Autocar

SERVICII OPTIONALE:

· Locuri preferentiale – 25EUR/pers. (se rezerva cronologic, locuri in autocar pe banchetele a doua si a treia); Atentie! Locuri limitate.

· 1. Primaria din Stockholm – 30 EUR/pers.

· 2. Croaziera Drottningholm-40 EUR/pers

· 3. Palatul Frederiksborg și Roskilde – 55 EUR/pers.

· 4. Croaziera Dunare – 50 EUR/pers.

NOU! 10 % Discount la achitarea din tara a excursiior optionale

SUPLIMENTE &REDUCERI

· Supliment de single 525 EUR

· Reducere copil 6-12 ani – 35 EUR, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulți

· Supliment cabina dubla pe feribot 59 EUR / pers.

Gradul de realizarea a grupurilor este 95%.

Tarifele sunt calculate pentru un Grup minim 35 pers.

Pentru grupuri mai mici se aplica urmatoarele suplimente : -16-24 pers – supliment 160 EUR/pers -25-34 pers- supliment 80 EUR/ pers

BINE DE STIUT

· Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.

· Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).

· Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

· Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru tarile tranzitate.

· Obiectivele menționate in tururile panoramice cu autocarul se viziteaza doar pe exterior.

· Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

· Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

· Autoritatile locale pot solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita de catre turisti la receptia hotelurilor.

· In functie de capacitatea grupului se poate folosi: autocar; miniautocar; minibus;

· Pentru calatorie sunt necesare cartea de identitate (care sa aiba trecuta cetatenia, conditie solicitata la intrarea in Norvegia) sau pasaportul valabile 6 luni de la data intoarcerii in tara. Grup minim 35 pers.

PUNCTELE DE IMBARCARE GRATUITA – SE REZERVA DOAR LA INSCRIERE

(autocar sau microbus):

BUCURESTI Autogara Centrala – București 06.30

PITESTI Petrom iesire Pitesti Est 07.30

RM.VALCEA Petrom iesire Pasarela Nord 09.00

SIBIU Petrom Obor Calea Surii Mari 12.00

SEBES Rompetrol iesire Lancram 12.30

DEVA McDonald’s GARA 14.30

TIMISOARA Benzinaria Gazprom Dumbravita 16.30

ARAD Benzinaria OMV Calea Timisorii 17.30

Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu cca 15- 30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic.

PUNCTELE DE IMBARCARE/TRANSFER CONTRA COST – SE REZERVA DOAR LA INSCRIERE

(autocar sau microbus):

TRANSFERURI CONTRA COST

(autocar sau microbus):

BRASOV * 15 EUR / sens /pers. Benzinaria Socar -Str Harmanului nr. 52

PREDEAL* 15 EUR / sens/pers. Gara CFR Predeal

SINAIA* 15 EUR / sens /pers. Gara CFR Sinaia

PLOIESTI* 10 EUR /sens / pers. Benzinaria Petrom (METRO) DN 1

FOCSANI* 12 EUR /sens / pers. Benzinaria Petrom – Strada Cuza Voda nr. 58A

IASI* 25 EUR /sens / pers. Parcare Centrul comerical Carrefour – str Arcu 29

BUZAU* 10 EUR / sens / pers. Benzinaria Petrom Vama

GALATI* 10 EUR / sens / pers. Parcare Mc Donald’s

BRAILA* 10 EUR / sens /pers. Catedrala la Covrigaria Panda

PIATRA NEAMT* 20 EUR / sens /pers. Parcare Mc Donald’s

BACAU* 15 EUR / sens /pers. Parcare Stadion Municipal

* Transferurile marcate cu „ * „ se fac la Bucuresti

Transferurile CONTRA COST sunt GARANTATE pentru MINIM 4 persoane (reconfirmare cu 2 – 3 zile inainte de plecare) si sunt LIMITATE in functie de capacitatea maxima a mijlocului de transport utilizat (4, 8, 14, 18, 28, 34 sau 49 de locuri). Pentru mai putin de 4 pers. /sens, turistii pot accepta suportarea diferentei de pret sau li se restituie sumele achitate pentru transferul pe sensul neefectuat. Efectuarea transferului la plecarea in circuit, nu implica si efectuarea transferului pentru retur, daca nu este intrunit numarul minim de 4 pers. /sens.

Transferurile marcate cu „ * „ se fac la / de la Bucuresti.

INFORMATII PARTE DIN CONTRACT:

Derulare program:

· Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru tarile tranzitate.

· Hotelurile folosite in programele de circuite culturale sunt hoteluri standard. In fiecare program sunt nominalizate unitatile de cazare utilizate in sezonul precedent. Lista cu hotelurile confirmate pentru o anumita data de plecare din sezonul curent, va fi nominalizata cu 14 zile inainte de plecare. Orice modificare aparuta ulterior va fi notificata in timp util.

Hoteluri utilizate ȋn sezonul 2023:

u BUDAPESTA- Hotel Ibis Styles Budapest Citywest 3*

u LODZ – Hotel Campanile Lodz 3*

u VILNIUS – Hotel Green Vilnius 3*

u RIGA – Hotel Kolonna Brigita 3*

u HELSINKI – Hotel Scandic Aviapolis

u STOCKHOLM – Hotel Good Morning+ Hagersten

u OSLO – Hotel Comfort Runaway

u COPENHAGA – Hotel Zleep Copenhagen Arena

u BERLIN – Hotel Comfort Hotel Lichtenberg 3*

u PRAGA- Hotel Krystal 3*

*Ȋn sezonul actual, se va opta pentru aceleasi hoteluri sau unele similare.

· Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turistdirect la receptie, asistat de insotitorul de grup.

· Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotelsolicitati receptionerului sa va informeze cu

· Autoritatile locale pot solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita de catre turisti la receptia hotelurilor. Preturile afisate inprogram sunt informative.

Modificari si anulari:

· Pretul este calculat pentru un grup minim de 35 de persoane.

· Pentru grupuri de peste 35 de persoane se vor folosi autocare clasificate.

· Pentru grupuri mai mici de 35 de persoane se vor folosi minibusuri adapatate ȋn functie de numarul final de participanti.

· Pentru neȋntrunirea numarului minim de participanti, agentia ofera celor ȋnscrisi, ȋn caz de anulare, variante pentru mutarea pe o alta data de plecare a aceluiasi program sau pe un alt program disponibil ȋn portofoliul sau, cu o data de plecare apropiata. Aceasta informare referitoare la ȋntrunirea / neȋntrunirea grupulu, va fi comunica cu cel putin 21 de zile inainte de data calatoriei efective.

· Ȋn cazul reprogramarii pe un alt program sau alta data de plecare, agentia garanteaza rezervarile pe noua varianta pentru un interval de 72 de ore. Dupa acest termen, locurile vor fi eliberate automat de catre sistem. Recomandam confirmarea ȋn scris pentru aceasta modificare, ȋn termenul mentionat.

· Ȋn caz de reprogramare, alocarea numerelor de ordine ȋn autovehicul se va face ȋn functie de disponibilitatea pe noul program / data de plecare.

GHIZI SI PROGRAME OPTIONALE:

· Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

· Obiectivele din tururile panoramice cu autocarul se viziteaza doar pe exterior.

· Agentia recomanda achitarea excursiilor optionale din tara pentru a beneficia de Discount. Ȋn cazul disponibilitatii, unele excursii optionale se pot achita si ȋn timpul derularii programului, ghidul fiind obligat sa elibereze chitanta.

· Pentru sumele colectate de catre ghid, in numele turistului, pentru achitarea diferitelor biletele de intrare la obiective / bilete de vaporas / feribot, clientul va primi tichetele locale.

DOCUMENTE DE CALATORIE:

· Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.

· Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).

· Pentru calatorie sunt necesare cartea de identitate (care sa aiba trecuta cetatenia, conditie solicitata la intrarea in Norvegia) sau pasaportul valabile 6 luni de la data intoarcerii in tara.

* Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii.

Conditii oferta

 
CONDITII DE PLATA (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):
- La inscriere se achita un avans minim de 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare
- Diferenta de 70% se achita cu cel putin 45 de zile inainte de data inceperii excursiei
 
CONDITII DE ANULARE (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):
- 30% penalizare pentru anularea cu mai mult de 45 de zile inainte de plecare
- 100% penalizare pentru anularea cu 45 – 0 zile inainte de plecare sau neprezentare la imbarcare
 
OBSERVATII:
- Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!
- Asigurarea storno (optionala) se poate incheia doar in aceeasi zi cu contractul de prestari servicii.
- Suplimentul de single pentru cazare nu include suplimentul de cazare pe ferryboat.
- Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor. (*valabil pentru ofertele cu transport avion)
- Numerele de telefon ale ghizilor sau şoferilor se vor comunica cu 2- 3 zile înaintea plecării, urmând a a ţine legătura cu aceştia pentru a vă informa privind situaţia concretă din ziua plecării (ora exactă a sosirii în oraşul dumneavoastră).
- Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii, odata achitat avansul turistul accepta conditiile de comercializare si penalizare din oferta.
- Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligatsă informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
- Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi.
- Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte lafrontieră).
- Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
- Unele obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.
- Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
- Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
- Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
- Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.

- Unele hoteluri nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
- Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 3 luni de la data terminarii calatoriei pentru destinatii din Uniunea Europeana si minim 6 luni de la data terminarii calatoriei pentru celelalte destinatii din afara Uniunii Europene.
- Pentru anumite transferuri, in functie de transportator, pe traseu se pot efectua transbordari (de ex. transferurile din Iasi, Piatra Neamt s.a.). De asemenea, anumiti operatori de transport au curse pana la Otopeni, turistii urmand a fi transferati ulterior la autogara cu shuttle bus
- Unele programe se pot realiza si cu mijloace de transport de capacitate mai mica (ex. microbuz, midi-autocar) in functie de numarul de participanti.
- In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi Carti de identitate si nici Certificatul de casatorie ca act doveditor al identitatii.
Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Rezervare online pentru Circuit Tarile Baltice Tarile Nordice 16 zile Autocar

Numele și prenume (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Telefon

Data de plecare

Modalitati de plata:

Mesaj (specificati aici dacă aveți cerințe, întrebări sau doriți mai multe detalii)

Ma abonez la newsletter

Aboneaza-te Gratuit si ai acces
la promotii si oferte speciale
Agentia de turism Bavaria Tour cu sediul in Bucuresti, zona Piata Romana, va ofera o varietate de pachete turistice precum circuite in Europa, oferte turistice in Africa, vacante in Asia si Orientul Mijlociu, Pelerinaj in Israel, sejururi exotice, vacante cu autocar sau avion, programe Senior Voyage. Aflati pe site-ul nostru impresii de calatorie si pareri despre agentia Bavaria Tour de la turistii nostri. Daca inca nu va numarati printre fericitii posesori de vacante de neuitat, va asteptam sa va inscrieti la newsletter ca sa primiti cele mai noi oferte. Echipa Bavaria Tour va ureaza cat mai multe vacante de neuitat!
Top 5 vacante vandute

SC Bavaria Concept Tour SRL | J40/3143/2018 | CUI RO 38970773 | Licenţa de turism nr. 377/04.07.2023 | Brevet Turism nr.10797/20.01.2006 - Badiu Camelia | Operator de date cu caracter personal nr. 31581
M.D.R.T. - 0800.86.82.82 |  A.N.P.C. - www.anpc.gov.ro | SOL 

Adresa: Bucuresti, Str Banu Antonache, 40-44, Et 1 | Telefon: 0744.300.309 | Email: [email protected]

Copyright © 2024 Bavaria Concept Tour. Toate drepturile rezervate

generali eu-platesc BT
iso iso iso iso iso iso singa