031-9792 / 0744 300 309 / 0744 303 717 / 0774 077 665 |
Aceasta oferta este expirata!
Vezi ofertele actuale

Circuit Spania Portugalia 10 zile Avion

Garantia calitatii!
630 € de la 617 €( + taxe 195 €)
persoana in camera dubla

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Cod oferta: 03-46677
Print Friendly, PDF & Email

Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!

Perioada Loc in camera dubla Supliment Camera Single Reducere a 3-a persoana in camera Copil 6-12 ani reducere, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti.
11.04; 30.05; 21.06; 12.07; 30.08; 22.09.2019 630 euro 230 euro 15 euro 25 euro

Itinerariu

El Camino, Barcelona, Zaragoza, Pamplona, Estella, Legrono, Burgos , Hontanas, Castrojeriz, Formista, Leon, Villafranca del Bierzo, Sarria, Santiago de Compostela, Porto, Coimbra, Fatima, Lisabona

Servicii incluse

- Bilet de avion Bucuresti – Barcelona si Lisabona – Bucuresti;
- Transport cu autocar climatizat;
- 9 cazari la hoteluri de 3*;
- 9 mic dejun;
- Transfer aeroport-hotel-aeroport;
- Ghid însoţitor din partea agenţiei;
- Asigurare de insolventa/faliment a agentiei

Servicii neincluse

- 195 euro / taxe aeroport
- Excursiile optionale si Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.

Program

Circuit Spania Portugalia 10 zile Avion

Ziua 1. București – Barcelona

Calatoria noastra incepe pe Aeroportul Henri Coanda, unde, dupa formalitațile vamale ne imbarcam pentru Barcelona. Dupa aterizare avem transfer in Barcelona unde vom face un tur de oraș și vom descoperi principalele atracții ale acestuia. Ne rasfațam vederea și sufletul cu incredibila frumusețe a bisericii Sagrada Familia, gandita de celebrul arhitect Antonio Gaudi. Ne delectam și cu monumentul Columbus, inalt de 60 de metri. Dedicat lui Cristofor Columb, monumentul se afla la marginea celebrei artere Las Ramblas. Ne bucuram in continuare, pe indelete, pe minunata Barcelona. Fie ca alegem sa exploram Las Ramblas și sa ne bucuram de cumparaturi inedite, fie savuram o porție de tapas in Placa Reial. Ne plimbam prin Placa Catalunya, din centrul Barcelonei, unde se intilnesc orașul vechi, cu istoria sa incitanta și arhitectura vizionara de secol XIX .

Merita cu prisosința vizitat și Barri Gothic, cartierul gotic al Barcelonei, cu Basilica La Merce și multe alte cladiri istorice, unele datand inca de pe vremea cand romanii stapaneau Catalonia. Cazare la hotel pe Costa Brava.

Ziua 2. Barcelona – Zaragoza – Pamplona

Dupa un somn odihnitor, purcedem la drum, caci calatorului ii sta bine cu drumul. Viram hotarați spre valea raului Ebro și in curand facem cunoștința cu Zaragoza, un loc incantator și incarcat de semnele moștenirii romane, vestigii și monumente vitregite de timp. Foarte aproape de aici s-a nascut renumitul pictor Francisco de Goya, așa ca in oraș se afla un muzeu dedicat lui care adapostește operele sale cele mai cunoscute. Admiram Catedrala El Pilar și Catedrala La Seo, apoi ne indreptam spre Pamplona, capitala istorica a Navarrei și a fostului Regat al Navarrei. Pamplona este celebra in intreaga lumea pentru Festivalul Sanfermines. In fiecare an, intre 6 și 14 iulie, spaniolii ies pe strazi și se indeletnicesc cu o distracție in care se amesteca adrenalina și curajul: goana taurilor. Festivalul a fost descris de scriitorul Ernest Hemingway in romanul sau “Fiesta”. Vizitam zidurile antice ale orașului și ajungem in Plaza del Castillo. Este inima pulsanda a orașului, locul unde se desfașoara sub ochii noștri o parada de magazine și terase cochete, intr-o demonstrație superba de arhitectrua urbana. Cazare in Pamplona.

Ziua 3. Pamplona – Puente de la Reina – Estella – Legrono – Burgos

Calatoria de azi ne duce mai departe spre vestul Spaniei și ajungem in medievalul Puente de La Reina. Aici vizitam uimitorul pod roman, protejat al Donei Mayor, soția lui Sancho al III-lea. Rațiunea a fost ca numarul de pelerini sa creasca pe Camino Frances și Camino Aragones. Cand pașești pe pod, amintește-ți ca exista de peste 2000 de ani. Ai istoria la picioare și simți energia tuturor celor care au pașit in aceste locuri. Deși suntem straini, se spune ca aici, in Puente de la Reina, toata lumea se simte acasa. Vizitam și biserica Santa Maria de Eunate și avem șansa sa lasam autocarul deoparte pentru a strabate, impreuna, trei kilometri pe jos. Ii vom strabate calm, in liniște, cu sufletele deschise spre ceea ce iți poate aduce in dar un pelerinaj. 3 kilometri de intalnire cu sine, orice ar insemna asta pentru fiecare dintre noi. 3 kilometri pe El Camino. Mai avem, apoi, cateva opriri. De aici ajungem in Estella, orașul cunoscut candva sub numele La Bella” datorita splendorilor arhitectonice și a monumentelor sale care se regasesc și astazi in centrul istoric. Incepand cu sec. XI, Estella a devenit un important popas (și mai este și azi) al pelerinilor care mergeau spre Santiago de Compostela. Nu zabovim prea mult și ajungem in Legrono, localitate care și-a legat renumele de faimoasa regiune viticola Rioja. Nu avem de ales, așa ca oprim la un restaurant local sa degustam licoarea dumnezeiasca dupa ce ne delectam cu alte savori și arome spaniole care ne lasa gura apa. Ne desparțim de Legrono și ajungem spre seara in Burgos. Cazare la hotel.

Ziua 4. Burgos – Hontanas – Castrojeriz – Formista – Leon

Dimineața ne gasește in superbul oraș Burgos. Nu avem timp de pierdut, caci ne așteapta arhitectura gotica a majestuoasei Catedrale din Burgos, inclusa pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Mergem mai departe spre Hontanas, un sat tipic, pitoresc specific zonei. In acest satuc vom face un popas pentru a vizita Biserica veche ce dateaza din anul 1540. De aici, pornim spre Castrojeriz unde vizitam Ruinele Manastirii Sfantul Anton, Fortareața Castillo de Castrojeriz, Biserica Santo Domingo și impozanta cladire a Bisericii Santa Maria del Manzano. Urmatoarea oprire ne da șansa sa descindem in Formista, unde se afla o minune a stilului romanesc. Biserica San Martin dateaza din secolul XI, iar intalnirile noastre cu pelerinii ne fac sa ne gandim ca, poate, intr-o buna zi vom reveni aici noi inșine in postura lor. Pe seara, ajungem in Leon, ale carui catedrale, Pulchra Leonina și Santa Maria de Leon sunt printre cele mai frumoase construcții din intreaga Spanie. Mulți pelerini aleg sa se odihneasca aici, la fel vom face și noi. Cazare la hotel.

Ziua 5. Leon – Vilafranca del Bierzo Sarria

Plecam din Leon spre Astorga, un oraș cu o panorama indrazneața, montana și straduțe care ne poarta spre situri, castele și catedrale medievale. Vizitam Catedrala Santa Maria de Astorga – o construcție in stil gotic ce dateaza din anul 1471, careia i s-au adaugat mai tarziu elemente romane, fiind declarata monument național in 1931. O alta cladire fascinanta este Palatul Episcopal, construit in stil modernist de catre arhitectul Antoni Gaudi intre anii 1889 – 1913. Ne continuam drumul spre Foncebadon, unde vizitam și ne fotografiem langa celebra Cruce de Fier. Ajungem apoi spre Molinaseca, unde vom traversa podul medieval Puente de Peregrinos și facem un scurt popas la Biserica San Nicolas, construcție din secolul al XVII-lea. Drumul nostru este presarat cu bijuterii arhitectonice și legende superbe. Ajungem in Ponferrada, ultimul oraș important de pe Camino Frances inainte de Santiago. vizitam Castelul Ponferrada – supranumit și Castelul Ordinului Templierilor, pentru a-i afla misterele legate de Cavalerii Templieri, Camino de Santiago și sabia pierduta a lui Jacques de Molay, marele maestru al Ordinului Templierilor. Aceasta vizita ne va trezi cu siguranța curiozitatea fața de istoria medievala a Spaniei. Tot in Ponferrada admiram Basilica Nuestra Senora de la Encina și Tore Del Reloj (Turnul cu ceas al orașului). Continuam drumul spre Villafranca del Bierzo, unde este obligatoriu sa ne oprim la Biserica Santiago. Frumusețea sa este completata de statuia Sfantului Iacob. Acesta a dat numele asezarii Santiago de Compostela („Santiago“ provine din latinescul popular „Sanctu Iacobu“). Strabatem O’Cebreiro, primul sat celtic de pe Camino Frances și facem o vizita la Complexul Etnografic OCebreiro, ce recreaza viața la sat in Muntii Lugo, fiind aflat pe lista monumentelor aflate in Patrimonul Mondial UNESCO. De aici ajungem in Samos, vizitam impresionanta Manastire și apoi ajungem in Sarria. Mulți pelerini pornesc de aici pe jos pentru a strabate cei 100 de kilometri care ne mai despart de Santiago. Seara cazare la hotel in zona Sarria – Lugo.

Ziua 6. Sarria Santiago de Compostela

Calatoria din aceasta zi ne aduce in dar orașele și incarcatura emoționala a ultimei porțiuni din El Camino : Portomarin de pe malul raului Minho, si micul dar cochetul orașel Palas de Rei. Vom intra in Santiago de Compostela pe langa superba gradina de eucalipt de pe Monte del Gozo. De aici vedem deja primele contururi ale Catedralei Santiago și doar cinci kilometri ne mai despart de ea. Ne apropiem sa vedem de aproape acest loc aflat pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Santiago de Compostela este, dupa Ierusalim și Roma, cel de-al treilea mare loc de pelerinaj al lumii creștine. Nascut din și pentru cultul Sfantului Apostol Iacob, orașul este astazi o capodopera de arta arhitecturala și culturala, un oraș universitar viu și modern, capitala a Regiunii Galicia și cel mai ploios oraș din Spania. Suntem aproape de ceea ce se credea ca este sfirșitul Pamintului. Noi știm ca este doar inceputul. Pentru ca, se spune, dupa ce ai privilegiul sa strabați El Camino, ești un om nou! Cazare in Santiago de Compostella.

Ziua 7. Santiago de Compostella Porto Coimbra

Incepem ziua cu micul dejun și planuri marețe. Azi ne-am propus sa descoperim arhitectura robusta de granit care marcheaza orașul Porto. Al doilea ca marime din Portugalia, Porto este foarte diferit de experiența pe care o ofera Lisabona. Situat la gura raului Douro, Porto are și privilegiul deschiderii la apa, Ribeira . UNESCO a inclus orașul pe lista Patrimoniului Mondial și datorita cladirilor neoclasice reprezentative pentru acest curent. Avem de vizitat locuri pline de istorie, promenade magnifice și superbe biserici in stil baroc. De reținut sunt Torre dos Clerigos și impozanta Se, catedrala orașului, libraria Lello y Ermao, Bisericile Carmo si Carmelita cu fatade impodobite cu azulejos in alb si albastru. O alta construcție reprezentativa pentru Porto este podul metalic Ponte Dom Luis I. Acesta leaga Porto de Vila Nova de Gaia. O plimbare lejera pe Ribeira ne face sa simțim istoria prin toți porii pentru ca ai, efectiv, senzația ca te-ai intors in timp. Pe valea raului Douro admiram peisajul terasat, cu case care ne fac sa visam sa ne mutam, candva, cu totul, aici.

Moment de ragaz:

Alto Douro este regiunea unde se produce vinul de Porto, insa il gasim in toata Portugalia. In unele crame și podgorii de pe malul fluviului Douro poți chiar sa iți creezi propriul vin, dupa gust și preferințe. Orice varianta ai alege, nu uita ca vinul de Porto este grozav de bun și grozav de tare!

Inainte de a se insera ajungem in Coimbra, un orașel atat de pitoresc incat ne vine greu sa ne retragem la hotel inainte de a-i lua pulsul la pas. Cazare la hotel in Coimbra.

Ziua 8. Coimbra – Fatima – Lisabona

Pornim spre Coimbra, unde vedem strazi cu iz antic, piețe și piațete publice de o armonie incredibila. Vizitam Vechea Univeristate (Velha Universidade). Ajungem in Tomar, unde se afla Manastirea Ordinului lui Hristos (portughezii o numesc Convento de Cristo). La origine, ansamblul de cladiri a fost o fortareața a Ordinului Templierilor. Dupa dizolvarea Ordinului Cavalerilor Templieri, in secolul al XIV-lea, ramura portugheza a Ordinului s-a transformat in Ordinul Cavalerilor lui Hristos și a sprijinit intreaga campanie de descoperiri maritime ale Portugaliei secolului al XV-lea. Din 1983, Manastirea Ordinului lui Hristos se afla pe lista patrimoniului mondial al UNESCO. De aici ajungem in Fatima despre care se spune ca are o energie divina fantastica. Este un loc de pelerinaj celebru, unde trei pastori copii au fost binecuvantați cu viziunea Fecioarei Maria. Vizitam Sanctuarul și ne rugam, impreuna, ca minunile sa continue in viețile noastre. De aici, ne continuam drumul spre Manastirea Batalha. Dateaza din secolul XIV și uimește calatorii din intreaga lume cu arhitectura sa gotica impunatoare și sobra. Vizitam manastirea și ii aflam istoria indelungata. Aici iși dorm somnul de veci membri ai familiei regale, de la Regina Philippa de Lancaster la Regele Joao I. Inainte de asfințit ajungem in vestita Lisabona. Cazare in Lisabona.

Ziua 9. Lisabona

Ziua de astazi o dedicam capitalei Portugaliei, Lisabona, Piesajul colorat al orașului reda o atmosfera relaxata, vie, vesela și ne lasam cuprinși de ea. Un prim tur al orașului ne duce spre Turnul Belem. Este unul dintre cele mai reprezentative edificii din Lisabona, luat sub protecția UNESCO, ca Patrimoniu Mondial, in 1983. Admiram superba arhitectura in stil manuelin. Ne oprim pentru o scurta vizita la Manastirea Jeronimos, reprezentativa pentru curentul manuelin (gotic tarziu), urmeaza apoi Basilica Estrela, unde este mormantul reginei portugheze Maria I, cea care a ctitorit biserica.

Moment de ragaz:

Praca do Comercio este piața publica in care ne tragem sufletul alaturi de oamenii locului, in timp ce ne bucuram de priveliștea uimitoare oferita de estuarul raului Tejo. Ne odihnim la o pauza de cafea și ne rasfațam cu celebrele pasteis de nata, aromate, din foietaj pufos și crema onctuoasa.

Așteapta la rand Piata Rossio, asa cum numesc localnicii din Lisabona istorica Praca de Dom Pedro IV din districtul Baixa. Statuia inalta de 27 de metri, ce il intruchipeaza pe Dom Pedro IV ne lasa fara cuvinte! Monumentul are, la baza, patru statui alegorice. Sub forma a patru figuri feminine, acestea intruchipeaza patru virtuți importante in cultura portugheza: Puterea, Moderatia, Justitia si Intelepciunea. Trecem și pe langa libraria Bertrand. Deși nu impresioneaza neaparat prin marime, are un secret uluitor: este cea

mai veche librarie din lume, inființata fiind in 1732! Timp liber pentru vizite individuale. Va recomandam sa mergeti la Oceanarium, unul dintre cele mai mari acvarii din lume. Cazare la acelasi hotel din Lisabona.

Ziua 10. Lisabona – Bucuresti

Ne deplasam la aeroport, unde ne imbarcam in zborul spre casa, incercați de un sentiment de introspeție și pace launtrica. El Camino are acest efect asupra tuturor.

Final Circuit Spania Portugalia 10 zile Avion

Pentru calatorie sunt necesare cartea de identitate sau pasaportul valabile 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Grup minim 35 pers.

Circuit Spania Portugalia 10 zile Avion

Conditii oferta

 
CONDITII DE PLATA (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):
- La inscriere se achita un avans minim de 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare
- Diferenta de 70% se achita cu cel putin 30 de zile inainte de data inceperii excursiei
 
CONDITII DE ANULARE (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):
- 30% penalizare pentru anularea cu mai mult de 30 de zile inainte de plecare
- 100% penalizare pentru anularea cu 30 – 0 zile inainte de plecare sau neprezentare la imbarcare
 
OBSERVATII:
- Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!
- Asigurarea storno (optionala) se poate incheia doar in aceeasi zi cu contractul de prestari servicii.
- Suplimentul de single pentru cazare nu include suplimentul de cazare pe ferryboat.
- Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor. (*valabil pentru ofertele cu transport avion)
- Numerele de telefon ale ghizilor sau şoferilor se vor comunica cu 2- 3 zile înaintea plecării, urmând a a ţine legătura cu aceştia pentru a vă informa privind situaţia concretă din ziua plecării (ora exactă a sosirii în oraşul dumneavoastră).
- Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii, odata achitat avansul turistul accepta conditiile de comercializare si penalizare din oferta.
- Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligatsă informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
- Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi.
- Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte lafrontieră).
- Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
- Unele obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.
- Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
- Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
- Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
- Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.

- Unele hoteluri nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
- Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 3 luni de la data terminarii calatoriei pentru destinatii din Uniunea Europeana si minim 6 luni de la data terminarii calatoriei pentru celelalte destinatii din afara Uniunii Europene.
- Pentru anumite transferuri, in functie de transportator, pe traseu se pot efectua transbordari (de ex. transferurile din Iasi, Piatra Neamt s.a.). De asemenea, anumiti operatori de transport au curse pana la Otopeni, turistii urmand a fi transferati ulterior la autogara cu shuttle bus
- Unele programe se pot realiza si cu mijloace de transport de capacitate mai mica (ex. microbuz, midi-autocar) in functie de numarul de participanti.
- In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi Carti de identitate si nici Certificatul de casatorie ca act doveditor al identitatii.
Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Rezervare online pentru Circuit Spania Portugalia 10 zile Avion

Numele și prenume (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Telefon

Data de plecare

Modalitati de plata:

Mesaj (specificati aici dacă aveți cerințe, întrebări sau doriți mai multe detalii)

Ma abonez la newsletter

Aboneaza-te Gratuit si ai acces
la promotii si oferte speciale
Agentia de turism Bavaria Tour cu sediul in Bucuresti, zona Piata Romana, va ofera o varietate de pachete turistice precum circuite in Europa, oferte turistice in Africa, vacante in Asia si Orientul Mijlociu, Pelerinaj in Israel, sejururi exotice, vacante cu autocar sau avion, programe Senior Voyage. Aflati pe site-ul nostru impresii de calatorie si pareri despre agentia Bavaria Tour de la turistii nostri. Daca inca nu va numarati printre fericitii posesori de vacante de neuitat, va asteptam sa va inscrieti la newsletter ca sa primiti cele mai noi oferte. Echipa Bavaria Tour va ureaza cat mai multe vacante de neuitat!
Top 5 vacante vandute

SC Bavaria Concept Tour SRL | J40/3143/2018 | CUI RO 38970773 | Licenţa de turism nr. 377/19.12.2018 | Brevet Turism nr.10797/20.01.2006 - Badiu Camelia | Operator de date cu caracter personal nr. 31581
M.D.R.T. - 0800.86.82.82 |  A.N.P.C. - www.anpc.gov.ro | SOL 

Adresa: Bucuresti, Str. Mendeleev, Nr. 8, Sector 1 | Telefon: 031- 9792 | Mobil: 0744.300.309 | Email: [email protected]

Copyright © 2020 Bavaria Concept Tour. Toate drepturile rezervate

anat City eu-platesc BT
iso iso iso iso iso iso singa

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si poti castiga 2 locuri in Circuit Israel 6 zile.