031-9792 / 0744 300 309 / 0744 303 717 / 0774 077 665 |

Circuit Rusia Tarile Baltice 15 zile Avion

Garantia calitatii!
1379 euro de la 1351 euro( + taxe 289 euro)
persoana in camera dubla

Plecari

16.06.2020, 14.07.2020, 04.08.2020, 25.08.2020

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Cod oferta: 03-47605
Print Friendly, PDF & Email

Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!

Perioada Loc in camera dubla Supliment Camera Single
16.06.2020; 14.07.2020; 04.08.2020; 25.08.2020 1379 euro 465 euro

Itinerariu

Rusia şi Țările Baltice, Helsinki, St. Petersburg, Moscova, Minsk, Vilnius, Riga, Tallinn

Servicii incluse

- Bilet de avion București - Helsinki - București;
- Bilet de avion Moscova - Minsk
- transport cu autocar/minibus clasificat;
- 14 cazari la hoteluri de 3-4*;
- 14 mic dejun;
- Transport cu trenul de mare viteza intre St. Petersburg - Moscova;
- Biletele de intrare la Kremlin, Metrou în Moscova, Fortăreaţa Petru şi Pavel şi Muzeul Ermitaj.
- Bacșiș - 25 €/pers.
- Ferry Tallinn – Helsinki.
- Transfer aeroport – hotel – aeroport;
- Însoţitor din partea agenţiei
- Ghid local pentru vizite conform programului;

Servicii neincluse

- 199 euro / taxe aeroport
- Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oras* platibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
- Excursiile opționale, pentru grup de minim 30 persoane;
- Taxa de viză şi procesare acte – Rusia și Belarus 90 €/pers (se achită la înscriere).

Program

Circuit Rusia Tarile Baltice 15 zile Avion

Ziua 1. București – Helsinki

Bun venit in Helsinki, capitala și cel mai mare oraș al Finlandei, aflat in sudul țarii, pe malul Golfului Finic. Dupa cazare, vei avea puțin timp in care sa te relaxezi, ba chiar vei putea face o scurta plimbare pe straduțele inconjuratoare. Spre seara, vei cunoaște ghidul ce te va calauzi intr-o fascinanta calatorie plina de experiențe inedite in zilele ce urmeaza.

Ziua 2. Helsinki – St. Petersburg

Ne trezim odihniți și energizați, așa ca pornim de-a lungul coastei intr-un scurt tur al orașului, in care admiram peisajul citadin. Ajungem in centrul vechi și la Biserica Luterana Temppeliaukio, supranumita și Biserica din stanca. Nu trebuie ratat Monumentul dedicat compozitorului național finlandez Sibelius. Odata imbarcați in autocar/ minibus pornim spre Rusia, traversand Padurea Karelia și ne oprim in Sankt Petersburg, unde ne vom caza. Pe timp de seara, pornim la o promenada pe aleile orașului in cautarea de cadre splendide cu lumini imbietoare.

Ziua 3. Petersburg

Incepem explorarea Sankt Peterburgului cu ghid local si admiram ansamblurile arhitecturale, soborurile, palatele si podurile vestite in toata lumea intr-un tur panoramic cu autocarul. Punctul de pleare este Bulevardul Nevskii Prospect, primul construit in Sankt Petersburg, unde se afla cele mai importante atractii ale orasului : Catedrala Sfantul Isaac, Calaretul de arama, Catedrala Kazan, care ne aminteste de Bazilica San Pietro din Vatican, Biserica pe Sangele Varsat, cu arhitectura similara Bisericii Sf. Vasile din Moscova, Piata Regala. Continuam vizitarea orasului cu cea mai veche constructie a sa, Fortareata Petru si Pavel, ridicata pe malul raului Neva, apoi Muzeul Ermitage unul dintre cele mai mari muzee de arta din lume. Colectiile sale impresionante adapostesc peste 3 milioane de exponate. Cazare la Sankt Petersburg.

La lasarea serii va propunem un program optional – croaziera pe Neva by night pentru a admira cladirile impozante puse in valoare de o multitudine de lumini si a participa la spectacolul deschiderii podurilor.

Ziua 4. Petersburg – Peterhof

Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistiilor sau excursie optionala la Peterhof (5-6 ore), unde se va vizita unul dintre cele mai impresionante palate construite de Petru Cel Mare (1710-1714), resedinta a tarilor rusi. Acesta se aseamana foarte mult cu Palatul Versailles din Franta, avand in interior o camera a oglinziilor, iar sala de bal fiind decorata cu numeroase candelabre. In parcurile sale, numeroase alei sunt imprejmuite de fantani arteziene si cascade. Intoarcere la Sankt Petersburg pentru cazare.

Ziua 5. Petersburg – tren de mare viteza pana la Moscova

Ne convingem cu greu sa parasim Sankt Petersburg, insa, o facem cu amintiri frumoase, coborand spre Moscova, capitala Rusiei. Vom face aceasta calatorie cu un tren de mare viteza, admirand in trecere peisajele splendide cu paduri și ape curgatoare ale Parcului Național Valdai și ale Parcului National Zavidovo. Iata-ne ajunși in Moscova, centrul politic, economic, stiintific si cultural al Rusiei si Europei de Est, fiind cel mai mare oraș aflat in intregime pe continentul Europa. Admiram fugitiv peisajul citadin și ne indreptam spre hotel. Cazare la hotel in Moscova. Intram in atmosfera orasului si vizitam metroul moscovit (adevarata bijuterie arhitectonica) cu faimoasele sale statii: Mayakovskaya, Ploschad Revolyutsii, Kropotkinskaya, Komsomolskaya, Ovoslobodskaya, Novokuznetskaya, adevarate palate subterane, in care arta ruseasca isi dezvaluie splendorile. Acestea sunt decorate cu candelabre si arcuri din marmura de felurite culori. Constructia metroului a inceput in 1930. In prezent, are o lungime de 256 km si cuprinde 138 de statii.

Ziua 6. Moscova – Serghiev Posad
Mic dejun. Incepem turul nostru panoramic cu autocarul in Moscova insotiti de ghidul local: Catedrala Sf. Vasile (simbolul orasului), o adevarata minune a arhitecturii rusesti ce se ridica in faimoasa Piata Rosie, Teatrul Balsoi, infiintat in 1776 printr-un decret imperial, Catedrala Mantuitorului si Catedrala Voznesensky, Parcul Pobeda unde se afla unul dintre cele mai inalte obeliscuri din lume cu o inalțime de 141.8 m, cate 10 cm pentru fiecare zi din cel de al doilea Razboi Mondial și Universitatea Lomonosov Dupa-amiaza timp liber in Moscova sau opțional, excursie la Serghiev Posad, in inima ortodoxiei ruse, cu renumita Manastire a Sfintei Treimi Sf. Sergius Lavra (construita in 1422 de Sf. Nicon, ucenicul Sf. Serghie, la 30 de ani de la moartea acestuia din urma, pentru depunerea moaștelor sale) și Biserica Sfantul Nicon. Cazare la Moscova.

Ziua 7. Moscova – Galeriile Tretyakov

Mic dejun. Continuam cu explorarea Kremlinului cu ghid local, excursie de jumatate de zi (reședința țarilor Rusiei și in prezent reședinșa președintelui) unde vom privi, ca Napoleon Bonaparte, la superbele cupole aurite și vom vizita 3 dintre cele17 biserici ale cetații. O alta atracție a Kremlinului este Marele Clopot ( Tsar Kolokol) ciuntit de un obuz inamic. Dupa amiaza avem timp liber sau va propunem o excursie opționala pentru iubitorii de arta la vestitele Galerii „Tretyakov”, unde se gasesc cele mai renumite capodopere ale picturii ruse. Cazare la Moscova.

Ziua 8. Moscova – Minsk

Mic dejun. In cursul diminetii, eliberarea camerelor. Program liber in Moscova pentru a cumpara ultimele suveniruri pentru cei dragi. Avem transfer spre aeroport pentru zborul Moscova – Minsk. Ajunși in Minsk avem transfer la hotel. Cazare la hotel in Minsk.

Ziua 9. Minsk
Oare ce ne rezerva prima zi petrecuta in Minsk? Vom face un tur panoramic al orașului ce include Memorialul Eroilor, Gradinile Botanice din Minsk, Opera de Stat, Manastirea Sfanta Elisabeta, Biblioteca Naționala din Belarus. Nu uita sa te oprești la un restaurant local pentru a degusta din preparatele culinare tradiționale. Cazare la același hotel.

Ziua 10. Minsk – Vilnius

Plecam din Minsk și admiram peisajele superbe din zona rurala in drum spre Vilnius, capitala Lituaniei. Facem un tur ghidat al orașului al carui centru vechi face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Ne incanta plimbarea printr-un labirint de strazi pietruite, parcuri, piațete, baruri, cafenele și restaurante. Observam de asemenea o serie de biserici in stil neoclasic și baroc, absolut fermecatoare, precum Basilica Sf. Stanislav din Piața Centrala cu al sau turn cu clopotnița complet separat de biserica, Biserica Sf. Petru si Pavel, cladirea Universitații, Primaria și Biserica Ruseasca. Ne punem intrebarea, de ce oare acest oraș se mai numește și “Ierusalimul Nordului”? Seara cazare in Vilnius.

Ziua 11. Vilnius – Riga
Ajungem in capitala Letoniei, Riga, unde incepem turul de oraș și ne oprim in centrul vechi, cu al sau aer medieval, cladiri pastelate, strazi inguste și pavate cu piatra cubica. Prima impresie este de oraș muzeu, dar fara aglomerația tipica altor orașe turistice. Unul dintre simbolurile orașului este “Casa cu Pisici”, care are și o poveste interesanta (lasam insoțitorului de grup placerea de a o relata). Obiectivele emblematice din Riga sunt Cetatea, Monumentul Libertații, Biserica Sf. Petru, Casa Capetelor Negre, o cladire baroca absolut superba care ne amintește de Sibiul nostru. Aflam, trecand prin fața Operei Naționale, ca este orașul natal al celebrului balerin Mihail Barașnikov. Ne impresioneaza Catedrala, aproape la fel de batrana ca Riga (1211).

Ne indreptam spre hotelul nostru din Riga pentru cazare.

Ziua 12. Riga

Ne trezim in Riga, aflat de o parte și de alta a Raului Daugava, un frumos oraș istoric de pe Coasta Baltica. Centrul vechi al orașului este format din straduțe inguste pavate cu piatra cubica, adapostite de umbra inaltelor cladiri vechi, a depozitelor aparținand Ghildei Hanseatice a negustorilor antici sau a bisericilor in stil gotic sau baroc. In a doua parte a zilei, te invitam sa explorezi Riga pe cont propriu pentru a descoperi comori turistice care nu apar in traseele obișnuite. Iți recomandam o plimbare in Gradinile Vermanes sau o vizita la Muzeul Etnografic in aer liber aflat la 15 km distanta de centrul vechi al orașului, pe malurile Raului Juglas Ezers. Cazare la același hotel din Riga.

Ziua 13. Riga – Tallinn

Plecam din Riga cu o impresie total schimbata fața de ce am citit pana acum despre capitala de la Marea Baltica și ne indreptam spre frumosul oraș Tallinn, capitala Estoniei.

Pe parcurs ne obișnuim cu apetitul estonilor pentru culori, casele lor sunt ca niște tușe de pensula pe o panza cat orizontul. Ajungem in centrul vechi, inconjurat de zidurile cetații, obiectiv inscris in Patrimoniul Mondial UNESCO. Tallin mai este supranumit și “Silicon Valley al Europei”. Aspectul medieval al cladirilor și straduțelor inguste contrasteaza cu cafenelele cu design interior minimalist de secol XXI. Admiram Castelul Toompea, Piața Primariei și Catedrala Al. Nevsky. Seara cazare in Tallinn.

Ziua 14. Tallinn – Helsinki

Ne imbarcam pe feribotul ce ne va conduce in deja familiarul Helsinki, așa ca ne vom bucura ca avem șansa de a mai face un tur de oraș. Ne indreptam spre Insula și fortareața Suonmelina, o atracție emblematica a capitalei finlandeze. (Biletele de vaporaș nu sunt incluse, circa 7 euro/pers.) Ne intoarcem la hotel pentru cazare.

Ziua 15. Helsinki – Bucuresti

Daca toate amintirile adunate in acest sejur s-ar concretiza in suveniruri, probabil am mai avea nevoie de inca o valiza pentru a ne intoarce cu ele acasa. Ne bucuram ca v-a placut calatoria noastra!

TREBUIE SA VEZI

Savureaza Chebureki, fastfood-ul traditional sovietic

Pentru o masa tradiționala mai elaborata, iți recomandam restaurantele Salhino, deschis inca din 1962, sau Cheburechnaya de pe Insula Petrogradskiy, ce ofera o atmosfera in stilul anilor ’90, și care se afla printre preferatele localnicilor.

Martor la zorii explorarii spațiului

Fa o vizita la Muzeul Memorial al Cosmonauticii pentru a ramane impresionat in fața exponatelor autentice folosite de pionierii explorarii spațiului. In mulțimea de exponate, vei intalni aici unitați de propulsie a vehiculelor spațiale, costumul spațial Krechet-94 al carui design a fost menit primei calatorii pe Luna, capsula in care Yuri Gagarin a plutit pe orbita in jurul Pamantului si mostre de rogolit recuperate de pe suprafața Lunii de misiunii Apollo 11, daruite Rusiei de catre Americani, alaturi de miniatura drapelului rusesc aflata la bordul navei.

Pașește in Muzeul-Sat

O vizita la Muzeul Etnografic in Aer Liber din Riga, capitala Letoniei, are puterea de a-ți imbogați calatoria cu experiențe de neuitat. Muzeul sub forma unui satuc tradițional este situat la 15 km distanța fața de centrul istoric al orașului, pe malul Lacului Juglas. Casele batranești tradiționale sunt inconjurate de pajiști verzi, iar razele soarelui coboara leneșe printre frunzele copacilor și se oglindesc in iazurile cu ape de un verde transparent. Nelipsitele mori de vant impodobesc vazduhul la apus și creaza o imagine feerica. Tot aici sunt gazduite pe timp de vara festivaluri folclorice cu expozitii si targuri ale meșteșugarilor locali.

Nabokov și colecția sa de fluturi

Știai ca Nabokov era pasionat de fluturi? Cunoscutul creator al Lolitei, Vladimir Nabokov iși lua foarte in serios hobby-ul, ajungand sa dețina o colecție impresionanta de exemplare. Colecția este expusa publicului și poate fi vizitata alaturi de mașina sa de scris, biroul sau de lucru și alte obiecte vechi ce i-au aparținut, la casa memoriala a scriitorului, aflata in Sankt Petersburg.

Pentru calatorie este necesar pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Grup minim 35 pers.

In cazul in care turistul nu va obține vizase vor aplica penalizari conform condițiilor de retragere aferente zilei in care se efectueaza retragerea.

Hoteluri utilizate ȋn sezonul 2019:

  • Helsinki – Hotel Scandic Kallio Helsinki 3*
  • Petersburg: Hotel Ohtinskaya 3*
  • Moscova: Hotel Izmailovo Delta 4*
  • Minsk – Hotel Orbita 3*
  • Vilnius – Hotel Karolina 3*
  • Riga – Hotel Best 3*
  • Tallinn – Hotel Peoleo 3*

*Ȋn sezonul actual, se va opta pentru aceleasi hoteluri sau unele similare.

Excursii optionale:
*se achita la fata locului

Peterhof – 70 EUR/pers

Croaziera Neva by night, ce spectacolul deschiderii podurilor -45 EUR/pers

Galeriile Tretyakov – 45 EUR/pers

Serghiev Posad – 60 EUR/pers

Final Circuit Rusia Tarile Baltice 15 zile Avion

Conditii oferta

 
CONDITII DE PLATA (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):
- La inscriere se achita un avans minim de 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare
- Diferenta de 70% se achita cu cel putin 30 de zile inainte de data inceperii excursiei
 
CONDITII DE ANULARE (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):
- 30% penalizare pentru anularea cu mai mult de 30 de zile inainte de plecare
- 100% penalizare pentru anularea cu 30 – 0 zile inainte de plecare sau neprezentare la imbarcare
 
OBSERVATII:
- Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!
- Asigurarea storno (optionala) se poate incheia doar in aceeasi zi cu contractul de prestari servicii.
- Suplimentul de single pentru cazare nu include suplimentul de cazare pe ferryboat.
- Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor. (*valabil pentru ofertele cu transport avion)
- Numerele de telefon ale ghizilor sau şoferilor se vor comunica cu 2- 3 zile înaintea plecării, urmând a a ţine legătura cu aceştia pentru a vă informa privind situaţia concretă din ziua plecării (ora exactă a sosirii în oraşul dumneavoastră).
- Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii, odata achitat avansul turistul accepta conditiile de comercializare si penalizare din oferta.
- Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligatsă informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
- Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi.
- Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte lafrontieră).
- Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
- Unele obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.
- Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
- Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
- Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
- Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.

- Unele hoteluri nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
- Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 3 luni de la data terminarii calatoriei pentru destinatii din Uniunea Europeana si minim 6 luni de la data terminarii calatoriei pentru celelalte destinatii din afara Uniunii Europene.
- Pentru anumite transferuri, in functie de transportator, pe traseu se pot efectua transbordari (de ex. transferurile din Iasi, Piatra Neamt s.a.). De asemenea, anumiti operatori de transport au curse pana la Otopeni, turistii urmand a fi transferati ulterior la autogara cu shuttle bus
- Unele programe se pot realiza si cu mijloace de transport de capacitate mai mica (ex. microbuz, midi-autocar) in functie de numarul de participanti.
- In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi Carti de identitate si nici Certificatul de casatorie ca act doveditor al identitatii.
Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Rezervare online pentru Circuit Rusia Tarile Baltice 15 zile Avion

Numele și prenume (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Telefon

Data de plecare

Modalitati de plata:

Mesaj (specificati aici dacă aveți cerințe, întrebări sau doriți mai multe detalii)

Ma abonez la newsletter

Aboneaza-te Gratuit si ai acces
la promotii si oferte speciale
Agentia de turism Bavaria Tour cu sediul in Bucuresti, zona Piata Romana, va ofera o varietate de pachete turistice precum circuite in Europa, oferte turistice in Africa, vacante in Asia si Orientul Mijlociu, Pelerinaj in Israel, sejururi exotice, vacante cu autocar sau avion, programe Senior Voyage. Aflati pe site-ul nostru impresii de calatorie si pareri despre agentia Bavaria Tour de la turistii nostri. Daca inca nu va numarati printre fericitii posesori de vacante de neuitat, va asteptam sa va inscrieti la newsletter ca sa primiti cele mai noi oferte. Echipa Bavaria Tour va ureaza cat mai multe vacante de neuitat!
Top 5 vacante vandute

SC Bavaria Concept Tour SRL | J40/3143/2018 | CUI RO 38970773 | Licenţa de turism nr. 377/19.12.2018 | Brevet Turism nr.10797/20.01.2006 - Badiu Camelia | Operator de date cu caracter personal nr. 31581
M.D.R.T. - 0800.86.82.82 |  A.N.P.C. - www.anpc.gov.ro | SOL 

Adresa: Bucuresti, Str. Mendeleev, Nr. 8, Sector 1 | Telefon: 031- 9792 | Mobil: 0744.300.309 | Email: [email protected]

Copyright © 2020 Bavaria Concept Tour. Toate drepturile rezervate

anat City eu-platesc BT
iso iso iso iso iso iso singa

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si poti castiga 2 locuri in Circuit Israel 6 zile.