031-9792 / 0744 300 309 / 0744 303 717 / 0774 077 665 |

Circuit Macedonia 5 zile Autocar

Garantia calitatii!
210 € de la 208 €
persoana in camera dubla

Plecari 2019

03.07.2019, 19.08.2019, 17.09.2019, 12.10.2019, 04.11.2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Cod oferta: 03-45190
Print Friendly, PDF & Email

Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!

Perioada Loc in camera dubla Supliment Camera Single Reducere a 3-a persoana in camera Reducere copil 6-12 ani, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti
01.05; 10.06; 03.07; 19.08; 17.09; 12.10; 04.11.2019 210 euro 45 euro 10 euro 15 euro

Itinerariu

Veliko Tarnovo, Sofia, Skopje, Gorno Nerezi, Canionul Matka, Parcul National Mavrovo, Ohrid, Pristina, Manastirea Rila

Servicii incluse

- Transport cu autocar climatizat;
- 4 nopți de cazare la hotel de 2-3*
- 4 mic dejun;
- Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.
- Asigurare de insolventa/faliment a agentiei

Servicii neincluse

- Excursiile opționale si intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.

Program

Circuit Macedonia 5 zile Autocar

Ziua 1. București – Veliko Tarnovo – Sofia – Skopje

Calatoria noastra incepe din cea mai moderna autogara din Romania – Autogara Centrala – București, la ora 6.30 dimineața. Nici nu ne-am obișnuit cu verdele dealurilor bulgarești care domina peisajele ca si ajungem la Veliko Tarnovo. Orașul bulgaresc pare desprins din carțile de povești, așa ca, decidem sa ii exploram farmecul. Fosta Capitala bulgara ne intrece toate așteptarile: Cetatea Tsarevo domina inalțimile, iar in oraș ne incanta straduțele și casele cu aerul lor medieval. Cafenele și restaurante primitoare ne fac cu ochiul la fiecare colț de strada. Noi insa avem de vazut Monumentul Asaneștilor, Casa Sarafkina – Muzeul Etnografic, Catedrala din Veliko Tarnovo, Biserica Fortificata a celor 40 de Sfinți Martiri, Biserica Sfinților Petru și Pavel.

Traseul nostru continua spre Sofia, capitala Bulgariei, fiind adesea ignorata de calatori, care fie se grabesc spre țarmurile albastre ale Marii Egee, fie au impresia ca aici nu prea se intampla mare lucru și ca nu merita osteneala. Iata cat de tare greșesc, pentru ca Sofia este un oraș vibrant cu istorie bogata, cu puzderie de cladiri istorice, lacașuri de cult spectaculoase, muzee interesante, strazi cu magazine și cafenele imbietoare și parcuri superbe. Ne oprim in apropierea celui mai animat bulevard din Sofia, Bulevardul Vitosha și pornim la pas printre magazine de designeri in cautare de chilipiruri. Ajungem la Catedrala Sveta Nedelya ce ne impresioneaza cu domurile sale rotunde in stil bizantin. In contrast total, mica biserica Sveti Georgi (Rotunda), ridicata in sec. IV d.C. apare ca o miniatura. O alta biserica a dat numele Capitalei, Biserica Sf. Sofia, aceasta fiind una dintre cele mai vechi biserici, subsolul ei gazduind o veche necropola și vestigii ale altor patru biserici. Continuandu-ne periplul, vom remarca faptul ca in Sofia alterneaza vechiul și noul, monumente sovietice și vestigiile medievale. Mai putem vedea superba cladire a Moscheii Banya Bashi și am putea incheia vizita cu Muzeul Comunismului, ticsit cu exponate și statui ai fruntașilor comuniști și sovietici insa instinctul de conservare ne da alarma… E timpul sa ne retragem pentru o gustare.

Moment de ragaz:

Se știe, castraveții bulgarești sunt notorii și nu fara motiv. Insa, de data asta vom incerca ceva care conține mult mai multe calorii. Localul se numește Rakia Raketa Bar, iar ambientul pare desprins din anii ’70-’80, cu articole de ziare vechi inramate, portretul lui Yuri Gagarin in costum de cosmonaut privindu-ne victorios… Dar sa trecem la lucruri mai serioase. Din meniu am ales Costita de porc Raketa la cuptor, rumenit cu sos de miere, servit cu garnitura de cartofi la cuptor și, cum altfel, cu salata de castraveți murați, autentic bulgarești. Un deliciu copios.

Parasimi capitala Bulgariei si ne indreptam spre Macedonia. Ajungem in cursul serii in Skopje. Cazare la hotel in Skpoje.

Ziua 2. Skopje – Gorno Nerezi – Canionul Matka

Dimineața, ne delectam la micul dejun cu primele savori macedonene. Apoi pornim sa exploram Skopje, un oraș care a fost aproape complet distrus de un cutremur devastator in 1963. Cladirile noi și statuile moderne prezente in numar mare sunt parte din programul urbanistic guvernamental de reconstrucție și amenajare a Capitalei, Skopje 2014. Exploram misterioasa fortareața Kale și Podul de Piatra, ajungem la Casa Memoriala a Maicii Tereza, in Piața Macedonia și la statuia lui Alexandru cel Mare, cat și la Moscheea Mustafa Pasha, cu al sau candelabru impunator cu peste 100 de becuri.

Ne plimbam prin Vechiul Bazar, pe alei inguste pavate cu piatra cubica și flancate de sute de tarabe de lemn peste care plutește o mireasma de ceai aromat și delicii savuroase care sfaraie pe gratare.

Dupa amiaza va propunem un program optional spre Canionul Matka. Prima oprire va fi in satul Gorno Nerezi, situat in apropiere de Skopje. Principala atracție a locului este Biserica Sf. Pantelimon, inca inconjurata de vechile cladiri și zidurile manastirii. Așa cum se poate vedea si in inscripția de pe poarta principala, manastirea și biserica mica au fost construite in 1164 prin ordinul lui Alexius Angelus Comnenus. Dupa ce ne-am incantat privirile cu minunatele fresce, printre cele mai inalte realizari in arta bizantina existenta, continuam drumul spre Canionul Matka, un defileu sapat de raul Treska și una dintre cele mai populare destinații in aer liber din jurul orasului Skopje. Intins pe o suprafața de peste 5.000 de hectare, ofera vizitatorilor șansa de a admira peștera Vrelo cu lacurile ei subterane. Zona canionului este cea mai populara destinație macedoneana pentru rafting și plimbari cu caiacul. Dar gasim aici si un complex bogat de cladiri medievale, inclusiv biserici, manastiri și ramașițe ale unei cetați (orașul medieval Matka), precum și natura autentica, reprezentata de multe specii endemice de plante și animale.

In cursul serii ne intoarcem in Skopje cu un album impresionant de impresii și momente surprinse cu aparatele foto. Suntem pregatiti de o noua aventura. Cazare in Skopje.

Ziua 3. Parcul National Mavrovo – Ohrid

Mic dejun. Azi va propunem sa exploram un ținut fermecator – Parc Național Mavrovo. (program optional). Calatori din intreaga lume sunt captivați de peisajele cu ape azurii care iți taie respirația. Mavrovo reprezinta unul dintre cele mai atractive centre turistice din Macedonia și unul dintre cele mai vechi parcuri naționale din Europa. Este renumit pentru padurile extinse de fag, pajiștile alpine, raurile și marea varietate de specii. Parcul gazduiește de asemenea cel mai inalt varf al Macedoniei, Korab (2764m). Un punct de interes il constituie biserica Manastirea Jovan Bigorski, cu impozantul sau turn de aparare.

Apoi plecam la Ohrid. Fondat acum peste 2400 de ani, orașul Ohrid are o bogație de patrimoniu și astazi este un important centru cultural și spiritual. Atat orașul, cat și lacul au fost inscrise pe lista Patrimoniu Mondial UNESCO inca din 1980. Lacul Ohrid este unul dintre cele mai vechi lacuri din lume, aproximativ 4 milioane de ani. In jurul lacului exista aproximativ 365 de biserici, manastiri și alte locuri religioase. Incepem cu un tur al orașului Ohrid, care include vizitarea cetatii Tsar Samuil și amfiteatrul roman pentru vederi panoramice senzaționale. Continuam cu monumentul Sf. Chiril și Metodiu, Biserica Sf. Sofia, Galeria de Efigii și Cetatea Samuel. Nu plecam din Ohrid fara a face o plimbare prin bazarul orașului, care ascunde o surpriza pentru vizititatori, istoricul copac Chinar, vechi de peste1.000 de ani. Vechiul Bazar din Ohrid este unul dintre cele mai pline de viața locuri ale orașului Ohrid, mai ales in așa-numitele “zile de piața”, unde numeroși clienți, pot cumpara diverse obiecte fabricate manual, vechi instrumente muzicale macedonene și faimoasa broderie dar și produse alimentare.

Moment de ragaz:

Bucataria tradiționala macedoneana combina caracteristicile balcanice și mediteraneene, moștenite in mare parte din gusturile turcești care au predominat de-a lungul multor secole de dominație otomana. Va recomandam Burek -un tip de placinta popular in intregul fost Imperiu otoman. In Macedonia, burek este facut din straturi de aluat gros, alternand cu straturi de alte umpluturi intr-o tava circulara de copt și acoperita cu un strat de aluat. Umpluturile sunt carne tocata, branza alba, spanac.

Gustati si Mastika, , initial o bautura facuta din rașina copacului mastic. Este considerata bautura naționala a Republicii Macedonia care conține 45% alcool si care are un gust fierbinte, nu diferit de cea de brandy și este de obicei facuta din struguri, stafide, prune sau smochine. Se serveste cu gheața și se bucura de Meze (selecție de aperitive sau mancaruri mici).

In cursul serii ne intoarcem la Skopje pentru cazare la acelasi hotel. Am bifat si azi o zi frumoasa plina de locuri deosebite. Ce aventuri ne mai asteapta ziua urmatoare? Abia asteptam sa descoperim impreuna!

Ziua 4. Pristina /Kosovo

Asa cum anticipam azi va fi o zi extrem de interesanta. Va propunem un program optional in Kosovo cea mai noua țara a Europei, partial recunoscuta, situata chiar in inima Balcanilor (accesul se face pe baza de pasaport valabil 6 luni de la data intrarii in Kosovo). Este un ținut fascinant, care te imtampina cu zambete, orașele muntoase fermecatoare și peisaje superbe. Trecem frontier in Kosova si inainte de a ajunge in capitala Pristina, ne oprim sa vizitam splendida manastire Gracanica, un simbol al stilului bizantin care și-a caștigat locul in patrimoniul UNESCO. De aici, Pristina este la o aruncatura de baț, vorbind desigur la figurat… Admiram pe rand : Catedrala Maica Tereza, Universitatea, Biblioteca Naționala, Piața Scanderbeg și admiram autenticul bazar vechi, cat și moscheele din imprejurimi. Ne oprim pentru a manca de pranz și

Moment de ragaz :

Bucurați-va din plin de atmosfera unica la una dintre cafenelele de aici și nu uitați sa incercați cel puțin un preparat traditional. Restaurantul “Sokoli i Mirusha”, a fost dintotdeauna un local mereu la moda, asta in principal pentru ca aici au loc concerte live de jazz in fiecare seara. Restaurantul poarta denumirea baletului omonim compus de Akil Mark Koci (de origine Kosovara). O combinatie interesanta este meniul care cuprinde supa de ardei rosu si la felul al doilea piept de pui cu sos de spanac. Meniul trebuie udat cu “dunia”un interesant rachiu de gutui.

Dupa masa de pranz, pornim spre „capitala culturala” a tarii – Prizren. Pitorescul oraș are un patrimoniu impresionant. Vedem Podul de Piatra, biserica medievala Sf. Gheorghe, Moscheea Sinan Pașa, dar și hammamul și zona comerciala, plina de viața.

In cursul serii ne intoarcem la hotelul nostru din Skopje cu o imagine cu totul diferita despre Kosovo. Cazare la același hotel in Skopje.

Moment de ragaz: (program optional)

Seara mai ramine timp sa ne infruptam din preparatele supra-calorice, dar extrem de gustoase ale bucatariei macedonene, și sa ciocnim paharele pline de rakija (rachiu) sau variantele sale mai fanteziste cu diverse arome precum cea de gutui, caise sau nuc. Ar fi pacat sa nu gustam din “Moussaka” un preparat de vinete specific in Balcani și Orientul Mijlociu. Versiunea macedoneana a acesteia cuprinde in mod tradițional cateva straturi de miel macinat sau carne roșie, vanata feliata și cartof (ingredientele opționale includ: roșii, ardei grași). Si la asemenea festin se asorteaza de minune un pahar de vin rosu autentic. Hai sa ciocnim cupele, sa schimbam impresii și sa legam prietenii noi.

Ziua 5. Skopje – Sofia – Manatirea Rila – București

Lasam in urma frumoasele locuri pe care le-am vizitat și ne indreptam spre țara. Mai intai traversam Bulgaria și ne oprim pentru o scurta vizita in Sofia. Trebuie neaparat sa pașim in impunatoarea catedrala Alexandr Nevski, ridicata in stil neobizantin in perioada 1904-1912 pentru a sarbatori eliberarea de sub dominația otomana. Cupola are o inalțime de 45 m, iar turnul clopotniței o inalțime de 53 m. Interiorul este decorat cu marmura italiana policroma iar la baza cupolei este inscris cu litere de aur textul rugaciunii “Tatal nostru”. Urmatoarea noastra oprire va fi la Manastirea Rila, cea mai mare manastire ortodoxa din Bulgaria, construita in anul 927. Incadrata spectaculos de paduri seculare, zidurile manastirii se dezvaluie ca dupa un voal verde-straveziu cu cateva clipe inainte de a ne opri. Viața monahala are asupra noastra un efect hipnotic. Liniștea este elementul dominant. In muzeul manastirii putem vedea Crucea lui Rafail, o cruce sculptata in lemn cu niște detalii splendide. Ne continuam apoi drumul spre București via Ruse. Sosire seara in Bucuresti in functie de trafic si formalitatile vamale.

Final Circuit Macedonia 5 zile Autocar

Pentru calatorie sunt necesare cartea de identitate sau pasaportul valabile 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Atentie ! Pentru excursia optionala in Kosovo este necesar pasaportul valabil 6 luni.

Grup minim 35 pers.

Excursii optionale: *se achita la fata locului

Gorno Nerezi si Canionul Matka 15 EUR/pers. ;
Parcul National Mavrovo si Ohrid 30 EUR/pers. ;
Kosovo 35 EUR/pers. (Atentie este necesar pasaport valabil minim 6 luni de la data intrarii in Kosovo);
Seara traditionala in Skopje 25 EUR/pers.

Circuit Macedonia 5 zile Autocar

Punctele de Imbarcare CONTRA COST: * se rezerva la inscriere
(autocar sau microbus):
PLOIESTI 5 EUR / sens/ pers.
BRASOV 10 EUR / sens/ pers.
CONSTANTA 12 EUR / sens/ pers
GALATI 12 EUR / sens/ pers.
BRAILA 12EUR / sens/ pers.
FOCSANI 10 EUR / sens/ pers.
BUZAU 10 EUR / sens / pers.
BACAU 15 EUR / sens / pers.
IASI 17 EUR / sens / pers.
PITESTI 5 EUR / sens / pers.
RM. VALCEA 10 EUR / sens / pers.
CRAIOVA 12 EUR / sens / pers.
SIBIU 15 EUR / sens / pers.
CLUJ 17 EUR / sens/ pers.
TG. MURES 15 EUR / sens / pers.
Pentru transferurile din tara turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de intilnire cu cca 15- 30 min. inainte de ora comunicata.

 

Conditii oferta

 
CONDITII DE PLATA:
- La inscriere se achita un avans minim de 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare
- Diferenta de 70% se achita cu cel putin 30 de zile inainte de data inceperii excursiei
 
CONDITII DE ANULARE:
- 30% penalizare pentru anularea cu mai mult de 30 de zile inainte de plecare
- 100% penalizare pentru anularea cu 30 – 0 zile inainte de plecare sau neprezentare la imbarcare
 
OBSERVATII:
- Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!
- Asigurarea storno (optionala) se poate incheia doar in aceeasi zi cu contractul de prestari servicii.
- Suplimentul de single pentru cazare nu include suplimentul de cazare pe ferryboat.
- Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor. (*valabil pentru ofertele cu transport avion)
- Numerele de telefon ale ghizilor sau şoferilor se vor comunica cu 2- 3 zile înaintea plecării, urmând a a ţine legătura cu aceştia pentru a vă informa privind situaţia concretă din ziua plecării (ora exactă a sosirii în oraşul dumneavoastră).
- Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii, odata achitat avansul turistul accepta conditiile de comercializare si penalizare din oferta.
- Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligatsă informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
- Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi.
- Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte lafrontieră).
- Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
- Unele obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.
- Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
- Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
- Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
- Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.

- Unele hoteluri nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
- Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 3 luni de la data terminarii calatoriei pentru destinatii din Uniunea Europeana si minim 6 luni de la data terminarii calatoriei pentru celelalte destinatii din afara Uniunii Europene.
- In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi Carti de identitate si nici Certificatul de casatorie ca act doveditor al identitatii.
Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Rezervare online pentru Circuit Macedonia 5 zile Autocar

Numele și prenume (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Telefon

Data de plecare

Modalitati de plata:

Mesaj (specificati aici dacă aveți cerințe, întrebări sau doriți mai multe detalii)

Ma abonez la newsletter

Aboneaza-te Gratuit si ai acces
la promotii si oferte speciale
Agentia de turism Bavaria Tour cu sediul in Bucuresti, zona Piata Romana, va ofera o varietate de pachete turistice precum circuite in Europa, oferte turistice in Africa, vacante in Asia si Orientul Mijlociu, Pelerinaj in Israel, sejururi exotice, vacante cu autocar sau avion, programe Senior Voyage. Aflati pe site-ul nostru impresii de calatorie si pareri despre agentia Bavaria Tour de la turistii nostri. Daca inca nu va numarati printre fericitii posesori de vacante de neuitat, va asteptam sa va inscrieti la newsletter ca sa primiti cele mai noi oferte. Echipa Bavaria Tour va ureaza cat mai multe vacante de neuitat!
Top 5 vacante vandute

SC Bavaria Concept Tour SRL | J40/3143/2018 | CUI RO 38970773 | Licenţa de turism nr. 377/19.12.2018 | Brevet Turism nr.10797/20.01.2006 - Badiu Camelia | Operator de date cu caracter personal nr. 31581 Polita de asigurare Seria BN nr 000000672 din 15.03.2018 | M.D.R.T. - 0800.86.82.82 |  A.N.P.C. - www.anpc.gov.ro | SOL 

Adresa: Bucuresti, Str. Mendeleev, Nr. 8, Sector 1 | Telefon: 031- 9792 | Mobil: 0744.300.309 | Email: office@bavariatour.ro

Copyright © 2019 Bavaria Concept Tour. Toate drepturile rezervate

BAVARIA HOLIDAY GROUP SRL SOCIETATE IN FALIMENT
Numar Dosar 24754/3/2018 data incheierii 19.07.2018 pronuntat de Tribunalul București,Secţia a-VII-a Civilă

anat City eu-platesc BT
iso iso iso iso iso iso singa