0744 300 309 / 0744 303 717 |
Aceasta oferta este expirata!
Vezi ofertele actuale

Circuit Iran 10 zile

Garantia calitatii!
de la 1224 euro( + taxe 299 euro)
persoana in camera dubla

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Cod oferta: 013-50444
Print Friendly, PDF & Email
Perioada Loc in camera dubla
06.10.2019, 04.11.2019 1224 euro

Itinerariu

Teheran - Teheran – Kashan – Isfahan - Yazd – Pasargadae – Persepolis – Shiraz

Servicii incluse

transport cu avionul București- Teheran și retur Shiraz- București cu compania QATAR AIRWAYS, via DOHA;
8 nopti cu mic dejun si cina la Hoteluri de 3* si 4*: 3 nopti in Teheran la hotel de 4*, 2 nopti in Isfahan la hotel de 3*, 2 nopti in Yazd la hotel de 3* , 1 noapte in Shiraz la hotel de 4*;
tururile și vizitele menționate în program autocar/microbus categoria locala;
insotitor roman de grup;
ghizi locali vorbitori de limba engleză;
biletele de intrare la obiectivele din program;
transferuri aeroport- hotel- aeroport;

Servicii neincluse

taxele de aeroport (se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion), bagajul de cala, bagajul de mana si taxa de serviciu - 299 Euro/persoana;
taxa de viza electronică Iran si procesare acte, 95 euro/persoană;
Asigurarea de calatorie storno(recomandata) si asigurarea medicala (obligatorie);
bacsis pentru sofer si ghid, se va achita local aproximativ: 1 eur/persoana/zi pentru sofer si 2 eur/persoana/zi pentru ghid;

Program

Ziua 1. Bucuresti – Teheran via Doha
Intalnire cu insoțitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, ora 22:35, pentru imbarcare pe zborul companiei Qatar Airways QR 220 cu destinația Teheran, via Doha.

Ziua 2. Teheran

Sosire la Doha la ora 05:20. Decolare la ora 08:00 din Doha, zborul QR482 și sosire pe aeroportul din Teheran la ora 10:35.

Transfer la hotel și cazare.

Spre seara vom admira orașul strabatand podul TABI`AT (Podul Naturii), cu un design modern, care i-a adus numeroase premii in domeniu. Unind doua parcuri desparțite de o autostrad, podul se incadreaza perfect viziunii arhitectului sau, care și-a dorit a fi un loc de popas, nu doar de traversat. Cafenele intime și restaurantele cu specific internațional ii sporesc farmecul. Cazare și cina in Teheran.

Ziua 3. Teheran

Mic dejun. Vom incepe explorarea vibrantului oraș Teheran, capitala Iranului, cu PALATUL GOLESTAN, bijuterie arhitecturala din timpul dinastiei Qajar, aflat in patrimoniul universal UNESCO din anul 2013. Este un complex format din mai multe cladiri așezate pe trei laturi, intr-un parc cu alei, cu bazine cu apa și fantani arteziene, rezultatul a 400 ani de construcții și renovari.

Vizita palatului este continuata de o plimbare prin MARELE BAZAR, unde vom fi ademeniți de aroma condimentelor și fascinați de produsele artizanale. Secția de arheologie a MUZEULUI NAȚIONAL este urmatorul obiectiv al programului, unde vom putea admira o complexa colecție de obiecte din perioada preistorica pana in zilele noastre.

Continuam cu inegalabilul MUZEU AL BIJUTERIILOR, unde sunt expuse cele mai scumpe bijuterii din lume, colecționate de-a lungul mai multor secole, printre care și cel mai mare diamant roz din lume.

Cazare și cina in Teheran.

Ziua 4. Teheran – Kashan – Isfahan

Mic dejun. Plecare spre KASHAN, oraș a carui vizita turistica incepe cu FIN GARDEN (SHAH GARDEN). Acoperind mai mult de 2 ha, aceste frumoase gradini au fost construite intre sec. IV-X e.n. In perioada safavida au constituit reședința regala și loc de desfașurare a ceremoniilor regale, precum incoronarea regelui Esmaeel I, fondatorul dinastiei safavide. Armonia complexului cu fantani, copaci antici, foișoare, au determinat UNESCO sa il includa din 2011 in lista monumentelor protejate. Vizita se continua cu BAILE SULTANULUI AMIR AHMAD, un exemplu excepțional de baie iraniana, cu o arhitectura și decorațiuni unice. Este permis accesul pe acoperiș pentru a se admira domurile perforate de ochiuri de sticla. In imediata apropiere, BOROJERDIHA HISTORICAL HOUSE, va fi urmatorul nostru obiectiv. Casa a constituit darul de nunta al unui comerciant prosper, Haj Seyyed Hassan Borojerdi, pentru fiul sau. Nu vom rata nici TABATABAIES HOUSE, ce iși oglindește frumusețea istorica in bazine cu apa și fascineaza ochiul vizitatorului prin eleganța și frumusețea stilului architectural. Ultimul obiectiv il constituie AQA BOZORG MOSQUE și SEMINARUL KASHAN, folosit pentru rugaciune și predarea invațaturilor coranice de catre discipolii lui Haj Mullah Mahdi Naraqi (Aqa Bozog). Deplasare catre Isfahan.

Cazare și cina in Isfahan.

Ziua 5. Isfahan

Mic dejun. Incepem vizita orașului Isfahan, al treilea oraș ca marime din Iran. Fosta capitala in perioada sec. XVI-XVII e.n., cand se considera ca reprezinta jumatate din lume, Isfahan ne reamintește de gloria sa din perioada safavida prin monumentele din piața NAQSH-E JAHAN SQUARE, inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO: Palatul ALI QAPU, MOSCHEEA SHAH (MOSCHEEA REGALA), MOSCHEEA SHEIKH LOTFOLLAH. Toate aceste monumente iși datoreaza unicitatea și perfecțiunea vizionarului Shah Abbas I, care a adunat la curtea sa cei mai destoinici arhitecți și artizani ai Persiei și ai altor țari asiatice. Dupa vizitarea acestor obiective și a bazarului care le conecteaza, ne indreptam spre și PALATUL REGAL CHEHEL SOTUN, construit de Shah Abbas II, in mijlocul unui parc, pentru diferite recepții și banchete regale. Cina și cazare la Isfahan.

Ziua 6. Isfahan

Mic dejun. Dimineata vom vizita PODUL KHAJU, ce deține 23 de arcuri de-a lungul a 133m și pavilioane octogonale, de unde se pot admira priveliști uluitoare. Continuam vizita turistica cu CATEDRALA VANK, de confesiune armeana, localizata in cartierul Julfa. Catedrala și MUZEUL acesteia dovedesc importanța comunitații armene din Iran, meșteri iscusiți, carora șahul le-a permis refugiul lor și al familiei acestora, din calea prigoanei otomane bazate pe religie.

Ajungem apoi la MOSCHEEA JAMEH, una dintre cele mai vechi moschei din Iran, supusa unor continue procese de construcție, reconstrucție, renovari și extinderi, incepand cu anul 771 pana in sec. XX. In anul 2012 a intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO. Cina și cazare la Isfahan.

Ziua 7. Isfahan – Yazd

Mic dejun. Ne indreptam spre Yazd, centrul cultural și religios patronat de profetul Zoroastru, intemeietorul primei religii monoteiste din lume. Incepem vizita cu TEMPLUL DE FOC ZOROASTRIAN, ce pastreaza cu sfințenie flacara sacra, care are neincetat de un mileniu și jumatate.

In piața AMIR CHAKHMAQ vom admira cladirea de trei etaje dedicata memoriei imamului Hossein, al treilea imam, venerat de șiiți.

Urmeaza apoi vizita la MOSCHEEA JAMEH, un mixt incantator de stil azari și arhitectura persana clasica. Vom descoperi apoi, orașul vechi, cu straduțe inguste și intortocheate, incremenite in timp, de un farmec uluitor.

Inchiem programul cu o vizita la MUZEULAPEI, pentru a ne familiariza cu ingeniosul sistem de alimentare cu apa prin tradiționalele qanat-uri. Cina și cazare la Yazd.

Ziua 8. Yazd – Pasargadae – Persepolis – Shiraz

Mic dejun. In drumul spre Shiraz ne oprim in Pasargadae, prima capitala dinastica a Imperiului Ahemenid, ce se intindea in sec. VI i.H. din estul bazinului mediteranean și Egipt, pana la raul Indus, din India. Situl arheologic, aflat sub patronajul UNESCO, adapostește mormantul și ruinele palatului lui Cirus cel Mare. Urmatoarea oprire este la NAQSH-E RUSTAM, necropola a dinastiei ahmenide, cu patru morminte uriașe sapate in stanca, decorate cu basoreliefuri, ce aparțin lui Darius I (522-486 i.e.n.), Xerxes I (486-465 i.e.n.), Artaxerxes I (465-424 i.e.n.) și Darius II (423-404 i.e.n.). Ajungem la Persepolis,complex architectural inclus in patrimonial UNESCO, dovada a grandorii imperiului persan, construit pe perioada a 100 de ani, de catre trei generații de regi ahemenizi. Orașul, construit pe o terasa suprainalțata, se afla amplasat intr-un cadru natural deosebit. Maiestuoasa Poarta a Națiunilor, Apadana sau palatul audiențelor lui Darius și Xerxes, Tachar sau palatul privat al lui Darius, monumentalele basoreliefuri, sunt cateva din punctele de atracție ale complexului pe care le vom vizita.

Cina și cazare la in Shiraz.

Ziua 9. Shiraz

Mic dejun. Ne aflam in Shiraz, oraș situat la poalele munților Zagros, fosta capitala a Persiei sub dinastia Zand, in perioada 1750-1794. Renumit prin arta sa poetica, vinuri și gradini superbe, Shiraz impletește armonios trecutul architectural cu tradiția moderna. Vom incepe vizita noastra cu MOSCHEEA NASIR OL MOLK, cunoscuta drept Moscheea Roz, fascinanta prin jocul unic de culori și lumini dat de vitralii. Ne indreptam apoi catre CETATEA KARIM KHAN ZAND, din secolul al XVIII-lea, ce se impune in centrul orașului prin ale sale turnuri circulare. Trecem prin BAZARUL VAKIL, un vibrant centru comercial, pentru a vizita MOSCHEEA VAKIL, insemnat edificiu religios construit tot in perioada lui Karim Khan, ce folosea titulatura Vakil (Regent). Vizita noastra in Shiraz se va incheia cu doua mausolee, inchinate celor mai iubiți poeți persani: HAFEZ și SAADI,ale caror opere nemuritoare au intrat in patrimonial universal. Cina și cazare in Shiraz.

Ziua 10. Shiraz – Bucuresti via DOHA

Transfer la aeroport și imbarcare pe zborul companiei Qatar Airways QR477 cu decolare la ora 04:55. Sosire la Doha la ora 05:40 și decolare spre București la ora 06:50. Aterizare pe aeroportul Otopeni la ora 11:50.

Hoteluri:

Teheran: Hotel Parsian Enqhelab 4*, Tehran Province, Tehran, District 6, No 341, sau similar Teheran;
Isfahan: Hotel Setareh 3, Hafez St., Isfahan, sau similar.

Yazd: Hotel Mehr Traditional 3*, Yazd Province, Yazd, Lab -e- khandagh Alley, Qiam St., sau similar.

Shiraz: Hotel Zandiyeh 4*, Fars Province, Shiraz sau similar.

*Confirmarea hotelurilor se va afisa pe site cu minim 20 de zile inainte de calatorie.

Orar de zbor informativ

Bucuresti 00:35 – Doha 05:20/ Doha 08:00 – Teheran 10:35

Shiraz 04:55 – Doha 05:40/ Doha 06:50- Bucuresti 11:55

Compania Qatar Airways

*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Info viza Iran:

Documente necesare: pasaport valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara (fara stampila de intrare / iesire in/din Israel), fotografie recenta in format digital cu urmatoarele caracteristici obligatorii: color, format JPEG,marime maxima 240KB (dar nu mai mica de 10KB), format dreptunghiular (inaltimea mai mare decat latimea), pe fundal alb sau fara fundal, fara ochelari, expresie serioasa.

Important: Ministerul Afacerilor Externe din Iran isi rezerva dreptul de a solicita informatii suplimentare despre aplicanti in vederea posibilitatii acordarii vizei.

Note:

Grup minim 25 persoane.

Oferta turistica este parte integranta din contract.

Acte necesare: pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, ora plecarii, numele si numarul de telefon al ghidului se vor transmite cu 2 zile inainte de plecare.

Alocarea locurilor in avion se face la biroul de check-in. Locurile in autocarul/microbuzul de la destinatie se vor ocupa in functie de ordinea inscrierilor, ghidul roman va striga lista.

Persoanele care calatoresc singure pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, se va achita diferenta de single.

Agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu 2 zile inainte de data calatoriei. Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea oficial acordata, conform standardelor proprii si normelor in vigoare din tarile respective.

Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.

Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii. Tarifele recomandate vor fi transmise cu minimum 2 zile inainte de data plecarii.

Agentia foloseste in circuitele pe care le organizeaza ghizi romani autorizati. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in tarile proprii. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar. Ghizii locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, pot fi contractati contra cost, urmand ca ghidul roman sa efectueze traducerea.

Anumite hoteluri isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o copie a cartii de credit personale, drept garantie pentru cheltuieli suplimentare (minibar, seif, prejudicii aduse hotelului, etc), suma ce urmeaza a fi rambursata la plecare. De asemenea, in anumite destinatii, se solicita taxe de oras / statiune. Acestea se achita de catre turisti la receptia fiecarui hotel (informativ 2-6 euro/persoana/noapte).

Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a cerificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite).

Rezervare online pentru Circuit Iran 10 zile

Numele și prenume (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Telefon

Data de plecare

Modalitati de plata:

Mesaj (specificati aici dacă aveți cerințe, întrebări sau doriți mai multe detalii)

Ma abonez la newsletter

Aboneaza-te Gratuit si ai acces
la promotii si oferte speciale
Agentia de turism Bavaria Tour cu sediul in Bucuresti, zona Piata Romana, va ofera o varietate de pachete turistice precum circuite in Europa, oferte turistice in Africa, vacante in Asia si Orientul Mijlociu, Pelerinaj in Israel, sejururi exotice, vacante cu autocar sau avion, programe Senior Voyage. Aflati pe site-ul nostru impresii de calatorie si pareri despre agentia Bavaria Tour de la turistii nostri. Daca inca nu va numarati printre fericitii posesori de vacante de neuitat, va asteptam sa va inscrieti la newsletter ca sa primiti cele mai noi oferte. Echipa Bavaria Tour va ureaza cat mai multe vacante de neuitat!
Top 5 vacante vandute

SC Bavaria Concept Tour SRL | J40/3143/2018 | CUI RO 38970773 | Licenţa de turism nr. 377/19.12.2018 | Brevet Turism nr.10797/20.01.2006 - Badiu Camelia | Operator de date cu caracter personal nr. 31581
M.D.R.T. - 0800.86.82.82 |  A.N.P.C. - www.anpc.gov.ro | SOL 

Adresa: Bucuresti, Str. C.A. Rosetti, Nr 17 | Telefon: 0744.300.309 | Email: [email protected]

Copyright © 2022 Bavaria Concept Tour. Toate drepturile rezervate

generali eu-platesc BT
isoiso iso iso iso iso singa