Circuit Cipru 8 zile avion

Print Friendly
Circuit Cipru 8 zile avion
210 euro 159 euro
loc in camera dubla

Plecari 2017

30.11.2017, 30.12.2017

Plecari 2018

22.03.2018, 29.03.2018, 05.04.2018, 12.04.2018, 19.04.2018, 23.11.2018

Cod oferta: 014-36965

Program social valabil pentru seniori si non seniori, fara limita de varsta!
Pentru acest program nu se achita suplimentul de non-senior.

Tarif

Perioada Loc in camera dubla
03.10, 10.10, 19.10, 26.10.2017 199 euro
02.11.2017 179 euro
09.11, 16.11, 23.11, 30.11.2017, 22.03.2018 159 euro
29.03.2018 199 euro
05.04.2018 229 euro
12.04, 19.04.2018 269 euro

Itinerariu

Nicosia, Peninsula Karpaz, Kantara, Manastirea Sf. Andrei, Salamis, Manastirea Sf. Barnabas, Kyrenia, Bellapais, Famagusta, Paphos, Catedrala Hagia Sofia

Servicii incluse

- Bilete de avion dus-intors
- Transfer aeroport-hotel-aeroport
- Transport și excursii conform programului, cu autocare moderne
- Ghid vorbitor de limbă română
- Cazare hotel 3-4*
- Mic dejun tip bufet
- 4 Excursii GRATIS!
• Călătorie Famagusta
• Excursie Kyrenia
• Excursie Nicosia
• Excursie Salamina

Servicii neincluse

- Taxe de aeroport 115 euro/persoana
- Optional - Pachet excursii opționale: 99 euro / pers. pt: Peninsula Karpaz-Kantara cu pranz inclus; Excursie de jumate de zi Tara si Oamenii; Seara cipriota – Noapte la Taverna ( se rezerva DOAR la inscriere!)
- Optional - Pachet cina: 99 euro / pers ( se rezerva DOAR la inscriere!)
- Asigurare storno si medicala

Program

Circuit Cipru 8 zile avion

ZIUA 1: Sosire in Nicosia

Sosire Nicosia /Aeroport Ercan. Intalnire cu ghidul Dvs. la aeroport și deplasare catre hotelul din Famagusta. Al doilea mare oraș din nordul Ciprului (partea turceasca), oraș istoric , cultural și port al Coastei de Est a Ciprului. Se innopteaza in Famagusta.

ZIUA 2: Excursie de o zi in Famagusta (inclus).

Termenul grecesc „Ammochostos”inseamna „ascuns in nisip”. Din acest nume a evoluat in Evul Mediu Famagusta sau Magusa.

Acest frumos oraș-port cu aer mediteranean este considerat de mulți turiști orașul preferat datorita monumentelor și cladirilor bine conservate aflate in orașul vechi istoric.

Zidurile cetații venețiene din sec. al 16 lea sunt foarte bine conservate iar „Turnul lui Otello” ofera posibilitatea amintirii dramei ‘’Otello’’. Turnul de aici presupunandu-se ca este cel prezent in piesa lui Shakespeare.

La sfarșitul zilei, in timpul liber, veți avea ocazia sa descoperiți frumusețile Famagustei. Pe drum, in depozitul vamal liber, vizitam o firma de export de covoare. Se innopteaza in Famagusta.

ZIUA 3: Excursie de o zi la Peninsula KARPAZ – Kantara – (opțional + pranz inclus).

Astazi se viziteaza Peninsula Karpaz, aflata in partea de nord – est a insulei. Bogata in flora și fauna unica, aceasta zona este arie protejata.

Peisajele deosebite și plajele cu nisip auriu adauga plusul de frumusețe al acestei zone.

In continuare se viziteaza Manastirea Sf. Andrei, unul dintre cele mai importante locuri cu incarcare spirituala vizitate de creștinii ortodocși și foarte important pentru pelerinii greci.

Ne continuam deplasarea insoțiți de un peisaj idilic al satelor din Karpaz catre Castelul teuton Kantara, construit in Evul Mediu, la 630 m. Deasupra nivelului marii pentru a indeparta atacurile inamice. Dupa o vedere panoramica a peninsulei ne intoarcem la hotel și innoptam in Famagusta.

ZIUA 4: Salamis – Manastirea Sf. Barnabas – Kyrenia – (inclus).

Astazi descoperim’’ bijuteriile’’ insulei și ne deplasam catre Manastirea Sf. Barnabas. Sfant important pentru creștinii ortodocși din insula. Aici exista o zona muzeala și o foarte veche bisericuța asociata și cu mormintul sfintului.

Ne continuam deplasarea catre Salamina, un vechi oraș regat inca din epoca fierului.

Orașul Salamina, cel povestit de Homer, a fost capitala și mare metropola in perioada antica.

Vestigii romane remarcabile și deosebit de bine conservate se gasesc aici, inca odata facandu-se dovada stilului architectonic deosebit al perioadei romane.

Printre obiectivele principale demne de vazut din Salamis se numara gimnaziul, teatrul și alte cladiri de pe vremea romanilor care sunt foarte bine conservate și dau o buna viziune asupra arhitecturii epocii splendide in care au fost construite.

ZIUA 5: Excursie PAPHOS / Sudul Ciprului.

(Opțional + Pranz inclus: 79 euro/pers, nu intra in pachet) Astazi calatorim in sudul Ciprului catre Nicosia, un oraș divizat din centrul insulei mediteraneene.

Conform legislației internaționale, Orașul Nicosia aparține in totalitate Republicii Cipru, totuși, de la ocuparea Ciprului de Nord de forțele armate turce și proclamarea Republicii Turce a Ciprului de Nord, acesta nu mai exercita niciun drept de suveranitateasupra parții de nord a Nicosiei.

De atunci, orașul este imparțit de o „linie verde (Green Line)” supravegheata de forțele de pace ale Națiunilor Unite. Trecem „linia verde” și calatorim mai departe catre Ciprul de Sud catre Paphos.

Orașul Paphos, fondat in anul 1 400 inainte de Hristos, este considerat locul de naștere mitic al Zeiței Afrodita.

Vizitam biserica Agia Paraskevi, sub forma unei bazilici cu cinci cupole, care este una din cele mai importante biserici din Cipru.

In continuare vizionam vestitele mozaicuri și mormintele regale, morminte in stanca unice. Masa de pranz se servește la un restaurant tradițional.In timpul liber se poate vizita portul din Paphos și apoi se pleaca spre hotel. Se innopteaza in Kyrenia.

ZIUA 6: Excursie Kyrenia (inclus).

O excursie minunata in cel mai frumos oraș din Nordul Ciprului pentru a descoperi adevarate vestigii ale istoriei. Castelul Sf. Ilarion este cel mai bine conservat dintre cele trei castele ale cruciatilor si ofera panorama deosebita a parții de nord a insulei dar și a orașului.

Walt Disney s-a inspirat din arhitectura castelului pentru filmul sau „Alba ca Zapada și cei șapte pitici”.

Plecam la Bellapais, un mic sat din zona muntoasa așezata ca degetele unei maini din Kyrenia. Numele Bellapais vine din franceza „Abbaye de la Paix” , adica „manastire a pacii” .

Ruinele Manastirii Bellapais inca mai pastreaza stilul gotic și este descrisa ca fiind una dintre cele mai frumoase manastiri din Marea Mediterana .

In timpul liber se poate explora in continuare orașul sau se pot face face cumparaturi din Kyrenia, mai ales bijuterii și se poate servi masa .Intoarcere la hotel. Posibilitați de cumparare de articole de marochinarie la revenirea la hotel. Se innopteaza in Kyrenia.

ZIUA 7: Excursie NICOSIA ( inclus).

Astazi vizitam Nikosia, capitala Ciprului. Din anul 1974, prin Nicosia trece granița din partea turco-cipriota și cea greco-cipriota a statului imparțit.

(Aveți și posibilitatea sa vizionați de pe granița partea de sud a Nicosiei.) Ne strecuram pe straduțele intortocheate ale ultimei capitale divizate a lumii. Mergem la fortificațiile de aparare venețiene.

Vizionam Coloana venețiana, Moscheea Arabahmet din secolul al 17-lea (nu este deschisa in permanența), iar la sfarșitul zonei pietonale ajungem la o cladire, Moscheea Selimiye.

De fapt aceasta arata ca o biserica, dar dispune de doua minarete turcești.

Intr-adevar, acesta a fost construita in secolul al 13-lea ca și Catedrala Hagia Sofia și transformata de turci in anul 1570 intr-o moschee.

In continuare, vizitam doua vechi Caravanserai-uri : Buyuk Han și Kumarcilar Han din secolul al 17-lea. Posibilitați de cumparaturi de bijuterii. Cazare peste noapte in Kyrenia.

ZIUA 8: Intoarcerea in București.

Autocarul va va conduce la aeroport, in funcție de ora dumneavoastra de zbor.

Excursie Kyrenia
Descoperim’’ bijuteriile’’ insulei și ne deplasam catre Manastirea Sf. Barnabas, sfant important pentru creștinii ortodocși din insula.

Aici exista o zona muzeala și o foarte veche bisericuța asociata și cu mormintul sfintului. Ne continuam deplasarea catre Salamina, un vechi oraș regat inca din epoca fierului.

Orașul Salamina, cel povestit de Homer, a fost capitala și mare metropola in perioada antica.

Excursie Nicosia
Din anul 1974, prin Nicosia trece granița din partea turco-cipriota și cea greco-cipriota a statului imparțit. (Aveți și posibilitatea sa vizionați de pe granița partea de sud a Nicosiei.)

Ne strecuram pe straduțele intortocheate ale ultimei capitale divizate a lumii. Mergem la fortificațiile de aparare venețiene, vizionam Coloana venețiana, Moscheea Arabahmet din secolul al 17-lea (nu este deschisa in permanența), iar la sfarșitul zonei pietonale ajungem la o cladire, Moscheea Selimiye.

Excursie Famagusta
Acest frumos oraș-port cu aer mediteranean este considerat de mulți turiști orașul preferat datorita monumentelor și cladirilor bine conservate aflate in orașul vechi istoric.

Zidurile cetații venețiene din sec. al 16 lea sunt foarte bine conservate iar „Turnul lui Otello” ofera posibilitatea amintirii dramei ‘’Otello’’, turnul de aici presupunandu- se ca este cel prezent in piesa lui Shakespeare.

Excursie Salamis
Orașul Salamina, cel povestit de Homer, a fost capitala și mare metropola in perioada antica.

Vestigii romane remarcabile și deosebit de bine conservate se gasesc aici, inca odata facandu-se dovada stilului architectonic deosebit al perioadei romane.

Final Circuit Cipru 8 zile avion

Suplimente:
Taxa suplimentara pentru camera single: 159 euro / pers.
Pachet excursii opționale: 99 euro / pers.
Peninsula Karpaz-Kantara cu pranz inclus
Excursie de jumate de zi Tara si Oamenii
Seara cipriota – Noapte la Taverna
Pachet cina: 99 euro / pers

  • Pentru aceasta calatorie aveți nevoie de un pașaport valabil minim 6 luni de la data zborului de intoarcere. Rezervari in functie de disponibilitatea fiecarei date.
  • Nu sunt prevazute modicari in program sau hotel, dar organizatorul iși rezerva dreptul de a face acest lucru.

Circuit Cipru 8 zile avion

Insula, binecuvantata cu peste 320 de zile insorite pe an si ierni foarte calde, nu are nimic ostentativ sau sofisticat, ci doar frumusete, simplitate naturala si un stil de viata calm care pastreaza o atmosfera aproape patriarhala.

Cipriotii sunt deosebit de ospitalieri si mandri de traditiile lor si pe langa limba greaca, in magazine, hoteluri, la piata sau chiar in satele patrariarhale de munte, limba engleza e vorbita si de localnicii mai varstnici, pentru ca Cipru are o traditie de secole in primirea turistilor straini.

Rezervare online pentru Circuit Cipru 8 zile avion

Numele și prenume (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Telefon

Data de plecare

Modalitati de plata:

Mesaj (specificati aici dacă aveți cerințe, întrebări sau doriți mai multe detalii)

SC Bavaria Holiday Group SRL | J40/3367/2014 | RO 32947801 | Licenţa de turism nr. 7126/15.01.2016 | Brevet Turism nr.10797/20.01.2006 - Badiu Camelia | Operator de date cu caracter personal nr. 31581 Polita de asigurare Seria I nr 48981 din 09.05.2017 | M.D.R.T. - 0800.86.82.82 | A.N.P.C. - www.anpc.gov.ro 

Adresa: Bucuresti, B-dul Mihail Kogalniceanu nr 18, Sector 5 | Telefon: 021 / 310.75.11 | Fax: 021 / 311.55.46 | Mobil: 0744.300.309 | Email: [email protected]

mondial anat visa raiffeisen
anat iso