0744 300 309 / 0744 303 717 |
Aceasta oferta este expirata!
Vezi ofertele actuale

Circuit Cappadocia 8 zile

Garantia calitatii!
de la 150 €( + taxe 240 €)
persoana in camera dubla

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Cod oferta: 03-44662
Print Friendly, PDF & Email

Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!

Perioada Loc in camera dubla Supliment de single Reducere a 3-a persoana in camera Reducere copil 6-12 ani, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti;
11.05.2019, 25.05.2019 150 euro 105 euro 35 euro 45 euro
**26.04.2019 – Paste 320 euro 105 euro 35 euro 45 euro

Itinerariu

Estivall, Cappadocia – Patria Dervisilor Rotitori, Göreme, Konya, Antalya, Side, Manvgat

Servicii incluse

7 nopti de cazare la hotel de 4*/5*
7 mic dejun;
Transport avion Bucuresti-Antalya-Bucuresti;
Transfer aeroport-hotel-aeroport;
Transport autocar pe durata programului;
Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

Servicii neincluse

+ 240 € / taxa aeroport, 7 cine; Ghid local profesionist in Cappadocia; Ghid de limba romana; Orasele subterne din Cappadocia; Muzeul in aer liber Goreme; Dansul Dervisilor din Cappadocia; Valea Porumbeilor; Uchisar Panorama; Muzeul Mevlana.
*Pachetul se achita obligatoriu si sunt incluse deplasarile si intrarile la obiective.

Pachet premium flight – primele 5 randuri in avion 30 €/pers.
Excursiile opționale, pentru grup minim de 30 de persoane neincluse in pret;
Transferuri din tara la aeroport

Program

Ziua 1. București – Antalya

Intalnire in Aeroportul Otopeni pentru zborul spre Antalya. Urmeaza formalitațile vamale, imbarcarea, apoi zburam spre Antalya. In aproximativ 2 ore aterizam in Antalya și ajungem la hotel cu un autocar ultramodern. (Cazare si cina la Hotel 5* din zona Antalya )

Ziua 2. Antalya –Konya – Nevsehir

Mic dejun. Suntem nerabdatori sa pornim la drum și plecam spre Konya, important centru de pelerinaj religios pentru musulmani, cunoscut in special datorita poetului și filozofului Mevlana Celaleddin Rumi, care a fondat aici secta Sufi a Dervisilor Rotitori in secolul al XIII-lea. Vizitam muzeul care ii este dedicat, trecand superba Poarta a Dervisilor (Dervisan Kapsi), intram in gradina de trandafiri și gasim la capatul aleii mausoleul poetului.

Aflam de la ghidul nostru detalli din viața de zi cu zi a dervișilor sufi. In Konya sunt o sumedenie de medrese, școli teologice ale caror superbe cladiri merita atenția noastra. Muzeul Faianței (Karatay Medresisi), odinioara colegiu teologic, este astazi una dintre principalele atracții turistice din Konya. Pereții sunt placați cu frumoasa ceramica in stil Suljuk. Mai desoperim Muzeul Sculpturii (Ince Minareli Medrese), parcul Alaeddin Tepe amenajat pe situl vechii citadele, apoi ruinele Palatului Alaedin Kaykobad și impunatoarea moschee Aleadin Camii, una dintre cele mai vechi din lume, ridicata in secolul al XIII-lea dupa tradiția araba cu o bolta de lemn susținuta de 42 de coloane antice. Moscheea Aziziye, cu ornamentele sale in stil Baroc și doua minarete in stil Rococo, face nota discordanta in lumea musulmana, fiind o atracție de neratat pentru pasionații de raritați și ciudațenii.

Moment de ragaz:

Artera principala din orașul vechi este ticsita de restaurante și cafenele care de abia așteapta ca oaspeții insetați sa le calce pragul. Savureaza-ți ceaiul sau cafeaua la o terasa și admira in tihna peisajul citadin ce amintește de viața provinciala din vechiul imperiu otoman.

Dupa o scurta pauza de pranz, pornim din nou. In drumul nostru poposim la un vechi Kervansaray (caravanserai) intre Konya și Aksaray. Provocarea urmatoare este un adevarat labirint, vechiul oraș subteran Saratli (Kirkgoz). Exploram incaperile legate prin tuneluri inguste printre care identificam incaperile folosite ca magazine, locuințe, un hambar de grane, chiar și o crama. Ne indreptam spre Nevsehir și seara se incheie cu cina și socializare. (Cazare si cina in Nevsehir Hotel 4*).

Ziua 3. Goreme

Incepem periplul nostru cu Satul Goreme, care a fost votat drept unul dintre cele mai frumoase așezari rurale din lume de cateva reviste de calatorie. Cu fațadele lor de piatra, casele pe jumatate ingropate in rocile vulcanice ascund adevarate labirinturi subterane. Priveliștea selenara ne fura imaginația, mai ales ca cerul e patat de baloane cu aer cald. Majoritatea vizitatorilor aleg sa faca un tur cu balonul cald, principala activitate din aceasta regiune care a devenit și un fel de emblema turistica locala pentru aceasta regiune. Ne plimbam pe aleile din sat cu opriri la doua biserici: El Nazar și Sakli Kilise (Biserica Tainuita), apoi plecam pe drumul catre Muzeul in aer liber Goreme.

Moment de ragaz:

Ia-ți camera foto (și inima in dinți) și urca intr-un balon cu aer cald. Este realemente o experiența pe care n-o vei uita o viața. De la inalțime poți cuprinde vaile colorate in nuanțe de roz și galben ale dealurilor unduitoare, satele daltuite in munte, Valea Dragostei cu ale sale stanci in forma de ciuperci uriașe, vaile Devrent Pasabag și Goreme. Merita toți banii, parole! (Pe cheltuiala proprie).

Chiar la marginea satului Goreme se afla un sit din Patrimoniul UNESCO, Muzeul in aer liber din Goreme. Aici se ascunde in roca vulcanica un intreg complex monahal cu biserici rupestre și chilii ale calugarilor proto-creștini. Pereții așezamintelor adapostesc fresce fabuloase in stil bizantin. Complexul dateaza din secolele X-XII, cand Cappadocia era un important centru religios bizantin. Aici vom admira pe rand: Capela Marului cu fresca Inalțarii Domnului deasupra intrarii; Capela Sf. Barbara cu pereții interiori de un roșu-ocru, Biserica Șarpelui cu frescele reprezentandu-i pe Sf. Gheorghe și Sf. Onufrei, uimitoarele și superb restauratele fresce ale Bisericii Intunecate și intortocheata Biserica Tokali, cu a sa bolta acoperita complet de scene biblice. Plecam apoi spre Avanos, o mica localitate, faimoasa datorita meșterilor olari, unde vizitam un atelier de ceramica pentru a vedea la lucru unul dintre artizanii locului. Meșterul ne da ocazia sa ne murdarim pe maini, modeland lutul dupa pofta inimii. Dupa aceasta experiența telurica, pornim din nou, drumul spre hotel trecand pe langa Raul Kizilirmak. Oprim scurt pentru a surprinde cadre perfecte cu „Raul Roșu”. Revenim la hotel, unde savuram cina alaturi de companionii de calatorie. (Cazare si cina in Nevsehir hotel 4*).

Ziua 4. Orașele subterane

Ziua precedenta a fost un fel de aperitiv pentru a explora orașele subterane din regiune. Primii oameni care au inceput sa sape adaposturile subterane din regiune au fost hitiții, in Epoca Bronzului. Orașele subterane din Cappadocia și-au atins apogeul in epoca bizantina, secolele VI – VII, atunci cand creștinii din regiune au fost nevoiți sa se ascunda in subteran perioade lungi de timp pentru a scapa de arabi și invadatorii persani. Orașul subteran Kaymaklı este cel mai mare exemplu de acest fel din Cappadocia, cu un labirint de camere conectate prin tuneluri, care se intind pe opt niveluri. La fel de spectaculos, orașul subteran Derinkuyu este cel mai adanc adapost subteran din Cappadocia, și, de reținut, este mai puțin asaltat de turiști. E timpul sa ne reincarcam bateriile, luam masa la un restaurant local și ne racorim cu ceai aromat de fructe sau Salep.

Moment de ragaz:

Regiunea este faimoasa pentru artizanii locali, țesatori, meșteri ceramiști, bijutieri. Ne oprim la un magazin de covoare de unde poți cumpara un covor autentic anatolian lucrat manual, apoi vizitam o fabricuța de onyx, locul ideal pentru achiziția de suveniruri. Cu siguranța, piesele autentice iși vor gasi un loc special in casa ta ca obiect de decor.

Ultima reduta pentru aceasta zi este Uchisar, cu fortareața sa daltuita in stanca masiva, ce domina dealurile dimprejur și Valea Porumbeilor. Fortareața era folosita drept refugiu de catre protocreștini in perioada romana și bizantina. Ne intoarcem la hotel. Dupa cina, ne binedispunem asistand la o Ceremonie Sema, cu dansul Dervișilor Rotitori. (Cazare si cina in Nevsehir hotel 4*).

Ziua 5. Nevsehir – Antalya

Dupa micul dejun ne pregatim sa ne reintoarcem la baza si pornim catre Antalya. Drumul de coasta trece prin peisaje in care munții și marea nu au loc sa se desparta. (Cazare si cina la Hotel 5* din zona Antalya )

Ziua 6. Antalya–Excursie la cascada Karpuzkaldiran și shopping de voie

Dupa micul dejun, se anunța o zi fabuloasa. Plecam in excusie la spectaculoasa cascada Karpuzkaldiran. Merita osteneala pentru ca, priveliștea oferita de caderea de apa este un spectacol de o frumusețe rara. Avem ocazia sa surprindem cadre fabuloase de trimis acasa prietenilor și celor dragi. De aici revenim in Antalya. Avem toata ziua la dispozitie sa ne oprim la principalele atracții locale, sa batem la pas strazile pitorești și sa imortalizam locurile și momentele frumoase ale zilei. De incalzire, facem o scurta incursiune prin pitorescul cartier Kaleici. De aici ajungem la emblemele orașului, superbul Minaret Yivly, apoi la Turnul cu Ceas de la Kalekapisi. Merita sa facem o oprire și la cel mai notabil vestigiu roman din oraș – Poarta lui Hadrian. De aici, popasul urmator le este dedicat pasionaților de shopping, vom explora zona Portului Vechi, cu magazine atractive, aroma de cafea și mireasma de condimente plutind in aer, cu terase și cafenele cochete și o atmosfera vibranta, cosmopolita. Spre finalul turului, ne putem delecta cu arta autentica in galeriile de arta sau daca te fascineaza ambarcatiunile, poti admira zeci de veliere și yachturi moderne. Dupa amiaza, spre amurg, mai ramane timp de o plimbare de ramas bun și poze pe masura peisajului pe una din plajele imbaiate de razele blande ale soarelui. (Cazare si cina la Hotel 5* din zona Antalya )

Ziua 7. Antalya – Manvagat Boat Tour

Dupa micul dejun, ai toata ziua la dispoziția ta. Profita de plajele superbe ale stațiunii, de soare și de valurile Marii Mediterane, sau va propunem sa luați parte la excursia opționala Manavgat – plimbare cu vaporașul. (Cazare si cina la Hotel 5* din zona Antalya )

Ziua 8. Antalya

Mic dejun. Hoscakal, gorusuruz…! (La revedere, pe curand…!) Lasam in urma frumoasele locuri pe care le-am vizitat și ne indreptam spre aeroportul din Antalya pentru zborul spre casa

Bine de Stiut Pentru calatorie este necesar pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara

** plecare 26.04.2019, programul va avea 8 nopti de cazare

Grup minim 35 pers.

EXCURSII OPȚIONALE:

Seara turceasca – 29 EUR/pers
Manavgat Boat Tour (pranz inclus) – 29 EUR/pers
Plimbare cu balonul cu aer cald – 160 EUR/pers
Baie turceasca – Hamam – 29 EUR/pers

TEMPERATURI MEDII IN TIMPUL ZILEI

Octombrie – 27° C
Noiembrie – 23° C
Decembrie – 18° C

Conditii oferta

 
CONDITII DE PLATA (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):
- La inscriere se achita un avans minim de 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare
- Diferenta de 70% se achita cu cel putin 45 de zile inainte de data inceperii excursiei
 
CONDITII DE ANULARE (daca nu e specificat altfel in oferta primita pe e-mail si in contract):
- 30% penalizare pentru anularea cu mai mult de 45 de zile inainte de plecare
- 100% penalizare pentru anularea cu 45 – 0 zile inainte de plecare sau neprezentare la imbarcare
 
OBSERVATII:
- Persoanele care calatoresc singure si pentru care agentia nu gaseste partaj, nu achita suplimentul Single!
- Asigurarea storno (optionala) se poate incheia doar in aceeasi zi cu contractul de prestari servicii.
- Suplimentul de single pentru cazare nu include suplimentul de cazare pe ferryboat.
- Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor. (*valabil pentru ofertele cu transport avion)
- Numerele de telefon ale ghizilor sau şoferilor se vor comunica cu 2- 3 zile înaintea plecării, urmând a a ţine legătura cu aceştia pentru a vă informa privind situaţia concretă din ziua plecării (ora exactă a sosirii în oraşul dumneavoastră).
- Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii, odata achitat avansul turistul accepta conditiile de comercializare si penalizare din oferta.
- Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligatsă informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
- Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi.
- Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte lafrontieră).
- Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
- Unele obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.
- Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
- Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
- Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
- Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.

- Unele hoteluri nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
- Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 3 luni de la data terminarii calatoriei pentru destinatii din Uniunea Europeana si minim 6 luni de la data terminarii calatoriei pentru celelalte destinatii din afara Uniunii Europene.
- Pentru anumite transferuri, in functie de transportator, pe traseu se pot efectua transbordari (de ex. transferurile din Iasi, Piatra Neamt s.a.). De asemenea, anumiti operatori de transport au curse pana la Otopeni, turistii urmand a fi transferati ulterior la autogara cu shuttle bus
- Unele programe se pot realiza si cu mijloace de transport de capacitate mai mica (ex. microbuz, midi-autocar) in functie de numarul de participanti.
- In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi Carti de identitate si nici Certificatul de casatorie ca act doveditor al identitatii.
Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Rezervare online pentru Circuit Cappadocia 8 zile

Numele și prenume (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Telefon

Data de plecare

Modalitati de plata:

Mesaj (specificati aici dacă aveți cerințe, întrebări sau doriți mai multe detalii)

Ma abonez la newsletter

Aboneaza-te Gratuit si ai acces
la promotii si oferte speciale
Agentia de turism Bavaria Tour cu sediul in Bucuresti, zona Piata Romana, va ofera o varietate de pachete turistice precum circuite in Europa, oferte turistice in Africa, vacante in Asia si Orientul Mijlociu, Pelerinaj in Israel, sejururi exotice, vacante cu autocar sau avion, programe Senior Voyage. Aflati pe site-ul nostru impresii de calatorie si pareri despre agentia Bavaria Tour de la turistii nostri. Daca inca nu va numarati printre fericitii posesori de vacante de neuitat, va asteptam sa va inscrieti la newsletter ca sa primiti cele mai noi oferte. Echipa Bavaria Tour va ureaza cat mai multe vacante de neuitat!
Top 5 vacante vandute

SC Bavaria Concept Tour SRL | J40/3143/2018 | CUI RO 38970773 | Licenţa de turism nr. 377/04.07.2023 | Brevet Turism nr.10797/20.01.2006 - Badiu Camelia | Operator de date cu caracter personal nr. 31581
M.D.R.T. - 0800.86.82.82 |  A.N.P.C. - www.anpc.gov.ro | SOL 

Adresa: Bucuresti, Str Banu Antonache, 40-44, Et 1 | Telefon: 0744.300.309 | Email: [email protected]

Copyright © 2024 Bavaria Concept Tour. Toate drepturile rezervate

generali eu-platesc BT
iso iso iso iso iso iso singa