Blog Bavaria Tour

Postari recente

Agentia de turism Bavaria Tour bagaj de cabina Bavaria tour pareri Calatorii Circuite avion Craciun Giza Glacier National Park impresii bali impresii turisti impresii turisti Agentia de turism Bavaria Tour Marea Moarta Moonlight Rainbow Pareri Austria Pareri Canada Pareri Cehia pareri china Pareri Coreea de Sud Pareri Dubai Pareri Egipt Pareri Franta Pareri Germania Pareri Grecia Pareri India Pareri Italia Pareri Japonia Pareri Maldive Pareri programe Exotice Pareri Turcia plaja Revelion Romania San Marino Seul shopping Sibiu Spania SUA Taj Mahal turisti Ungaria vacanta Vacante Valencia Venetia

Categorii

Arhiva

Piata de Craciun

Povestea pieţelor de Crăciun

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Piaţa de Crăciun este o piaţă amenajată stradal sau în diferite centre pietonale şi este asociată cu celebrarea Crăciunului, una dintre cele mai importante sărbători de peste an. În mod normal, acesta se deschide cu aproximativ o lună înainte de marea sărbătoare a naşterii lui Iisus.

Pieţele de Crăciun au apărut în Germania, Austria, Nordul Italiei, Tirolul de Sud şi în regiuni din Franţa. Ulterior, ideea pieţelor de Crăciun s-a extins şi în multe alte ţări. Istoria pieţelor de Craciun începe încă din Evul Mediu, în regiuni vorbitoare de limbă germană din Europa și în multe părți ale fostului Imperiu Roman. „Piaţa Decembrie” din Viena datează încă din 1294 şi putem spune că a fost un fel de precursor pentru piaţa de Crăciun.

În prezent, putem întâlni pieţe de Crăciun în multe ţări din Europa, inclusiv în România, multe dintre acestea fiind şi centre de interes turistic. 2007 este anul în care s-a dat startul pieţelor de Crăciun şi la noi în ţară, prima fiind organizată la Sibiu. În 2013, Piaţa de Crăciun din Sibiu a ajuns în „top 15 cele mai frumoase pieţe de Crăciun din Europa”.

Piaţa de Crăciun înseamnă zeci de căsuţe şi tarabe frumos decorate cu beteală, ghirlande şi beculeţe, care îşi aşteaptă vizitatorii. În pieţele de Crăciun, ne putem delecta papilele gustative cu prăjituri tradiţionale de Crăciun, turtă dulce, bomboane diverse şi colorate, fructe confiate sau caramelizate, cu diferite preparate tradiţionale şi locale, vin fiert sau diferite alte băuturi calde etc. Pe toată perioada acestor pieţe, au loc zeci de spectacole cu muzică dedicată Crăciunului şi colinde, piese de teatru etc. Sunt amenajate locuri de joacă pentru copii, sunt impodobiţi brazi şi sunt organizate evenimente prin care sunt împărţite daruri.

Dacă v-am captat atenţia şi doriţi să descoperiţi magia pieţelor de Crăciun, Bavaria Tour are o ofertă bogată cu circuite dedicate pieţelor de Crăciun din Germania, Austria, Cehia, Italia, Franta, Ungaria. Puteţi să optaţi pentru un circuit de 7 zile în Europa Centrală.

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×