Blog Bavaria Tour

Postari recente

Agentia de turism Bavaria Tour bagaj de cabina Bavaria tour pareri Calatorii Circuite avion Craciun Giza Glacier National Park impresii bali impresii turisti impresii turisti Agentia de turism Bavaria Tour Marea Moarta Moonlight Rainbow Pareri Austria Pareri Canada Pareri Cehia pareri china Pareri Coreea de Sud Pareri Dubai Pareri Egipt Pareri Franta Pareri Germania Pareri Grecia Pareri India Pareri Italia Pareri Japonia Pareri Maldive Pareri programe Exotice Pareri Turcia plaja Revelion Romania San Marino Seul shopping Sibiu Spania SUA Taj Mahal turisti Ungaria vacanta Vacante Valencia Venetia

Categorii

Arhiva

Orașul Interzis2

Iata si cel mai activ turist al nostru – Alexandru C. – Jurnal de calatorie China partea I

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Alexandru C. a fost in Circuitul Toata China 27 zile si a avut amabilitatea si rabdarea sa ne impartaseasca impresiile Dumnealui precum si nenumarate poze pe care le vom adauga de acum inainte si pe site la sectiunea Circuite China.

Va multumim!
Echipa Bavaria Tour :)

Iata si impresiile (cu poze):

Marele Zid Chinezesc este o construcție strategică de mii de kilometri lungime, cu rol de apărare. Zidul a fost construit cu scopul de apărare a graniței imperiului chinez contra atacurilor popoarelor nomade din nordul Chinei. Este o construcție gigantică considerată după volum ca cea mai mare de pe glob, cu o lungime de 21.196,18 km. Prima porțiune a zidului a fost construită probabil în a doua jumătate a secolului V î.Hr, în timpul dezbinării Imperiului chinez (475 – 221 î.Hr.) cu scop de apărare împotriva nomazilor din nord. În anul 214 î.Hr., împăratul Qin Shi Huangdi permite să se construiască prima parte a zidului de la fluviul Galben ca apărare față de poporul nomad Xiongnu (numiți în Europa huni). Spre deosebire de zidul construit mai devreme care se întinde și în văi, zidul acesta era construit numai pe crestele munților. Din lipsă de argilă s-a folosit la construcția zidului numai piatră așezată pe straturi. Din acele timpuri zidul a fost mereu reclădit, atingând în timpul dinastiei Ming lungimea maximă. Grosimea zidului este foarte diferită, astfel de exemplu în regiunea Peking, zidul are o grosime între 4 și 8 m, la coama zidului 8, iar la bază 10 m grosime. La intervale de câteva sute de metri s-au construit turnuri de 12 m înălțime cu rolul de observare, transmitere de semnale și depozit de arme. Se apreciază ca ar fi existat cca. 25.000 de asemenea turnuri integrate în zid și 15.000 de turnuri pentru semnalizare.

Marele Zid ChinezescMarele Zid Chinezesc5 Marele Zid Chinezesc3 Marele Zid Chinezesc2 Marele Zid Chinezesc1 Marele Zid Chinezesc6 Marele Zid Chinezesc7

Podul de Șaptesprezece Arcuri, situat foarte aproape de insula Nanhu, în lacul Kunming. Are o mărime de 150 m și lățime de 8m. Este decorat cu 540 lei sculptați în diferite poziții. Podul este o replică a podului Marco Polo situat la 15 km sud-est de Pekin.

Podul de Șaptesprezece Arcuri

Palatul de Vară ( Grădina sănătății și Armoniei) este o grădină situată la 12 km de Pekin. Din 1998 este considerat Patrimoniul Comun al Umanității.
Palatul este situat în mijlocul unui parc de aproape 300 hectare, pe malul lacului Kunming. A fost în principiu construit în anul 1750 de împăratul Quianlong. În 1860 palatul a fost complet distrus de trupele franceze și britanice. A fost restaurat și împodobit de de împărăteasa Cixi în anul 1899. Împarăteasa l-a folosit ca rezidență temporală din 1901 și a fost sediul guvernului până în 1908.

Grădina sănătății și Armonieipalatul de vara

DSCN4603

Barca de Marmură. Original a fost construită cu marmura si sticlă (în ziua de astăzi mare parte este construita din lemn) și era folosita de Cixi pentru a petreceri. Construcția acetei barci a fost finanțată cu bugetul destinat pentru a renova marina imperială.

Barca de Marmură

Marele Coridor, o trecătoare cu acoperiș de mai mult de 750 m lungime. Împărăteasa Cixi a ordonat să se construiască acest corridor pentru a se putea mișca prin palat fără să fie afectată de timpul urât de afară. Tavanul coridorului este decorat cu peste 14 mii picturi sau scene din istoria Chinei.
Marele Coridor
DSCN4571
DSCN4578
 Piata Tiananmen este o piata mare, situata în centrul orasului Beijing, China. Este numita după poarta Tiananmen (Poarta pacii ceresti) situata la nord de piata, pe care o separa de la Orasul Interzis. Piata Tiananmen este cea mai mare piata din lume (440.000 m2 – 880 × 500 m ).
Piata Tiananmen Orașul Interzis a fost palatul imperial chinez din timpul dinastiei Ming până la sfârșitul dinastiei Qing. Construit între 1406-1420, complexul este format din 980 de clădiri și acoperă 720,000 m2. Complexul palatului exemplifică arhitectura tradițională a palatului chinezesc, și a influențat evoluțiile culturale și arhitecturale ale Asia de Est dar și a altor locuri.
Orașul Interzis

Orașul Interzis1

Orașul Interzis2

Templul cerului este un complex de clădiri taoiste în sudul Beijingului. Acesta era vizitat de către împărații dinastiilor Ming și Qing pentru ceremonii anuale de rugăciune către Cer pentru o recoltă bună. Complexul, numit inițial Templul cerului și al pământului, a fost construit între 1406 și 1420, pe vremea Împăratului Yongle, responsabil și de construcția Orașului interzis sau Palatul Imperial Chinezesc. Complexul a fost extins și numit Templul cerului în timpul Împăratului Jiajing, în secolul XVI. Acesta a mai construit încă trei temple: Templul soarelui în est, Templul pământului în nord, și Templul lunii în vest.

Templul cerului

Templul Shaolin este un vechi templu, vechi de peste 1.500 de ani, aflat pe muntele Songshan din China, loc de apariție a numeroase stiluri și școli de arte marțiale. Un călugăr venit din India, Bodhidharma, a adus aici budismul, învăţându-i pe chinezi cum să parcurgă calea spre iluminare. Tot el i-a învăţat pe discipolii săi să lupte, pentru a se menţine sănătoşi şi pentru a se putea apăra.

 

DSCN4795

Templul Calului Alb sau Báimǎ Si este un templu budist din orașul Luoyang, provincia Henan, China. Conform tradiției, acesta este cel mai vechi templu budist de pe teritoriul Chinei. Conform unei legende mai vechi, într-o noapte împăratul Ming di, din dinastia Han, a avut un vis în care îi apărea în fața sa o făptură din aur. A doua zi și-a chemat toți miniștri și le-a povestit visul. Unul dintre ei a spus că ar putea fi voba despre Buddha Shakyamuni, cel venerat în India. Împăratul a trimis imediat o delegație în India cu scopul de a afla mai multe informați. Delegația s-a întors împreună cu doi călugări budiști, câteva statuete reprezentândul pe Buddha, și câteva sūtre. Mulțumit de învățăturile acestei religi, în anul 68 d.Hr, Ming di a ordonat construcția Templului Calului Alb, primul templu budist din China. Numele templului a fost dat în onoarea a doi cai albi ce i-au purtat pe cei doi călugări.

 

Templul Calului Alb

Grotele Longmen reprezintă un complex de altare, statui și temple budiste, aflate la 12,5 km de orașul Luoyang, provincia Henan, din China. Grotele Longmen au fost săpate în calcar, în munții Xiangshan și Longmen, pe malul de est și de vest al râului Yi. Numele de longmen înseamnă poarta dragonului, deaoarece grotele au forma a două dealuri prin care trece râul Yi, marcând astfel intrarea dinspre sud în Luoyang. Complexul cuprinde aproximativ 2.345 de grote, unde există 100.000 de statui și basoreliefuri ce reprezintă diferite divinități din mitologia budistă. Există, de asemenea, peste 60 de pagode din piatră, 2.500 de inscripți și simboluri budiste și 10 temple săpate în stâncă. Împăratul Xiaowen (471-499 d.Hr) din dinastia Wei de Nord, a decis să mute capitala de la Datong la Luoyang. În anul 493, împăratul decide excavarea și sculptarea grotelor după modelul celor din fosta capitală. Acest proces a avut loc între anii 493-1127, și a avut loc în patru etape. Prima etapă a avut loc între anii 493-534, în timpul dinastiei Wei de Nord. Atunci au fost săpate primele peșteri, cea mai veche fiind Guyang, iar în anul 478 au fost realizate primele sculpturi. A doua etapă a avut loc între anii 534-626, în timpul dinastiilor Sui (581-618) și începutul dinastiei Tang (618-907). În acest timp au fost săpate alte grote precum Yaofang. A treia etapă a avut loc între anii 626-755, în timpul dinastiei Tang, când budismul s-a dezvoltat foarte mult și devenit religie de stat. Atunci au fost săpate noi grote precum Jinan și Ganjing, dar cea mai importantă realizare este construcția templului Fengxian. Templul a fost construit între anii 672-676, din ordinul împărătesei Wu Zetian, și este celebru pentru cele 9 statui uriașe ale sale, cele mai mari din tot complexul. Cea mai mare statuie îl reprezintă pe Buddha Vairocana și are o înălțime de 17 metri. A patra etapă și ultima a avut loc între anii 755-1127, spre sfârșitul dinastiei Tang și începutul dinastiei Song (960-1279).

 

Grotele Longmen

DSCN4949Pagoda Gastei Salbatice – aceasta pagoda budista este cel mai vechi lacas de cult al orasului si unul dintre simbolurile orasului. Construit in sec. al VII-lea d.Hr., in timpul dinastiei Tang. Initial avea cinci niveluri. Ulterior au mai fost adaugate inca trei. In interior se afla statute ale lui Buddha aduse de pe tot teritoriul Chinei si din India, tara de origine a acestei religii, precum si texte sacre in limbile chineza si sanscrita. Pagoda originala a fost construit în timpul domniei împăratului Gaozong de Tang (649-683), avand o înălțime de 54 de m. Totusi această construcție de pământ bătătorit cu o fațadă exterioara de piatră s-a prăbușit cinci decenii mai târziu. Împărăteasa Wu Zetian a reconstruit pagoda și a adăugat cinci noi nivele până în anul 704. Un cutremur puternic in 1556 a deteriorat puternic pagoda și a redus-o cu trei etaje, la înălțimea actuală de sapte etaje. Întreaga structură se inclina foarte vizibil (mai multe grade) catre vest.

Pagoda Gastei Salbatice

DSCN4977

Tang Dinasty Show

 

Tang Dinasty Show

DSCN5052

Armata de teracota sau „războinici de teracota si cai” este o colecție de sculpturi de teracota care reprezinta armatele lui Qin Shi Huang, primul imparat al Chinei. Este o formă de artă funerară find îngropata cu împăratul in 210-209 î.Hr. și al cărui scop a fost de a-l proteja pe împărat in viața de după moarte. Statuile, datând aproximativ de la sfârșitul secolului al treilea î.en au fost descoperite in 1974 de către fermierii locali din Lintong District, Xi’an, provincia Shaanxi. Statuile variază in înălțime în funcție de rolurile lor, cele mai inalte fiind generalii. Statuile reprezinta războinici, care și cai. Conform estimărilor din 2007 cele trei gropi care conțin Armata de teracota cuprind mai mult de 8.000 de militari, 130 de care cu 520 de cai si 150 de cai de cavalerie, din care majoritatea au rămas îngropate în gropi in apropiere mausoleu Qin Shi Huang. Alte statui de teracota găsite in alte gropi, reprezinta personaje civile inclusiv funcționari, acrobați și muzicieni.
Armata de teracota
Turnul ceasului
DSCN5150
Muzeul celor trei defilee
Muzeul celor trei defilee
Marea sala a poporului
Marea sala a poporului
Centrul orasului Chongqing
Centrul orasului Chongqing.
Orasul fantomă Fengdu este un complex mare de altare, temple și mănăstiri dedicat vietii de apo,i situat pe muntele Ming, din regiunea Fengdu. Este situat la aproximativ 170 km în aval de Chongqing pe malul nordic al râului Yangtze. După construirea Barajului Trei Defilee și ridicarea nivelului apei a fost separat de orașul de Fengdu care a fost reconstruit mai sus pe munte pe partea de sud a râului. Conform legendei Fengdu a primit numele de oraș fantomă în timpul dinastiei Han de Est, atunci când doi oficiali imperiali, Yin Changsheng și Wang Fangping, au venit la munte Ming pentru a practica taoismul și au devenit nemuritori. Combinația din numele lor, Yinwan, înseamnă „rege al Iadului”, și acesta fost începutul concentrarii site-ului pe lumea de dedesupt. Multe dintre temple și altare arata picturi și sculpturi de oameni care au fost torturați pentru păcatele lor.

Orasul Fantoma

DSCN5323
DSCN5390
Conform credințelor chinezi morții trebuie să treacă trei teste înainte de a trece la viața viitoare. În primul rând ei trebuie să treacă „Podul neputinței”. Acest pod de piatră a fost construit în timpul dinastiei Ming și este un test de bine și de rău. El are trei arcade și doar cel din mijloc este folosit pentru testarea persoanelor. Există diferite protocoale pentru trecerea podului în funcție de sex, vârstă, stare civilă. La pod demonii permit sau interzic trecerea. Cel bun poate să trece în timp ce cel rău va fi împins în apă.
Statuia lui Budda prezent, trecut si viitor
DSCN4977
Temlu construit in peretele fluviului Yang tze zona celor trei defilee.
DSCN5412
Lingyin Temple este un templu budist al sectie Chan, situat la nord-vest de Hangzhou. Este unul dintre cele mai mari și mai bogate temple budiste din China, și conține numeroase pagode si grote budiste. Manastirea a fost infiintata in anul 328 d.Hr., în timpul dinastiei Jin de Est de către călugăr Hui Li, care a venit din India. In momentul de vârf, în timpul Regatului Wu Yue (907-978), templul cuprindea nouă clădiri cu mai multe etaje, 18 pavilioane, 72 sali, mai mult de 1300 de dormitoare comune, locuite de mai mult de 3000 de călugări. Multe dintre bogatele sculpturi budiste din grotele Feilai Feng și munții din jur datează, de asemenea, din această perioadă.
DSCN5529
Budda din piatra alba adus din India
DSCN5564
Pagoda Liuhe, literal Pagoda celo Șase Armonii , este o pagodă multi-etajata din sudul Hangzhou. A fost construita inițial în 970 d.Hr., în timpul dinastiei Song de Nord (960-1127), distrusa în 1121, și reconstruita complet de 1165, în timpul dinastiei Song de Sud (1127-1279).
DSCN5592
Wuzhen, un oraș lacustru vechi de 1300 de ani, situat pe cursul inferior al fluviului Yangtze, este în centrul triunghiului de aur format din Shanghai, Hangzhou și Suzhou. Acoperind o suprafata de 71.19 km2 (27.49 sq mi), Wuzhen are o populație totală de 60.000, din care 12.000 sunt rezidenți permanenți.
DSCN5617
Humble Administrator Garden este o grădină de renume din China în Suzhou. Avand 51950 m2, este cea mai mare gradina din Suzhou și este considerata de unii a fi cea mai frumoasa grădină, din sudul Chinei. În 1513, Wang Xiansheng, un emisar imperial și poet al dinastiei Ming a creat o grădină pe locul Templului Dahong care a fost ars în timpul cuceririi Ming. În 1510, el sa retras la casa lui natală din Suzhou cu ocazia mortii tatălui său. Grădina conține numeroase pavilioane si poduri realizate între un labirint de piscine conectate și insule.
DSCN5682
Pagoda de pe Dealul Tigrului, oficial Pagoda Yunyan, [este o pagoda chinez situata in Suzhou. Este numita si „Turnul din China. A fost pagoda fostului Templu Yunyan. Construcția a început în 907 si a fost finalizata in 961, în timpul dinastiei Song. Etajele superioare ale pagodei au fost adaugate în timpul domniei împăratului Chongzhen (1628-1644), ultimul împărat al dinastiei Ming.Pagoda Yunyan se ridică la o înălțime de 47 de m. Pagoda are șapte etaje și este octogonală în secțiune transversală, a fost construita cu o structură de zidărie care imita pagodele din lemn-structurat predominante la momentul respectiv. În mai mult de o mie de ani pagoda s-a inclinat treptat. Pagoda este inclinata cu aproximativ 3 grade (din cauza spargerii a două coloane de susținere si pentru ca fundația initiala este jumătate pe stanca și cealaltă jumătate pe sol).
DSCN5691
Gradina Maestrului Nets din Suzhou este printre cele mai frumoase grădini din China. Gradina Maestrului Nets numita si Sala celor Zece Mii de Volume, a fost construita pentru prima dată în 1140 de către Shi Zhengzhi inalt functionar guvernamental din timpul dinastieiSong de Sud. Shi Zhengzhi a fost inspirat de viața simplă și solitar a pescarilor chinezi descrisa în scrierile filosofice. Gradina de 5400 mp este împărțita în doua secțiuni Est și Vest. Partea de est este zona rezidentiala, in timp ce gradinile sunt situate în partea de vest. Clădirile sunt construite aproape de apa, pentru a da iluzia de marime bazinului. Clădirile mici sunt situate pe pietre sau piloni direct pe suprafața apei în timp ce clădirile mari sunt separate de bazin de curti plantate cu arbori pentru a ascunde dimensiunea lor.
DSCN5728
Zhouzhuang este un oraș situat la 30 km sud-est de Suzhou. Este una dintre cele mai renumite localități lacustre din China, menționata pentru casele de locuit antice bine conservate și punctele de belvedere spectaculoase. A fost numita „Venetia Orientului”. În Perioada de primăvară și de toamnă (770 BC-476 BC), Zhouzhuang Suzhou a facut parte din fieful Yaocheng și era numit Zhenfengli. După ce a fost donatTemplului Full Fortune (Quanfu) de catre Zhou Digong, un budist foarte devotat, în 1086 în timpul dinastiei Song de Nord (960-1127), Zhouzhuang a primit numele actual.
DSCN5777
Templul lui Buddha de Jad este un templu budist din Shanghai. A fost fondat în 1882, cu două statui de jad ale lui Buddha aduse la Shanghai din Birmania pe mare. Acestea au fost un Buddha asezat (1,95 metri înălțime, 3 tone), și un Buddha culcat mai mic, reprezentând moartea lui Buddha. Templul acum conține si un Buddha culcat mult mai mare din marmură, donat din Singapore. În timpul domniei împăratului Guang Xu în timpul dinastiei Qing (1875-1908), Hui Gen, un stareț de la Muntele Putuo a fost într-un pelerinaj in Tibet si Birmania. În timp ce era acolo, domnul Chen Jun-Pu, un rezident chinez în Birmania, a donat cinci statui de jad ale lui Buddha lui Hui Gen, care a transportat doua dintre ei înapoi la Shanghai. Aici Hui Gen a construit un templu cu fonduri donate, și a murit la scurt timp după aceea.
DSCN5818
DSCN5839
DSCN5969 DSCN5988 DSCN6012 DSCN6018 DSCN6034
Yu Garden, Gradina Fericirii este situata lângă Templul Orașului lui Dumnezeu în nord-est a Vechiului Shanghai. O piesa centrală este piatra veche Currow un bolovan poros de 3,3 m, 5 tone. Zvonurile despre originea sa includ povestea că a fost menit pentru palatul imperial din Beijing, dar a fost salvat după ce barca s-a scufundat în largul Shanghai. Yu Garden a fost conceputa pentru prima dată în 1559 în timpul dinastiei Ming de Pan Yunduan ca un omagi pentru tatăl său, ministrul Pan En, la bătrânețe. Pan Yunduan a început proiectul, după ce a picat unul dintre examenele imperiale, dar numirea sa ca guvernator al Sichuan a amânat construcția cu aproape douăzeci de ani, până în 1577. Gradina a fost cea mai mare si mai prestigioasa din epoca sa în Shanghai. Grădinile au suferit pagube de mai multe ori în timpul secolului al 19-lea. În timpul primului război Opiumului, armata britanica a folosit Ceainaria Huxinting ca bază de operațiuni, în 1842 în timpul Rebeliunii Taiping , Societatea Săbiilor Mici si-a stabilit sediul în Sala Dianchun; la momentul in care trupele Qing au recuperat grădina, structurile originale au fost aproape toate distruse. Ele au fost avariate din nou de către japonezi în 1942, înainte de a fi reparate de către guvernul de la Shanghai intre 1956 – 1961, au fost deschise pentru public în 1961 și declarate monument național în 1982.
DSCN6045
Dealul Elefantului este un simbol al orașului Guilin. A primit acest nume deoarece seamana elefant care bea apa. Deschiderea rotunda care este sub trompa elefantului este cunoscuta ca Pestera cu Luna in Apa, deoarece noaptea reflexia Lunii poate fi văzut prin arcul pesterii da impresia ca luna este sub apă și plutește la suprafața apei, în același timp.
DSCN6108
Pagoda Lunii (pagoda chinezeasca din lemn) octogonala, cu șapte etaje este conectata printr-un tunel subacvatic de Pagoda Soarelui (pagoda indiana din cupru) care are 41m inaltime, fiind cea mai inalta pagoda de cupru din lume și una dintre puținele pagode din lume cu un lift.
DSCN6131
Pestera Flautului de Trestie – este o peșteră naturala in calcar, cu iluminare multicolora și a fost una dintre atracțiile cele mai interesante din Guilin de peste 1200 de ani. Are peste 180 de milioane de ani. Pestera a primit numele de la tipul de trestie care crește afara si din care pot fi făcute fluiere melodioase. Pestera Reed Flute contine un număr mare de stalactite, stalagmite și formațiuni de rocă în forme ciudate si minunate. În interior, există mai mult de 70 de inscripții scrise cu cerneală, care pot fi datate in 792 d.Hr., în timpul dinastiei Tang. Aceste inscripții vechi relateaza că acesta pestera a fost un punct de atracție în Guilin din cele mai vechi timpuri. A fost redescoperita în anii 1940 de către un grup de refugiați care fugeau de trupele japoneze.
DSCN6200 DSCN6201
Formatiuni carstice pe malul raului Li – Balena
DSCN6337
DSCN6385
Templul celor Sase Arbori Banyan (smochini) este un templu budist antic construit inițial în 537 în timpul dinastiei Liang în Guangzhou. A fost inițial numit Templul Baozhuangyan, dar în timpul dinastiei Song de Nord, un scriitor numit Su Shi a scris inscripția Liu Rong (sase arbori banyan), din cauza celor șase smochini pe care i-a văzut acolo.Templul a fost ars și reconstruit în dinastia Song de Nord. Pagoda Floarei, structura principală a templului, a fost construita în 1097, și a fost denumita astfel datorita exteriorului sau plin de culoare. Pagoda Floare a avut initial o bază pătrată, dar i-a fost facuta o bază octogonală dupa ce a fost reconstruita în 1097. A fost reconstruit din nou în 1373, după un alt incendiu în perioada imediat următoare dinastiei Ming, și restaurată în 1900.
DSCN6396
Academia Familiei Chen este un templu academic în Guangzhou (Canton), China construit de 72 de clanuri Chen ca centru pentru cazarea și pregătirea juniorilor lor pentru examenele imperiale din 1894, din timpul dinastiei Qing. Academia Familiei Chen este un complex simetric format din 19 cladiri cu nouă săli și șase curți. O mare colecție piese de arta din China de sud, de exemplu, sculpturi in lemn si ceramica, pot fi găsite în structura. Academia Familiei este notabil pentru decorarea bogată interioara si exterioara pe aproape fiecare grinda, creasta, perete și coloana.Intrarea principala are 27.56 metri lățime și 14,91 m adâncime avand 17 coloane, toate decorate cu flori și figuri. Acestea fac Academia Familiei Chen o mare colecție de sculptură în lemn, sculptură în piatră, in cărămidă, ceramică, ipsos și gravură in fier.
DSCN6417
DSCN6407
Ruinele Catedralei St. Paul se referă la ruinele unui complex din secolul 16 din Macao, inclusiv a ceea ce a fost inițial Colegiul Sfântul Pavel și Catedrala Sfântul Pavel, de asemenea, cunoscut sub numele de „Mater Dei”, o catedrală portugheza din secolul 17 dedicata Sfântului Apostol Pavel. Construita 1582-1602 de către iezuiți, catedrala a fost una dintre cele mai mari biserici catolice din Asia, la momentul respectiv. Odată cu declinul în importanță a orasului Macao, care a fost detronat din rolul de principalul port pe Pearl River de catre Hong Kong, averile catedralei au scazut și in final a fost distrusa de un incendiu în timpul unui taifun de pe 26 ianuarie 1835.
DSCN6506
Cazinoul Grand Lisboa
DSCN6560

 

admin

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×